Јас лососот котлети ги ставам на 18минути на 180 степени, јас делимано имам и супер испаѓаат. Да напоменам дека смрзнати ги ставам.
Премногу, прво не треба да дремеш над шпоретот туку си вршиш свои обврски. Пример јас компири ставам и 20-30 мин си се прават во меѓувреме си правиш нешто друго или си ги чекаш. Јас имам дома вреди 10/10 за сите пари. https://www.neptun.mk/categories/APARATI_ZA_DOMAKINSTVO/KUJNSKI_APARATI/AIR_FRYER/PHILIPS-HD-9200-90 Јас го имам овој и го препорачувам, само што овој е за најмногу двајца мислам за готвење, ако ви треба за повеќе членови во фамилијата поголем.
Тортиља можеш на 2 начини: едниот е да ја третираш ко подлога, си редиш пример салца, печурки, кулен, кашкавал, па ставаш уште една одозгора, ко сендвич ќе му дојде, така потпекуваш 5 до 10 мин, малце треба иначе тортиљата ќе загори; вториот начин е да направиш wrap и да го потпечеш, ќе се затвори убаво врапот за да не се расклопува, башка ако има кашкавал ќе биде внатре растопен, башка топол.
Да, на истиов начин правиме и ние тортиља, некогаш ја потпекуваме празна некогаш со веќе неколку состојки. Ептен добро ги прави
Звучи убаво, а и глеам има попуст на тој што ми го прати.. Како ќе знам на колку степени е што? Или пишува ?
Си пишува на фраерот. Јас лосос смрзнат правам,стек и тоа многу мек излага преубав, кременадли имам правено исто во фолија и супер излегоа. Искрено за роденденот на малиот спремив похованици за 30 возрасни и 20 деца за 2 часа.
Помфрит од компири обични правам. Тенко ги сецкам, прскам еднаш масло, зачини, ги мешам и ставам да се печат. Пирошки исто, еднаш со распрскувачот ги прскам и се таман. Имав слика низ телефон. Да ја најдам ќе постирам. Eве ги во спојлер, ем крцкави ем растопен филот внатре баш се таман. Спојлер
Компири пробав обични прв пат како недопечени беа, па ми кажаа замрзнат готов. Комшика исто тенки и на неа недопечени, треба да пробам до масло, јас само замрзнат во air fryer. А за пирошки лично јас немам правено во air fryer, ама пробав на друго место и како полуживи беа, инаку ќе пробам со масло да видам. Ама работата е за без масло, постари комшики па на се ставале масло, сакале мрсничко, јас не сакам мрсно. Убаво изгледаат пирошкиве. Вака пржени многу упиваат масло и мрсни се, ги цедам на хартија да ја упие маснотијата. Баш ќе пробам во air fryer, фала ти.
@Anyshka и јас не ги сакам пирошките пржени на масло ама со распрскувачот доволно е еднаш од далеку да ги фати и таман се. Јес, да поентата е без масло се сложувам, ама на вкус и на изглед вака ми се каде каде поубави. И за компирот исто да ги фати од далеку прскам и промешувам и толку. Е од него немам слика, овие нарочно ги сликав, ради муабетот дека грди испаѓале.
Брокулата најдобро е посебно да ја ставиш и да ја печиш заради тоа што многу брзо гори, а иначе од зеленчук имам пробано морков, прокељ, тиквичка и свеж не замрзнат компир. Се е многу убаво мене дури и компири свежи ми се повкусни од замрзнати. Само ги прскам со сосем маалце маслиново масло
Правел ли некој павлова торта во фраеров да сподели искуство? Јас правев ама ми изгоре Ја ставив 30 мин на 120с така стоеше сегде по рецептите.
Искуство со овој air fryer ? https://www.nutribullet.com/el-gr/nutribullet-xxl-digital-air-fryer/p/NBA071B