Вчера си купив аниперспирантчеее јее! Купив Rеxona crystal ... таму нешто.. рол он е иначе.. и баш ставив утрово и еве и сега, уште трае.. и убаво мириса..полн погодок еве слика: (значи како тоа од десна страна е само сиво, не розево )
И јас знам дека дел од стиковите содржат некоја канцерогена супстанца, не можам да се сетам баш која, ама знам дека кај нивеа ја има сигурно. Ова доктор ми го има кажано.
Почнав сега овој да го користам..подобар ми е некако од Рексоната.. А и од сите други најубаво ми мириса...Некако помалку потам и непријатен мирис нема никогаш!
Па да ти кажам јас ја користев рексоната и некако подолго ми траеше.Проблемот е што остава бело додека овој не и затоа ја сменив го имав овој пеарл бјути сега го имам дабл ефект и добар е прекрасно мириса.
^^ Мене рексоната не ми оставаше бело Али со неа повеќе некако се потев и некогаш ептен ретко,можев некој мирис непријатен да осетам Оваа Нивеа најубава ми е..и мирис и заштита.
За штетни, да штетни се, но нели хигиена е во прашање. Не се може без нив Ги затворуваат порите и кожата неможе да диши.
Го користам овој рол-он во моментот и задоволна сум. Си ставив сабајлето и дури другиот ден утрината помирисав и уште мирисаше.. Иако повеќе ми се свиѓа дезодорансот ама и ова е добро.
Што и да ставам не помага... ама вејќе кај и да е ќе се помирам и со тоа...инаку рексоната се закон барем за мене,убаво мирисаат и траат долго.
Мене лично рексона не ми се допага воопшто затоа што го гипсира местото а не да го освежи а за бело да не зборуваме, по маици, блузи итн. Јас мислам дека околу потењето и проблемите што ги прави тоа не се баш толку големи како да ги надувуваме, и да ствараме фама самите ние. Според мене најбитно во целава работа е да се одржува, редовна хигиена и тоа секој дневна да не се нанесувам антиперспирант врз пот или врз претходно нанесен антиперспирант. Значи како добро утро треба да ни биде најмалку секое утро и пред спиење ако неможеме дасе истушираме, барем да ги измиеме убаво со чиста млака вода пазувите и гениталиите велам најмалку наутро и навечер бидејки е тоа некој минимум и што е исто така битно кога сме испотени а немаме услови да ги измиеме пазувите да не ги бришеме со влажни марамчинја со тоа си правиме само повеке штета отколку ќар во таква ситуација најдобро е да ги избрисеме со обично парче палома. И редовното остранување на влакната придонесува за да не се појавува тој непријатен мирис. Но понекогаш потта од женското чисто тело може да ги стимулира машките т.е да ги привлече т.е возбуди како што е испуштањето на мирисите кај животните во време на парење. Единствен проблем може да бидат оние кругови што се прават под пазувите на маиците, блузите итн.,но затоа особено лето кога е потењето поизразено треба да се носат маици на прерамки кои што имаат поголем отвор под пазувите а не од оние кои имаат толку мал отвор што буквално се залепени под пазувите и дури и најмало потење прави проблем.
Го користам овој на Fa веќе една година и најубав ми е башка убаво мириса Порано користев на Nivea, ама сега некако чудни ми се и немаат ефект воопшто Имам другарка што има ушасен проблем, со што не пробала, но пак и се прават кругови под пазувите, нема непријатен мирис, но и се познава испотено. Ограничена е во облека ви плакар има само неколку бои заради овој проблем
Енормното потење во нормани услови кога не е претпопло или без посебен физички напор, доага од несигурноста во самата себе на таа особа. Решението е пред се во главата треба да се опуштиме и да не мислиме дали ки се испотиме, дали ке ни се познава тоа малку по пазувите итн. оптоварувајки се со такви работи само придонесуваме да го забрзаме, тој процеси да почне појачано потење итн а уште поглупо изгледа кога во идеални топлотни услови вие изгледате утоп испотени. Ова екстремно потење во поголем тел се случува во тинејџерските години кога сакаме да изгледаме совршено да го испирираме ивоодусевиме, оној што нисе допага и баш кога таа особа ке ни пријде, кога би требало да биде се совршено тргнува се на опаку, почнуваме да се потиме а плус ако имаме таканатречена јака пот тогаш настанува хсаос во нашата глава и верувам никој не би сакал да ни е во кожата.
порано користев од фа со арома на јогурт ...сега користам од нивеа angel star плавиот задоволна сум од нив а и не се скапи ..
Кој не се соочил со ваков проблем не знае колку е страмно тоа, еве во недела сум кума на свадба а си купив така бледа кошула не знам како ќе биде имам огромни проблеми и затоа повеќето алишта ми се црни,мене не ми мириса но ми се знаат големи гругови ,користам lady speed stick дездорансот и некако тој круг под пазувите не е толку голем
Го купив денес овој прекрасно мирисаше си реков ај да сменам...ама некако не сум задоволна иако има преубав и свеж мирис,кога го ставам ме пецка,и ич не штити....
Само биди опуштена немој да бидеш напната и се ке биде во ред потењето доаѓа токму од таа напнатост , и постојано мислиш дали ке се испотиш дали ке ти се познаваат, кругови едноставно опушти се и не мисли на тоа па и да се испотиш па што ? Ако си добро средена мислам ако си избричена под мишки истуширана ништо страшно нема да мирисаш непријатно претпоставувам користиш стик кој ако не ја спречи барем ке и даде, пријатен мирис на потта. така да само опуштено рацете горе и уживај немој само да седиш и да мислиш, дали ке се испотиш туку добро да се изнаиграш.
Mногу,многу сум задоволна,толку многу спрејови и стикчиња сум пробала овај ми се погоди,плус убаво мириса,свежо :up: