Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Aнтиперспиранти

Дискусија во 'Тело' започната од OrdinaryGirl, 11 април 2010.

1. HeidiDiWalt

HeidiDiWalt Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2010
    Пораки:
    1.163
    Допаѓања:
    1.515
    Алоето? Го има тука Forever Living Products е производителот, јас преку дистрибутер го земам, 400 денари , а во малопродажба незнам каде го има и колку чини :?: Може да се распрашам... Американски се производите и јас лично сум презадоволна, од Aloe Lips-от и Антиперспирантов... Незаменливи се

На kate21 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Kalimerka

Kalimerka Истакнат член

Се зачлени на:
    9 ноември 2010
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    1
    Рексона стиковите се најдобри кога станува збор за непотење. Дефинитивно најмногу заштитуваат. Ама, кога сакам целосно чувство на свежина си ставам Дове. Обично имам и од едните и од другите, па ги комбинирам во зависност од расположението :)

3. supermenka

supermenka Истакнат член

Се зачлени на:
    8 ноември 2010
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    6
    знам дека не е здраво, ама ја понекад шлапам и машки рексона зашто имаат подолготраен мирис. а за тие што се паметни и се грижат за здравјето има добар антиперспирант без алуминиум (што е смрт за потните жлезди и е многу нездрав, на второ место после депилацијата под пазуви) и се вика sebamed. го има во cosmo tinex околу 350 ден е негде, машки и женски има.

4. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.719
    Порано користев Дове, па преминав на рексона, некако не ми се допаѓаше, па сега го користам Ниве, оној жолтиот. Прекрасен е и дава прекрасна свежина.

5. irenna

irenna Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    3.098
    Допаѓања:
    4.461
  6. mysterious

mysterious Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2010
    Пораки:
    1.491
    Допаѓања:
    2.661
    Rexona зелената.Нема подобро. ;)

Џабе ви се антиперспиранти,ако не сте се истуширале пред тоа..
    Како онаа поговорката одозгоре џиџано,одоздоле какано
    ;)

7. Tenna

Tenna Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2010
    Пораки:
    305
    Допаѓања:
    332
    Јас некни го купив Хепи тајм на Нивеа и прекрасно мириса,дава многу убава свежина,ама ми остава бело :?:

8. Queen.S

Queen.S Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    606
    Допаѓања:
    383
    Јас едно 3 4 години само Дове Силк Драј користам....и до сега ми се покажал најдобар! Не го менувам! :D

9. sanja-lazanja

sanja-lazanja Нов член

Се зачлени на:
    7 септември 2010
    Пораки:
    267
    Допаѓања:
    49
    Прво тоа е глупост дека болката под пазувите и била од стикот, едноставно можеби бил некој подистегнат мускул или случајно во сон превртена жила која нормално по извесно време се губи таа болка сама од себе.
    Стикот е идеална работа за таа цел исто така и ролонот , затоа што не остава траги како стикот додека се растопи, но морам да признаам дека помладава генерација незнае бас како да ги употребува тие работи туку само ке налепат на себе и не е битно дали се познава, бело па дури цесто и цели парцинја под пазувите од стикот, најлесно е да се каже дека нешто не е добро а потешко е да се потрудиш да наушиш како се користат одредени работи.
    Најнапред пред да се нанесе, стик или ролон потребно е добро да се измијат пазувите, и тоа со чиста вода а не со влажни марамици, кои потоа уште повеке ке придонесат за непријатен мирис,
    значи два пати нанесување на стик или ролон без да се измијат пазувите е катастрофа а што се однесува до користење на дезодоранс под пазуви е тотална глупост затоа што се знае резодоранс и парфем каде се нанесува на вратните жили и на рацете на зглобовите кај шаката од внатрешната, страна.
    значи за миризбата на пота не обвинувајте ги стикот, и ролонот туку посветете малку повеке внимание на личната хигиена и резултатите неам да изостанат.

10. sanja-lazanja

sanja-lazanja Нов член

Се зачлени на:
    7 септември 2010
    Пораки:
    267
    Допаѓања:
    49
    тие брумчинја немаат врска со сикот туку тоа се поткожни влакна од бричењето кои поминуваат за 2 дена.

11. la-chicka

la-chicka Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    1.336
    Допаѓања:
    1.571

Леле почнав да се нервирам веќе со нивеа стиковиве, многу се убави ама па ми останува бело кога носам нешто црно , многу е гадно :( , морам да го сменам, Dove остава бело? :?:

12. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.238
    Допаѓања:
    157.266
    Сите оставаат бело,освен оние проѕирните кои рака на срце,воопшто не се ефикасни.Мене не ми пречи белата трага (која не е воочлива ама баш ич,бар не ми се случило такво нешто до сега),се додека добро си ја вршат работата.

13. fierce

fierce Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2010
    Пораки:
    240
    Допаѓања:
    180
    Моментално го користам дезодорансот од Dove Hair minimizing-Wild rose.. Преубаво мириса! Затоа и го купив само поради мирисот бидејки не ни верував дека стварно ги минимизира влакната.. Но знаете што? Имам се помалку и помалку влакна испод пазувите :rofl: Пред едно месец дена приметив дека влакната ми се имаат проретчено и некако послаби&потенки ми изгледаа и се чудев што ли се случува никако да ми текне на дезодорансот :lol: кога еден ден го гледам шишето и читам hair minimizing :o и тогаш ми светна дека може дезодорансот е виновен за тоа! Препрепресрекна сум што го најдов овој дезодоранс. Има се што барам трае долго(барем кај мене), ефикасен е, најубаво мириса и плус ми ги минимизира влакната кои btw мразам најмногу на свет :worried:

14. RedRose97

RedRose97 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2010
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    159
    Јас користам Фа дезодоранси. Оној новиот му е е посув и затоа и го сакам. Се вика Active Pearls и има два мириса. Сега користам еден од нивната гламур колекција :D . Мирисаат како парфем и затоа ми се убави. Малку се по влажни од овој другиот само. :) Не користам стикови бидејќи еднаш се изгребав многу од еден таков. :( Многу болеше. А за оние кои користат спреј и ги штипи после бричење кога ставаат дезодоранс земете си влажни марамчиња и пред да си ставите дезодоранс избришете ги пазувите. Мене ми помага.

15. MirandaFan

MirandaFan Истакнат член

Се зачлени на:
    10 декември 2010
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    4
    Моментално користам Bu Trendy, но некако веќе ми досади подолго време го користам и планирам да го сменам. За полуматура имав поклон Fa дезедоранс, и премногу ми се свиѓаше. А иде и комплет со гел (млеко) за тело што моментално го користам. Од секогаш сум преферирала како гел, таков дезедоранс да користам, за да не ги мешам мирисите. Па затоа планирам за следното купување, Fa. :)

16. OrdinaryGirl

OrdinaryGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2010
    Пораки:
    1.453
    Допаѓања:
    499
    А зошто не пробаш со дезодоранс? Зошто секој стик остава бело... Рол-оните јас лично не можам да ги смислам зошто се такви лигави никакви, а и не ме држат многу |(

17. Lina24

Lina24 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    2.230
    Допаѓања:
    438
    јас користам стик од лејди спид стик и не ми остава бело за прв пат сум задоволна од некој стик, пробај купи си малечко од 65 денари па ќе видиш ;)

18. gami

gami Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2010
    Пораки:
    628
    Допаѓања:
    127
    Јас нивеа стиковите ги користам. Порано сите ги имам испробано и рексона, и лејди спид стик, и дав, ама мене сите ми оставаат бело. Мислам и дека нема стикови кои не оставаат бело. Инаку имам користено и од ролоните и дезодорансите, ама некако мислам дека не се толку ефикасни. Спореед мене стиковите се најефикасни, само проблем е белото што го оставаат :lol:

19. MeLL

MeLL Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2010
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    85
    и јас неможам ролони да користам а и не ми траат долго. обично користам стикови на rexona, lady speed stick i adidas и сум задоволна од сите и дезодорансот на adidas active3 го имам моментално и супер е многу убава мириса.

20. Name

Name Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2010
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    881
    штетно?
    зашто штетно, па хигена е во прашање :^)