Нема да се покаеш, ептен се добри, само најди некој модел што можеш преку апликација да го контролираш т.е штп има вифи, така е уште подобро, го редиш што сакаш од сабајле, пред да дојдеш дома пола саат си вклучуваш, доаѓаш дома, си имаш јадење готово.. И види корпата колкава е, најдобро е да има најмалку литар ипол корпа, за да не ставаш повеќе пати, иако мислам дека овие од Philips имаат сите големи корпи..
За да биде криспи мора да ставиш и масло, значи купи си распрскувач за масло за ер фраер, ќе видиш колкава разлика ќе има.. Тоа без масло, ова она, нема врска, купи си распрскувач за масло, па ќе видиш разлика..
Мене ми е само за мене секојдневно да си готвам набрзинка и сакам малце поздраво да е го видов овој модел е најмал и е за до 1-2 луѓе затоа сакам да го пробам . Фала ти многу
Јас немам рерна дома, и се мислам меѓу неа и ова фраеров. Да, помалце троши, не шири топлина, али па помалце збира. Јес да сум гледала поголеми, со две комори, па и како рерни, али не ми се дава толку пари искрено, уште не знам. Али небитно, парашањето ми е, дали сите јадења шо моеш у рерна, моеш и у фраер да ги направиш? Оти на интернетов така испаѓа. Прават бурек, торти, леб, абе све. Еве пример, сакам тавче ориз да направам со батаци? Дали заедно да ги ставам, или прво месото, па оризот да го додадам?
Јас пола пиле имам клаено и го прај убо. А ориз такви ми ти работи немам клавано внатре. Имам напраено риби - ок. Другото месо, кременадли, пилески стекој, копани - супер Компири - ооооодличниии Филипс користам
Дечки, сеа е совршено време за компири во фрајер, оние малечките ситни компиричиња испаѓаат врв. Само се мијат и се попрскуваат со масло и зачин, измешани убаво, 20ина мин.
Ова го гледам три месеци подоцна, и не знам дали веќе си купила... Но, еве, нека биде и за другите кои имаат слична дилема ... *** Моето искуство вели дека не можеш сѐ во едно да ставиш, како во фурна (рерна) ... на пример, ако сакаш компирчиња и пилешко (1) двете имаат различен степен на „пржење“ , (2) им треба различно време (3) им треба различна температура (4) неколку пати треба да ги превртуваш. (4) зависи колкав е волуменот на храната што сакаш да ја подготвиш (за колку луѓе) ... Теоретски, да, можеш заедно, ама нема да излезат добро, зашто двата производи се различни... Пример, компирчињата побрзо ќе се „испржат“ од пилешкото, или ако не ги превртуваш само еден дел ќе биде опфатен... Но, овој ефект е помал колку е помал волуменот на храната што ја правиш... Ако е за еден или двајца има доволно простор и двете нешта да се испржат како треба, зашто ќе можеш без проблем да ги извадиш компирчињата, па да го допржиш полешкото... Ако за тројца и повеќе тогаш ќе е многу покомплицирано, двата производи ќе се измешаат и не ќе можеш да ги превртиш неколку пати и пак ќе имаш нерамномерно испечени производи. *** Секако дека не можеш сѐ како што сакаш во фраер како во фурна/рерна/печка... иако, еве, јас лично не сум правел колачи/торти во него, можеби е можна некоја поедноставна варијанта. Но, ако живееш сама, и знаеш што точно ќе готвиш, без да имаш голем спектар на јадење што би ги направила, тогаш фраерот е подобра опција... Има и фурни што имаат функција со печење на топол воздух, кој го има ефектот на ер-фраерот, па можеби тоа би било подобра идеја, ако размислуваш да правиш различни рецепти Дополнително, не мислам дека фраерот е побрз начин на готвење од фурна. Тоа треба да имаш предвид... *** Јас имам најголем по волумен фраер, XXL, кој теоретски треба да „испржи“ храна за шестмина, но, повеќе од тројца не сум правел,. затоа што, рекламите не ти кажуваат дека храната мора неколку пати да се врти, меша, и бара време, за подеднакво да се процесира/испече/испржи тоа што сакаш да го зготвиш. *** Предностите на фраерот се следни (1) Мал е и мобилен (2) Поздрав е , во принцип с екористи помалку масло/зејтин, а тоа што не го искористуваш паѓа низ решетката и го фрлаш . Месо можеш да пржиш и без масло, за другите производи може да спориме. (3) Полесно е за одржување.
Јас го имам, секој ден го користам супер е, рерна мноогу ретко користам се во него правам, цела кокошка имам печено, за 1 сат ја прави за мерак. Во моево има и решетка за печење во 2 слоја, провери дали оди заедно. Може да се поврзе со вифи ама уште го немам пробано то, чекам да дојдат да ми стават
Да ама оние замрзнати компири само, мајка ми има од нет го порача, го користи 2 години, супер е, кога бевме Италија имаше за 49 евра, и не го купив, се зафркнав, порачавме од колега на мм кој се уште беше таму, само што ми стигна па ќе го пробувам од утре. Во мкд е поскап, овој на тач за 49 евра.
За појќе луѓе ја користам решетката и собира ќофтиња на 2 нивоа, колбаси, пилешко, медаљони, зеленчук можиш да го наполниш со повремено мешање. Сеа зависи и кој колку јаде, ние сме 4ца ама децава слабо јадат, колку за 1 чоек