Air fryer-готвење со жежок воздух

Дискусија во 'Дом' започната од GirlyGirly, 17 јуни 2019.

  1. anggell

    anggell Форумски идол

    Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    6.590
    Допаѓања:
    13.056
    Пол:
    Женски
    А претходно не ги вариш? Ја секое месо прво го варам, досега никогаш немам ставено одма на печење.
     
  2. lovely91

    lovely91 Популарен член

    Се зачлени на:
    5 јануари 2010
    Пораки:
    1.780
    Допаѓања:
    5.946
    Пол:
    Женски
    Не ги варам кога ги печам ,биле убави секогаш :)
     
  3. anggell

    anggell Форумски идол

    Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    6.590
    Допаѓања:
    13.056
    Пол:
    Женски
    Баш ќе пробам и јас, а скрос размрзнати се?
    Дали имаш пробано така и друго месо, кокошка?
    Зедов поголем па да го испробам :D
     
  4. lovely91

    lovely91 Популарен член

    Се зачлени на:
    5 јануари 2010
    Пораки:
    1.780
    Допаѓања:
    5.946
    Пол:
    Женски
    Само копанчиња така и крилца исто... Да скроз одмрзнати и пред тоа ги оставам малку со вегета маринирани да постојат.
    Кокошка јас немам пробано ама кај снаами така ја прават на 200 степени 1 час печење и била одлична,исто ја прават директно на печење без варење :) и за риба исто така е одличен :)
     
    На anggell му/ѝ се допаѓа ова.
  5. anggell

    anggell Форумски идол

    Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    6.590
    Допаѓања:
    13.056
    Пол:
    Женски
    Риба често готвам, стек исто, претходно имав помал и маста му ја вадев, сега овој поголем се надевам ќе ми се погоди.
     
    На lovely91 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. SummerGirl

    SummerGirl Форумски идол

    Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.849
    Допаѓања:
    39.027
    Пол:
    Женски
    Дали фраерот може да се мие во машина?

    Го мијам со сјај, ама маж ми печеше месо во него и не го измил одма.
     
  7. lovely91

    lovely91 Популарен член

    Се зачлени на:
    5 јануари 2010
    Пораки:
    1.780
    Допаѓања:
    5.946
    Пол:
    Женски
    Јас не го мијам во машина,кога е така засушено туривам сјај и жешка вода да постои така некое време и после се мие лесно
     
    На staycalm и SummerGirl им се допаѓа ова.
  8. anggell

    anggell Форумски идол

    Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    6.590
    Допаѓања:
    13.056
    Пол:
    Женски
    И јас толку години го користам, никогаш немам ставано во машина. Најдобро на рака,посигурно е.
     
    На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  9. La-loca

    La-loca Популарен член

    Се зачлени на:
    10 јуни 2020
    Пораки:
    1.048
    Допаѓања:
    6.670
    Пол:
    Женски
    Јас го ставам во машина ништо не му е.
     
    На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Waverly Raven

    Waverly Raven Популарен член

    Се зачлени на:
    10 октомври 2017
    Пораки:
    3.763
    Допаѓања:
    14.290
    Пол:
    Машки
    Јас на почеток малку ги варев, па печев.
    Сега во последно само печам, но претходно маринирам барем 3-4 сати или преку ноќ. Маринирано пилешко месо ми е врв, но барем 30мин пред да печам го вадам месото на собна на температура и многу подобро и еднакво се печи.

    За цело пиле, еднаш сум печел, но претходно го извадив ‘рбетот на пилето и го сплескав за подеднакво да се испечи. Печев 45-50 мин на 200, претходно маринирано.
     
    На SummerGirl и anggell им се допаѓа ова.
  11. staycalm

    staycalm Форумски идол

    Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    4.818
    Допаѓања:
    26.013
    Пол:
    Машки
    Риба (ослич) како правите?
    Кога и да правам во фраерот мноогу повеќе мириса рибата, и за јадење и додека се готви.
     
  12. lovely91

    lovely91 Популарен член

    Се зачлени на:
    5 јануари 2010
    Пораки:
    1.780
    Допаѓања:
    5.946
    Пол:
    Женски
    Да ти кажам право и мене ми испаѓа така,и посува е некако ич не ме бендисува.. не знам дали има некој поинаков начин на правење за да е убава :?:
     
    На staycalm му/ѝ се допаѓа ова.
  13. SummerGirl

    SummerGirl Форумски идол

    Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.849
    Допаѓања:
    39.027
    Пол:
    Женски
    И јас го мијам со сјај. Ставам жешка вода и сјај и така стои 10 минути. Ама ова што е запечено никако да се измие. Така е кога маж ќе се пикне во кујна :x

    Еднаш го ставив во машина, ама не се изми убаво.

    Со какво сунѓерче го миете?
     
  14. lovely91

    lovely91 Популарен член

    Се зачлени на:
    5 јануари 2010
    Пораки:
    1.780
    Допаѓања:
    5.946
    Пол:
    Женски
    Јас со најобично сунѓерче ,ама вријам вода да е она жешка скроз :D
     
    На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  15. naturally

    naturally Популарен член

    Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    1.629
    Допаѓања:
    4.454
    Ослиќ филети имам правено, ги премачкувам со мешавина од маслиново масло, зачини, лимон, лукче и ги печам 20-30 минути ако е многу долго суви се. Исто вака правам и лосос филети.
     
  16. Antolinaa

    Antolinaa Популарен член

    Се зачлени на:
    2 октомври 2012
    Пораки:
    2.953
    Допаѓања:
    18.275
    Малку сјај и вода и го пуштам на 200степени 10тина минути и мијам. Никогаш сум немала проблем.
     
    На SummerGirl и Selfcontrol им се допаѓа ова.
  17. lovely91

    lovely91 Популарен член

    Се зачлени на:
    5 јануари 2010
    Пораки:
    1.780
    Допаѓања:
    5.946
    Пол:
    Женски
    Се прават колбаси во фраеров? :D
     
  18. Antolinaa

    Antolinaa Популарен член

    Се зачлени на:
    2 октомври 2012
    Пораки:
    2.953
    Допаѓања:
    18.275
    Да. Мене дури и поубави од пржени ми се. На кругчиња сечени сум ги ставала до сега.
     
    На lovely91 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. lovely91

    lovely91 Популарен член

    Се зачлени на:
    5 јануари 2010
    Пораки:
    1.780
    Допаѓања:
    5.946
    Пол:
    Женски
    Баш ќе пробам,на која температура и колку време ги правиш?
     
  20. Alm.

    Alm. Истакнат член

    Се зачлени на:
    8 јануари 2022
    Пораки:
    415
    Допаѓања:
    2.834
    Се се прави. Јас нема што немам направено. Лазањи, зеленчуци, мафини, се. Господска работа. Рерна многу ретко користам.
     
    На lovely91 му/ѝ се допаѓа ова.