1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Air fryer-готвење со жежок воздух

Дискусија во 'Дом' започната од GirlyGirly, 17 јуни 2019.

  1. nena2010

    nena2010 Форумски идол

    Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    16.904
    Допаѓања:
    111.335
    Пол:
    Женски
    Nisto. Kupeni zamrnati, gi staviv na program za zamrznato i za 20 min gotovi. Bukvalno nisto.
    A piperkite na program za zelencuk i tolku. Philips ima i aplikacija so recepti..
     
    Последна измена: 29 јуни 2024
    На Ne znam koj му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Ne znam koj

    Ne znam koj Истакнат член

    Се зачлени на:
    12 октомври 2023
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    244
    Пол:
    Женски
    Hmmmm interesno bilo ova.:).
     
    На nena2010 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Bubiška

    Bubiška Истакнат член

    Се зачлени на:
    4 јануари 2021
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    399
    Пол:
    Женски
    Како правите поховани зденки ,кашкавал?Замрзнати пирошки имам правено,па сакам да пробам и ова.
     
  4. xGenius

    xGenius Истакнат член

    Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    5
  5. duffi

    duffi Форумски идол

    Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.719
    Допаѓања:
    145.081
    За кој модел се работи?
     
  6. Antolinaa

    Antolinaa Популарен член

    Се зачлени на:
    2 октомври 2012
    Пораки:
    2.869
    Допаѓања:
    17.981
    На duffi му/ѝ се допаѓа ова.
  7. duffi

    duffi Форумски идол

    Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.719
    Допаѓања:
    145.081
    Фала. Тој го гледав. :)
    И овој како со екранче ама нема залиха.
     
  8. mila89

    mila89 Истакнат член

    Се зачлени на:
    10 декември 2009
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    883
    Пол:
    Женски
    Дали го има некој на Делимано air fryer-от, а да прави нешто друго освен полуготов помфрит.
    Мене дури ни замрзнатите поховани работи не ми ги прави добро, ни крцкави ни ништо, а не пак месо...
     
  9. Mahrisa

    Mahrisa Истакнат член

    Се зачлени на:
    14 април 2024
    Пораки:
    277
    Допаѓања:
    1.332
    Пол:
    Женски
    Koj model go imas?
     
  10. kikin

    kikin Популарен член

    Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.242
    Допаѓања:
    13.880
    Пол:
    Женски
    Има ли тема за рецепти во Ayr Fryer? Не можам да најдам....:lol:
     
  11. mila89

    mila89 Истакнат член

    Се зачлени на:
    10 декември 2009
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    883
    Пол:
    Женски
    Не се разбирам баш, тој основниот. Пред неколку месеци беше 4.000 ден на акција.
    Мене ми е поклон инаку.
     
  12. Miss_S

    Miss_S Истакнат член

    Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    2.523
    Допаѓања:
    5.125
    Пол:
    Женски
    @nena2010 , за пиперките дали превртуваш на пола од времето за печење или само на програмата за зеленчук и толку? Кај мене е 16тина минути таа.
     
  13. nena2010

    nena2010 Форумски идол

    Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    16.904
    Допаѓања:
    111.335
    Пол:
    Женски
    Не ги вртам.
     
    На Miss_S му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Romina

    Romina Истакнат член

    Се зачлени на:
    25 ноември 2011
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    150
    Јас имам и го користам многу ретко. Сум правела сурими, рибини стапчиња (фиш фингери), едни како крокети од компир, воглавно замрзнати работи. Од зеленчукот не бев задоволна како ми излезе, можеби јас згрешив нешто во правењето, но не пробав да правам пак.
     
  15. Anyshka

    Anyshka Популарен член

    Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    7.594
    Допаѓања:
    33.781
    Пол:
    Женски
    Јас имам обичен Air fryer , не е некоја марка, па се поховано од замрзнативе правам во него (пилешки медалјони, крокети од компир, кромид) и крцкави ми се, печам и увијачи, стек, ражничи.
    Печам и пипер и домати за пинџур.
    Не собира многу, ама за едно јадење таман е.
     
    На Snowflake92 и Цунами им се допаѓа ова.
  16. SunnyGirl2

    SunnyGirl2 Форумски идол

    Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.520
    Допаѓања:
    5.885
    копани,кокошка,свеж лосос ги праи крцкави од надвор внатре прсти да излижеш.
    мафините се вкусни
    замрзнато ,,поховано,,е убаво

    сланинка да ,,запечеш,,
     
    На Anyshka му/ѝ се допаѓа ова.
  17. carly j

    carly j Истакнат член

    Се зачлени на:
    28 јули 2017
    Пораки:
    255
    Допаѓања:
    255
    Баш замрзнато поховано не ми е убаво, зејтинот го прави крцкаво но сочно. Ер фраеров ми ги прави крцкави, ама не и сочни. Да, можам пак да прснам масло, но не е тоа тоа со поховани работи.
    Сепак, за лиснати работи му давам 1000/10! И за сланинка!
     
    На SunnyGirl2 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. SunnyGirl2

    SunnyGirl2 Форумски идол

    Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.520
    Допаѓања:
    5.885
    зденка барем не се растечува или стек е ок мене компирот не ми се допаѓа кога е помфрит
     
    На Anyshka му/ѝ се допаѓа ова.
  19. praski4e

    praski4e Истакнат член

    Се зачлени на:
    29 август 2010
    Пораки:
    853
    Допаѓања:
    886
    Пол:
    Женски
    Имам еден еир фраер и тоа не е некоја марка а душата му ја извадив се печам во него и солено и благо и лепчиња потпекувам и тортиљи, фали уште манџа да направам :) да можеше и тоа ќе правев.
     
    На Antebellum, Snowflake92 и Anyshka им се допаѓа ова.
  20. Anyshka

    Anyshka Популарен член

    Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    7.594
    Допаѓања:
    33.781
    Пол:
    Женски
    Мене баш ми се сочни, не сакам упиени со масло, стекот ми е многу сочен, некои прскаат малку масло јас не.
    На скара посув ми е.
    Помфрит само од тој замрзнатиот и баш е вкусен.
    Само зеленчукот не ми е ок, пробав тиквички, како полуживи испаднаа, треба пак да пробам да ги ставам на појако, пипер и домати печам за пинџур.
     
    На SunnyGirl2, st-el, H.VAGA и 1 друга личност им се допаѓа ова.