Јас го имам 2 години редовно со хартија за печење правам. До сега сум немала проблем. Да напоменам хартијата за печење ја ставам на решетката.
Прејаки. Во класична рерна никогаш не ми излегуваат разлистани, сплескани секогаш. Ако имаш дома веднаш ставај.
Да, јас испеков еднаш и не беа лоши. Ништо посебно не ставив, измив костени , ги пресеков малку, и на 200 степени, мислам дека 15 мин поминаа, ги проверив , требаше уште и уште некои 5-6 минути ги оставив тоа беше.
Лиснати печам редовно мала количина колку за мене што би се рекло. Имам програма за мафини/благо и таа ја користам. Инаку околу 17 мин е таа на 190 степени. Правам и мафини благи/солени/проја во силиконски калапи. Баш сега во каталогот на Стокомак имаше такви калапи поединечни. Да не речам скоро секој ден ги користам. Поубаво ми е вака од аспект на тоа што можи да си направам мала количина за еден/двајца и секогаш пресно да имаме.
Имам пробано испаднаа добри ама воопшто не се сеќавам колку време печев. Средна големина на јаболка беа внатре ставив мед, суво грозје, ореви сецкани.
Здраво, од кој апарат сте задоволни највеќе, Делимано, Филипс итн? Сакам да купам па ме интересира мислење
Zdravo, dali kopanite prven gi podvaruvate malku pa posle vi stavate bo air fryer-ot? Kolku minuti na kolki stepni?
Da taka gi napraiv, epten ubavo izlegoa. A kompirot.. zivci da sokines. Ednas kw se pogode, ednas ne, ednas poluziv, ednas ko podsusen. I po pola saat do saat se prave, mislam przenjeto w pobrzo