Јас на страна на Борка видов дека го препорачуваат кристалниот камен од Crystal, сега не знам дали да го земам тој или на Балеа? http://borka.org.mk/borka-vesti/kristal-priroden-deodorant/
Iako kristalot nema aluminium ima ALUMINIUMOVI DERIVATI- SOLI koi ja pravat istata steta, zatvaranje na porite I predizvikuvanje cisti pod pazuvi I slicno. Ne bi go zemala.
Ти благодарам на одговорот FarmaGirl, дали тогаш може да ми кажеш кој да го земам? Сега го гледам овој на Victoria Bells Crystal Deodorant од Греен мастер? Тој подобар е?
Воопшто не сум задоволна од Рексонава, по втор пат ја земам од алое вера и сум тотално разочарана. Исто како да немаш ставено и ужасно мириса. Кога сум веќе кај Рексоните најзадоволна сум од оваа, пријатно мириса и недозволува потење. Сепак на прво место би го ставила стикчето на Dove, Најиздливо е, благ мирис што не се ни осеќа кога ќе го нанесеш на кожа. Во Стокомак е околу 90 денари и можам да потврдам дека во однос на квалитетот е премногу ефтин, а е премногу квалитетен
Откако со години му бев верна на Нивеа ролоните одлучив да направам мала промена да го пробам овој зелениот стик на Dove. Го обожавам гелот за туширање и сапунот од истата зелена колекција па мислев дека нема да имам проблем ни со стикот, мирисот е преубав јас немам проблем со прекумерно потење така да не можам за тоа да кажам но битно е што не ми пропушти непријатна миризба, напротив мириса преееубаво само што забекежав дека остава бели траги, и тоа навистина многу Ептен се разочарав.. Дали некој имал искуство со ролонот од истата зелена колекција и дали остава бели траги?
Мене сите стикови ми оставаат бели траги, затоа и ги баталив. Кај рол-он препаратите не ми се допаѓа лепливото чувство кое го оставаат, малку ми е нелагодно. Единствено бев задоволна од рол-оните на Yves Rocher, меѓутоа среј верзиите ми се избор број еден секогаш поради практичноста.
Јас ролон купувам кога летам, инаку секогаш сум на спреј. Во последно време ни еден дезодоранс ми нема бели траги оставено, а претходно обавезно имав бели траги на облеката.
Го користев до пред година-две, и не само што ми ги уништи сите блузи, туку и жлездите ми ги затна. Ефикасен е против прекумерно потење (ретко кога се потев додека го користев), и преубаво мириса, ама џабе.
Девојки, јас моментално го користам овој на Алверде 3 во 1 со органски хамамелис и ориз. Не е антиперспирант нема алуминиум (што за мене е најважно), одлично спречува непријатен мирис и што е најважно не лепи и не остава траги на облеката. Кожата е мека, хидрирана, а и многу убаво мириса. Трајноста е индивидуална, јас лично ќе го нанесам наутро и потоа уште еднаш попладне за да го “освежам“ и многу сум задоволна. Има убав нежен мирис не е многу нападен. Поздрав
Откако ми се сменија жлездиве и хормониве ниту Рексона не е за мене повеќе, а беше број 1. Единствено машките Рексона стикови се незаменливи! Задниве две лета само овој го купувам. На летниве температури само овој ми помага. Дури и кога сум активна ми држи цел ден.
Спрејови: Дав оригиналниот (проверено!) ама претпоставувам дека сите се добри, во Кам се начекуваат за 90 денари. Гарние со зеленото капаче. Исто и Нивеа плавиот protect & care е многу траен. Стикови: Рексона Кобалт машкиот, исто и Дав оригиналот. Рол-он: Рексона cotton dry. За траен е претраен ама недостаток е што му требаат десет минути да се исуши под мишка, во спротивно отидоа маичките.
Не сум го приметила кај нас. Каде го има? Јас ги најдов пред 3-4 месеци од Рамстор, беа на некој доста голем попуст од 40-50% и си земав повеќе така да сеуште имам а во меѓувреме не ми текна да проверам дали сеуште ги имаат.
@Kitten, има ли алуминиум во составот овој од Гарние кој си го пофалила погоре? Ми фаќа око, се надевам дека нема алуминиум, те молам израдувај ме.