Aнтиперспиранти

Discussion in 'Тело' started by OrdinaryGirl, Apr 11, 2010.

1. GoldenRose.

GoldenRose. Истакнат член

Па има некој мирис ама не знам ни јас како да го дефинирам, трае само додека да го нанесеш после се наутрализира и не се осеќа ништо. За во Скопје не знам пошо не сум од таму, кај нас го наоѓам во Зегин и кошта некаде околу 450 ден.
    Исто има и едни на Crystal Essence , ги има како спрејчиња и во облик на стик, во повеќе мириси.
    Јас конкретно го имам користено спрејот од лаванда и бел чај и многу убаво и свежо мириса , но не бев нешто посебно задоволна. А со овој погоре, еднаш да ставам и мака немам цел ден, ни со потење, ни со миризба.
    Кај нас овие јас само во Зегин ги наоѓам, ако не ти е тешко дзирни им на страната може имаат и друг избор :)

Sexybaby86 likes this.
  2. ванилала

ванилала Популарен член

Како се употребува? Се мокри со вода прво?

3. kala21

kala21 Популарен член

На попуст се Дав во Зегин,сега гледав состав на овој што го спомнавте погоре има алуминиум и тоа на 3 или 4 место.

4. MagsDestiny

MagsDestiny Популарен член

Официјалниот сајт на Дав наведува алуминиум во составот на овој антиперспирант.
    Butane, Isobutane, Propane, Cyclopentasiloxane, PPG-14 Butyl Ether, Aluminum Chlorohydrate, Perfume, Disteardimonium Hectorite, Octyldodecanol, BHT, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Propylene Carbonate, Dimethiconol, Tocopheryl Acetate, Alpha-Isomethyl Ionone, Benzyl Alcohol, Benzyl Salicylate, Butylphenyl Methylpropional, Cinnamyl Alcohol, Citronellol, Coumarin, Geraniol, Hexyl Cinnamal, Hydroxycitronellal, Limonene, Linalool

@Mishela @Оленка* јас го зедов последно Nivea fresh comfort, нема алуминиум, има некој нежен, неутрален мирис, не е нападен, и плус трае, е сега за тврдокорни дамки дали остава допрва ќе видам, иако реално очекувам да остава, впрочем како и секој друг :?:

Оленка* and Mishela like this.
  5. Skorpija25

Skorpija25 Форумски идол

@MagsDestiny сега видов. (facepalm)На местото кај што е составот имаше лепенка и изгледа не сум прочитала добро.
    Сега ја одлепив и видов.

6. Snow-Star

Snow-Star Популарен член

Мене не ми е битен составот, колку што ми е битно дали антипреспирантот остава траги на облека и ја неутрализира потта.

Најзадоволна сум од овој на Рексона спрејот што е моушн сенс инвисибл пјур. Не остава траги на облеката воопшто. Е сега што во лето не ми го први ќефот кога се потам ненормално на топлово и се прскам по 3-4 пати, е друга приказна. Ама не се откажувам од него веќе трета година и не го менувам за ништо.
    Кога е поладно не се прскам толку често, но сепак не трае 48 часа да не се лажеме.
    Заборавив да пишам, мене прекрсно ми мириса. И иако еднаш го земав синиот, аква, од истата линија затоа што го немаше розевиот, и исто дејство имаше, сепак одвратно ми мирисаше.[​IMG]

Arthur likes this.
  7. kala21

kala21 Популарен член

@Mishela Моментално ги имам овие два без алуминиум
    dezodorant-balea-meeres-rauschen-myata-i-laym-200ml_d4c937c4bf45c22_800x600_1.jpg download.jpg
    Зелениов лимета и нане преубав освежителен мирис,не е траен ама мене ми е супер за по дома (секогаш барам некоја по "лајт" варијанта за дома и онака може да се истушираш било кое време)
    Другиов пријатно ме изненади,ризикував и го пробав минатата недела на +50 степени:DСе случуваше да ставам само сабајле и 5-6 часа немаш гајле што ми е сосема солидно за разлика од другиве Балеа што не се толку трајни.Плус на работа постојано сум во трчање,материјалот на униформата катастрофа невидена ама јас пак не приметив да мирисам на пот.Кога ќе тестирам некој производ најмногу од тоа ми е страв:Dи цело време се мирисам:rofl:Цената е околу 120 денари,мислам не губиш ништо ако ги пробаш:)

Babyby, sorbet, Mishela and 1 other person like this.
  8. koritsaki

koritsaki Moderator Staff Member

@Mishela за овој на Балеа розевиот што го ставила @kala21 се согласувам , предобар антипреспирант, нема алуминиум и штити од непријана миризба , јас втор пат го купувам , првиот пат го добив на поклон преку фб од ДМ, толку ми се допадна што сега втор пат го земам. Од истата линија , зелениот го имам пробано , но овој е подобар

Babyby and Mishela like this.
  9. kala21

kala21 Популарен член

Заборавив и бели траги не оставаат ни двата:)уште еден плус од мене за тоа.

10. Mishela

Mishela Модератор Staff Member

Фала ви. :)
    Јас на крај сепак купив Nivea ocean extracts. Многу ми се допаѓа, нежен е.
    Без алуминиум и без алкохол, во ДМ е на акција и чини 109 мкд.

sorbet and kala21 like this.
  11. Annath

Annath Форумски идол

Овие не се антиперспиранти, овие се дезодоранси. Има разлика меѓу антиперспирант (спречува потење) и дезодоранс (само спречува непријатни мириси).

Јас лично, веќе две години го користам кристалниот рол-он на Балеа. Значи две години како го имам купено, уште трае, истото пакување, а секојдневно се мачкам, само наутро. Мирис нема никаков, а што е најважно спречува непријатни мириси. Забележав дека без него се потам повеќе, со него помалку, ама она што е најбитно, колку и да потам, потта нема никаков мирис. Ама буквално. А со оглед на тоа што скоро пред година се породив, за тие што не сте поминале низ тоа се уште, потта знае многу да мириса ако не користиш никакво средство, особено веднаш после породувањето, кога почнува да надоаѓа млекото, односно поради се уште несредените нивоа на хормони во организмот, и од друга страна, потта повеќе мириса поради тоа што доенчето мајката ја препознава по мирисот. Овој кристален ролон спречува секаков мирис. Јас најтопло го препорачувам.

Колку пати го употребив зборот мирис? :^) :wasntme: :rofl:

Sexybaby86, kala21 and koritsaki like this.
  12. Babyby

Babyby Популарен член

@Mishela и јас го имам овој розовиот на Балеа. Само да напоменам мене многу подобар ми беше синиот од истата линија.:)
    Се имам сетено дека розовиов попушта со заштитата. :D
    Инаку купив сега на Fa дезодоранс без алуминиум, баш на акција беа во дм за 99 денари, па ќе видиме како ќе се покаже.:D

Mishela likes this.
  13. kala21

kala21 Популарен член

Сега ме предомислуваш да почнам да го употребувам:DГо имам три пати ставив и еве го стои од лани летото.Дали треба редовна употреба,а јас одма очекувам резултати не знам:Dама не помага.

14. Annath

Annath Форумски идол

Не знам да ти кажам, може зависи од човек до човек, може нема ист ефект кај сите. Од прв ден имаше ефект кај мене, јас сум презадоволна. А можеби и немаме исти очекувања :D
    Потење не спречува, во никој случај.

15. kala21

kala21 Популарен член

Не жено не очекувам да спречува потење,само да го неутрализира мирисот.Ај ќе го пробам кога ќе бидам дома,за надвор не ми се ризикува:Dако ме чита некој ќе мисли којзнае колку се потам,се туширам еднаш месечно па барам заштита за меѓувреме:rofl:

Annath and Skorpija25 like this.
  16. presiosaP

presiosaP Популарен член

Го има ли некој користено на Еуцерин што спречува потење и да имаш дамки под пазувите?

17. lunicka

lunicka Форумски идол

upload_2017-8-16_20-12-27.jpeg
    Овој го имам користено и освем високата цена немам замерка.Нема дамки на облеката и има дискретен мирис.

18. ванилала

ванилала Популарен член

Колку е?

19. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Јас го земав Pure&Natural ролонот на Нивеа без алуминиум и засега сум презадоволна. Убаво и свежо мириса, воопшто ненападно, и штити сосема доволно. И да се испотам, нема мирис воопшто, што беше токму тоа што го барав. Со Алверде спрејот од нане на пример ми се случуваше да замирисам до толку што не ни знаев дека е можно :D бидејќи претходно ми се немаше случено ништо слично. Страшна работа, го фрлив одма.

Нивеава е супер, мирисот не трае многу, меѓутоа заштитата е долготрајна. И најбитно, нема никаков непријатен мирис ни покрај потење. Знам дека има и део стик од истава линија, ама кај нас го нема, нормално |(, инаку секогаш преферирам стик заради посувата формула. Сепак, не се жалам, освен што губам 5 мин. плус додека се исуши :)

emmacool likes this.
  20. ванилала

ванилала Популарен член

А со дамките како се справуваш? Колку блузи имаат во канта отидено заради избледувањето од стикови...:sweat: