Јас го купив највеќе за помфрит да правам во него, излезе дека за се друго е добар, освен за помфрит кој во Air Fryer е катастрофа. И од купечкиот смрзнат помфрит и од обичен компир. Одличен е за ребра, кременадли, лосос, пилешки стек, сланина, колбаси. За овојше и зеленчук проаѓа, ама не е баш.
Ставам и сум ги пробала сите комбинации од малку зејтин, до повеќе зејтин и уште повеќе зејтин, не ми се допаѓа, далеку е од добар и вкусен помфрит.
Смрзнатиот искача многу сув, ако скратиш време е блед и ко жив. Од обичен компир уште полошо и далеку од помфрит. Мене не ми се допаѓа, не се споредува со вистински пржен помфрит. А за месо е одличен.
Стигна фраерот Сакам да го пробам со тиквички, па да прашам. Да ги исечам на тенко, со малку зејтин и попрскана палента ќе излезат? И на решетката дали треба да ставам хартија за печење?
Подебели кругчиња тиквички или модар патлиџан во аир фраерот се перверзија Само така ги правам попрскани со масло еден ред на решетката и после оцет лукче магдонос
На која температура и колку време? Правев денес само со вегета и не ми се допаднаа. А чипсот ми излезе перфектен. Како ги правиш мафините? Во силиконски калапчиња?
На 180 5 мин па уште 5мин од друга страна Во силиконски калапчиња, 10мин на 180, ги проверувам, па уште 5 после тоа
zdravo imam prasanje. denes go kupiv delimano air fryer touch. koga ja otvaram kosnicata so tengere mi stoi kako na prvata slika malku e toa nad kosnicata. Jas mislam deka treba da stoi kako na vtorata slika. izramneto Dali nekoj znae da mi kaze od vie sto go koristite dali e toa normalno(dali e vo red taka da stoi) ili da go vratam dodeka e vreme.
Го имам истиот апарат од Делимано, и кај мене стои така неизрамнето, и во продажното место изложените си беа такви, така да мислам дека се си е во ред.