на мн од антиперспирантите ке прочитате дека има состојка која се вика Aluminium Chlorohydrate .ова состојка се смета дека е предизивикувач на рак на дојката.Отровните материи од организамот се изфрлаат преку потта.На нашето тело постојат само неколку локации кои се во состојба да ги исфрлат штетните материи ,меѓу другото тоа се пазувите. Е сега проблемот е во тоа што антиперспирантите го спречуваат потењето а со тоа и спречуваат штетните материи да излегуваат од телото и да се собираат во лимфните жлезди под пазувите. А таму се наоѓа најчестиот предизвикувач на рак на дојката.
Sekoj mesec razlicni antiperspiranti....ili Nivea, ili Garnier, ili Rexona (najnovata vo zolto izdanie)
мене ролоните од нивеа (еинџел стар- синиот) и гарниер минерал (со виолетовото) ми се најдобри, стиковите му ги немам пробано, пошто претходно кога користев стикови од рексона и лејди спид стик, стиковите си ги наоѓав на внатрешната страна на бузата , па како што си сакам црно, кога ќе ја слечев блузата ваква ми беше фацата- , па си се префрлив на ролони
Користам стик од Нивеа.Порано ги користев стиковите на Рексона,ама многу траги ми оставаа.Задоволна сум со Нивеа сега за сега.
Сите сме информирани за штетното дејство на одредени состојки од антиперспирантите, ама пак си ги користиме, го занемаруваме здравјето или едноставно не сакаме да си го зачуваме мислејќи дека не може баш нас да не стрефи! За оние кои не си го земаат сопственото здравје здраво за готово и знаат дека треба да си го чуваат за да го задржат, еве рецепт за домашно подготвување на антиперспирант на природна база. Преземен од еден мк сајт. За да направите природен антиперспирант, земете сода бикарбона(sodium bicarbonate). Земете шише од користен антиперспирант, измијте го убаво и ставете половина(до една) кафена лажичка сода во него(содата е база, па повеќе сода би можело да ја иритира кожата). Потоа ставете 3/4 вода во шишенцето. Оставете содата да се разреди (таа нема комплетно да се раствори). Содата нема некој посебен мирис, па може и да додадете зелен чај, екстракти од алги, aloe vera гел или есенцијални масла со мирис по ваш вкус. Можеби ќе ви треба повеќе сода, можеби помалку, но тоа ќе го утврдите сами.
Dove so zoltoto ili plavo kapace mi se zakon i epten mi drzat.i lady speed stik.koristam dezodoransi rolonite ne mi drzat nikako, a isto i stikoviteRexona-ta na primer site ja falat a mene ne mi se dopaga.Vsusnost na sekoj razlicno mu reagira zavisi od organizmot
Јас користев рексона подолго време и навистина бев презадоволна од нив но сега во последно време не сум баш задоволна...некако не се истите рексона како што беа порано, не траат сега толку....Каков стик користите вие? Препорачајте ми некој долготраен
нивеааа најубави се ... а имам користено и еден друг не знам како се вика ама преубав е само го немам пак сретнато ... од орифлејм и авон стиковите се ужас ... на секој пола саат треба да ставаш ... нивеа си е нивеа за оваа тема
Многу време го користев Рексона стикот,плав и зелен,па ми здосади.Користев и дезодоранс-антиперспирант од амаи и тој беше ок,ама повеќе сакам стик зашто од дезодорансот се осеќав некако влажно под пазувите. Сега веќе некое време ги користам Фа стиковите,најчесто Rice-dry
Jas od osnovno skolo koristev rexona stik najmnogu pomaga voopsto ne se potite pod pazuvite,no site okolu mene insistiraa da prestanam zosto premnogu stavav opsednata bev so toa,mi rekoa da probam so dezodorans nekoj,no bev skeptik mislejki deka nema da drzi deka ne se bas dobri.Pred eden mesec kupiv Garnier 48h dezodorans,preubav i plus ne ostava beli tragi voopsto,probajte go nema da zazalite.
Имам користено скоро од сите,бидејќи мирисите брзо ми здосадуваат,па често ги менувам.Моментално користам на Rexona и сум задоволна