Дали ги користите тие хартиени тањирчиња за печење и дали треба да се врти храната доколку е на хартија поставена? Можеби заради хартијата не ми искочија баш крцкави замрзнатите поховани
Jас ништо не ставам на хартија, само стекот на фолија дека ми се лепи. Похованите не ги вртам, ги печам на 10-15 минути на 180 степени, стек, увијачи вртам.
Не. Иако на нешто само напрскувам сосем малку. Да, лесен е за чистење. Го миеш само садот и решетките.
Месото го маринирам пред готвење и во маринадата ставам малку масло. Јајца немам правено. На компирот не ставам. Од замрзнатиот. На рецептите со обичен компир има и малку масло при подготовката, пред печењето.Ама немам пробано да правам. Спојлер: Рецепт
Јас не ставам масло, некои ставаат малку. Лесно е за чистење, може и во машина да се мие садот и решетката.
А со што масло готвиш... Нели маслиново масло е здраво но е е баш добро за готвење на така висока температура?
Па не ставам масло воопшто во Air fryer. Инаку кога печам во рерна со обично, и мене маслиновото не ми е за готвење, само за салати го користам.
Се едитирав Со обично масло готвам кога печам во рерна. Маслиново само за салати, не ми е за готвење, ми мириса на јака температура.