Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Aнтиперспиранти

Дискусија во 'Тело' започната од OrdinaryGirl, 11 април 2010.

1. ванилала

ванилала Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2015
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    5.234
  2. FarmaGirl

FarmaGirl Активен член

Се зачлени на:
    23 декември 2016
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    171
    Germanska medicinska kozmetika, gi ima vo DM I Zegin aptekite od skoro, okolu 320 den
    Pozdrav

На ванилала му/ѝ се допаѓа ова.
  3. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    7.935
    Допаѓања:
    48.110
    Извинете на офтопик неколку пати имам прочитано дека го следите блогот на биодевојка, помош каде тоа можам и јас да ја следам, дали на инстаграм или?

4. Chica.Loca

Chica.Loca Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    507
    Допаѓања:
    2.260
    Има страна на фб Biodevojka, пиши и ќе ја најдеш.
    Јас преку неа следам што објавува на блогот. :)

На elimkd му/ѝ се допаѓа ова.
  5. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    7.935
    Допаѓања:
    48.110
    Благодарам многу

На Chica.Loca му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Babyby

Babyby Популарен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2012
    Пораки:
    455
    Допаѓања:
    2.554
    Незнам уште што не пробав ама упорна сум во потрагата да е без алуминиум! Алверде спреј, алверде ролон, нивеа без алуминиум, балеа ролон без алуминиум, la ligne .. стварно ништо не ми помага се осеќа миризбата па посебно ако се движам повеќе, за на лето можам да замислам што ќе биде тоа, може и ќе си се вратам на рексона ако не најдам периодов нешто соодветно! Сега ќе го побарам овој на seba med. Или препорачајте друг за тестирање :lol:

На FarmaGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  7. kala21

kala21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2013
    Пораки:
    1.895
    Допаѓања:
    15.406
    Ова ми излезе на фб 16649093_1837519896510675_7585974191472589548_n.jpg

На LollySky му/ѝ се допаѓа ова.
  8. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.797
    Допаѓања:
    100.519
    Јас овој го имам користено,наводно нема ал.соли.И баш е траен...

9. Frose Nose

Frose Nose Активен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2017
    Пораки:
    99
    Допаѓања:
    323
    Ако трагате по антиперспирант или било кој хемиски препарат а да не е штетен верјатно никогаш нема да најдете таков, поентата е во умерената употреба на тие препарати. Пример, не ги разбирам оние девојки кои излегуваат навечер од под туш, и пред да легнат ставаат стик или дезодоранс под пазуви. Милам дека за тоа нема ама баш никаква потреба, или за ставање на неколку слоја пред да се отстрани претходно нанесеното. Исто така залудно е да трагате по ефикасен или скап антиперспирант кој ќе има магична моќ за да не дозволи да се потите, тоа е невозможна мисија. Целта на атиперспирантот е да ја неутрализира непријатната миризба на потта, а дали и колку ќе се пототите зависи од многу други фактори мегу кои и тоа колку сте изложени на стресот, како се храните, дали сте релаксирани или напнати и дали сте оптеретени со тоа, дали ќе се испотите или не а со самото тоа си стварате дополнителен стрес и се потите уште повеќе.
    Јас лично во последно време користам антиперспиранти во вид на спреј затоа што оние во вид на рол-он и стик ми се лично мене не ми се допагаат затоа што оставаат траги кои непријатно изгледаат како некој да ви ејакулирал под пазуви.
    Немам илузија дека нема да се испотам на +40 но исто така во тој период обрнувам посебно внимание на
    хигиената како и превенција на причините кои доведуваат до непријатна миризба на потта а тоа се бактериите.

На Оленка*, Snowbell и OmniaVanitas им се допаѓа ова.
  10. OmniaVanitas

OmniaVanitas Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    1.478
    Се согласувам со напишаното освен со овој дел:
    Бактериите не се причинител на непријатниот мирис.

11. Frose Nose

Frose Nose Активен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2017
    Пораки:
    99
    Допаѓања:
    323
    А што е причинител? Ај изгуглај малку или консултирај се со дерматолог и ќе видиш што ќе ти одговори.
    Потта како таква нема никаков мирис, она што го ствара непријатниот мирис се бактериите. Зошто неиздепилиртани пазуви или интимна зона мирисаат повеќе? Заради тоа што влакната во регија каде има поголема влажност се погодно место за размножување на бактерии а не мириса ниту влакното како такво ниту потта туку тие две во комбинација се погодно место.

12. OmniaVanitas

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    1.478
    Пред веднаш да се послужиш со агресивност, консултирај се со културен одговор ако веќе толку си сигурна.

Оние кои навистина имаат проблем ќе потврдат дека и покрај отстранети влакна од под пазуви, после туш (што значи користење на сапун и гел/млеко за туширање) и на крај бришење со крпа на телото, пазувите повторно мирисаат, а период на излегување од под туш некогаш е и неполна минута. За ова не е потребено гуглање за да се потврди.

Останатото ти е добро напишано и не знам зошто веднаш скокна да се браниш кога не ни имаше напад кон тебе.

На ocicka2014 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Frose Nose

Frose Nose Активен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2017
    Пораки:
    99
    Допаѓања:
    323
    Не сум агресивна туку само се обидувам да ти одговорам дека бактериите се причинител за непријатниот мирис а не потта како таква. Бактериите не се отстрануваат со млаз вода, туку е потребно третирање со други средства, евентуално сода бикарбона би можело да помогне. Значи сите оние места каде има можност за сушење на кожата односно се на провев, како грбот лицето... колку и да се потиш тие не ствараат непријатен мирис, додека затворените делови како пазуви, нозе, гениталии.... се погодна почва за населување на бактериите и затоа мирсаат. Дали и аков мирис ќе имаат зависи од тоа кави бактери ќер се населат а и од начинот на исхрана. Ти се извинувам ако мојот претходен пост го почувствува како агресивен, воопшто немав намера ниту причина за да бидам агресвна извини уште еднас ако со било што сум придонела непријатно да се почувствуваш.

На OmniaVanitas му/ѝ се допаѓа ова.
  14. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.195
    Допаѓања:
    36.641
    Јас купив крема Лидера. Да го потрошам стикот, па ќе почнам да ја користам. Имам читано дека е подобра од било кој антиперспирант.

15. OmniaVanitas

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    1.478
    Си го повлекувам напишаното за Frose Nose Сепак ова е напишан збор, па како таков некогаш делува поразлично од тоа што мислиме.

На тема: ок дека бактериите се дополнителен причинител, но потта добива таков мирис со комбинација на кожата зошто после поминување 3 пати со сапун при туширање, бактерии речиси и нема, а мирис повторно има. Како што напишав и претходно, се работи за неполна минута. За таа неполна минута од излегување од туш и бришење па до облекување, се јавува повторно мирис.

Но да не ставаме акцент на тоа туку тоа што претходно го напиша кое за жал го фрливме во сенка, а тоа е дека антиперспирантите не се добри и дека би требало да користиме само средства со кои би го спречиле непријатниот мирис. Можеби кругови не се привлечни, но замислете колку лошо му правите на телото со тоа што не му дозволувате да излезе потта.

Да можам, би го вратила времето кога користев прејаки антиперспиранти бидејќи заради нив ми се направија многу други проблеми кои се проширија и на други делови од телото.
    И би го намалила стресот во кој бев и заради кој ми настана проблемот со потењето.

Затоа, никој не ви вели за лошо. Што ако има белег од пот? Тоа се пере, но болестите тешко се лечат (а некогаш и не се лечат).

SummerGirl кога ќе почнеш да ја користиш Lidera, пиши коментар како си задоволна :)

16. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.008
    Допаѓања:
    81.345
    Ги користи ли некоја овие антиперспиранти од Гарниер?
    Ме привлекува амбалажата, ама не познавам некоја која ги користела за да сподели искуство. :)

На kala21 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. ванилала

ванилала Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2015
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    5.234
    stress-mobile_v1.png
    Ги има некоја користено ролонот и тоа ко сапунче од stress protect да каже дали оставаат бели траги на алишта?

18. kala21

kala21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2013
    Пораки:
    1.895
    Допаѓања:
    15.406
    Спрејот конкретно овој стрес е дефинитивно најлошиот од сите Нивеа,никаква заштита и остава бели траги.Онака да си кажам само:Dзатоа јас не би ризикувала со ролониве:D

19. ванилала

ванилала Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2015
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    5.234
    Тогаш што би препорачала? :D

20. kala21

kala21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2013
    Пораки:
    1.895
    Допаѓања:
    15.406
    Зимава ја поминав со виолетовиот Ла лигне од Кам:Dбели траги не остава гарантирам за него ама проблемот е што не ми е баш за летно време кога е +40:DМислам дека ќе се дружиме уште мај после веројатно ќе се вратам на Дав,ама јас сакам исклучиво спреј употребувам:)
    И на Балеа се добри ама исто како другиов сезона октомври-мај:D

На Sesil и ванилала им се допаѓа ова.