Би ви била благодарна ако ми помогнете да се решам околу овие две.Се мислам за Air Fryer Philips XXL i Cookeo Moulineмулти готвач). Со две деца и бебенце од 7 недели ,по цел ден сама дома,без никаква помош,морам да се снајдам барем јадењето да биде готово.Која од овие две би ми вршело повеќе работа?
Ако сакаш ер фраер Philips дефинитивно, ама ти со помало бебе не си за ер фраер мислам.. Подобро земи си ваков мултиготвач, ќе му правиш дома кашички во него, со ер фраерот за бебето нема да можеш ништо да правиш, ако ти е повеќе за поголемите можеш и ер фраер, ама ако ти е и за бебето да ти се најде, овој мултиготвачот е подобро да го земеш..
Луѓе дали некој правел дома поховани пилешки прсти и на колку степени ги имате ставено во фраерот? Исто така и зденки сакам да ставам ама не знам на колку степени треба ако некој е по упатен нека пише
Јас правм пилешки прсти 10мин на 180 степени,ги превртувам па уште 6/7 мин на 200 Крцкави преубави А зденки немам правено Следно похован ослиќ филети со корнфлекс ќе правам па ќе пишам како испаднало
Јас стек, прсти, правам на 180 степени по 10,15 мин од двете страни ги превртувам. Зденки немам правено ама најверојатно на 150,160 степени би ги правела пробај една, две, да видиш како најдобро ќе испагат на која температура.
Најдобра инвестиција, скоро се готвам во ер фраерот. Ем поздраво, ем нема ништо да заборавам да изгори
Дали некој има airfryer од Silver Crest што се продава во Лидл или некој дали има купено од Action продавниците кои што ги има во сите западни земји.Имаат поволни понуди ама не знам каков квалитет се? Дали да купувам од таму или да си дадам повеќе пари и да купам?
купивме е сега пред прва употреба како го употребивте т.е. само пуштен на ,,суво,, да пораб0ти или со вода ?
Јас го премачкав само малку со кокосово масло и така празен го пуштив, излезе така тој новиот мирис о толку
Пак ќе прашам Еден месец го имам; Т А П А Или јас не знам и мн очекував.. читам јајца правите, леб, 300 чуда...како? Печев тиква , катастрпфа Некои пирошки- онака... Не знам што да пробам Дајте идеја и упатство
Јас правам најчесто помфрит, риба и стек. Тоа ми е најчесто, еве денес потпеков мисиркино месо претходно варено и помфрит, мене ми е топ. Помфрит на 160 степени, капка маслинов зејтин и сол, поубав немам јадено.
Јајцето се става само така 15ина минути. Пирошки не може во фрајер, наменети се за пржење. Исто така, не се прават ни зденки. Можеш панирани работи како пилешко, нагетси, кромид, моцарела. На купените панирани не им треба многу, 10ина мин. Јас фрајерот претежно за месо го користам, или свежо или панирано. Свеж стек, кременадли, плескавици, ќебапи. И панирани ствари што ги има по маркетиве. Исто редовно правам од оние полузамрзнатите переци и ѓевреци, 3-4 минути во фрајерот само. Исто лепчиња, или кога правам бургер ставам банички со кашкавал на долниот дел, неколку минути за да биде крцкаво. Или кришка леб со доматно пире, оригано, кулен, кашкавал. Само 2-3 минути колку да закрцка лепчето. На кременадлите им ставам зачин и масло, со рака ги намрсувам колку да не бидат скроз суви. Ги печам најмалку 20 мин, 10 мин на една страна, 10 на друга. Ако не ми се по кејф, уште продолжувам 5 до 10 мин, со вртење на месото. Јас кога го земав само го измив и дома готвев.
Јајца не јадам, ама правам за други. Па, на 180° 7мин и после да почекаш 5-6мин извадени во ладна вода за да се изладат внатре жолчката е полуварена. Уште 2-3 мин и е тврдо врено. Пирошки одмрзнати целосно, цело време ги печам во него.. Костени исто печев супер испаднаа. Лосос, компири (домашни тенко сецкани, зошто не го сакам купечкиот помфрит не ми е сладок), омлет, лазањи, мафини, колачиња, палачинки.. Не знам што немам правено освен манџа