Па Калиопи барем имаше доблест да не употреби такви простачки изрази туку само драмеше. Оваа очигледно си го задржала тезгаџиското. И дај, доволно беше.
Ај Кју не ми се ништо посебни. И очекувам и ништо посебно да направат. Дека не го испративме Гиш, затоа никад нема да победиме
“Ама некој друг плаќа, поточно македонскиот народ, за вие да шетате со туѓи пари.“ Пошто Анета ако отидеше сама ќе си го платеше шеткањето.
Евровизија одамна не гледам, ама го следам изборот на претставник за да знам кој е среќникот за прошетка на државна сметка. Со изборот на Ај кју за изведувачи се покажа дека сме направиле чекор понапред во музичкиот прогрес кој не би бил полн погодок без добра музичка композиција. Иако целата манифестација е политика, познато е дека не можеме многу да очекуваме, освен да покажеме дека имаме потенцијал за да се претставиме во посовремено издание.
Не сум фан на бендов, но во секој случај се подобар избор да ги поарчат моите пари, отколку онаа, чие име излегло од анонимноста „благодарение на“ прчварските звуци.
1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16. 17. 18. 19. 20. 21. 22. 23. 24. 25.FYR MACEDONIA
Морам да се согласам со тебе, иако не би сакала, но таа е реалноста. Spoiler Кој побогу се овие Ај Кју, Еуе Куе?! Се извинувам што слушам првпат за нив.
Нештo нoвo и демек мoдернo, прoгресивнo, тaкa велaт млaдите a кoи сме ние дa се мешaме. Песничкa зa детски фестивaл -Уууубaвa убaвa мoјa, зaбoрaвaм нa се....дрн дрн...дoбрo ме вoзиш...дрн дрн...пoнекoгaш не мoжaм дa те пoднесaм. Oвa им е инaку песнaтa (или еднa oд песните) сo нaјмнoгу прегледи. Тoa текст, тoa глaс, тoa гитaрaтa кo ќе зaсвири...дa се нaежиш.
Не гледам воопшто Евровизија но дефинитивно би гледал некогаш ако ја испратиме Адријана Алачки. Ем ќе запееше нешто наше, ем ќе зготвеше тавче-гравче со колбасица. Мх, мх, мх...
Овие двајцава од Ајкју се дечко и девојка. Имаа и тапанар у група ама откако почнаа овие заедно да живеат го исклучија од групата. Се надевам нема пак да има прстени и ехо од бебе на сцена.
Eве ја песната Радиско хитче, дури и подинамично и со повеќе светски звук од што очекував. Супер се, голем лајк
Не звучи евровизиски. Од оние песни е кои само пополнуваат време на радио. Ова е мој коментар по едно слушање, не добив желба да ја пуштам одново.
Не е многу лоша песната, ама не е ништо посебна. Претходната година имавме убава интересна песна па ништо не направивме.
Абе ако сака и Тимберлејк да пеј ние македончињата во финале тешко влегваме,па ако влезиме нема во топ 5 да стигниме... Јас сум за да прекиниме да ојме на Евровизија,стварно се зачудив шо се решија да продолжиме да ојме и оваа година...а шуба песна имавме лани,и Тијанчето ко беше,ама џабе...
Прoдукцијaтa нa песнaвa ме пoтсети нa oвaa: Песнaтa е сo рaзличен ритaм, рaзлични тoнoви, дa беa oд Америкa, сигурнo ќе се нaјдеa нa Hot Rhythmic нa Spotify. Звучи тренди. Не oчекувaв вaквo нештo, ми се дoпaѓa песнaтa.