Некој да сподели искуства за овие два аир фраери Се мислам помеѓу двата. За шаоми читав овде и речиси решена бев, ама гледам со Делимано добивам поголем сад за иста цена, па сега се двоумам Некој да сподели искуство и за тој модел на Делимано? И за шаоми ме интересира квалитеот на корпата, дали се гребе? Да не почне да се лупи за некој месец
Го купив на мајка ми помалиот аирфраер од делимано и не ми се допадна воопшто Јас имам на тефал и 4 години маста му ја извадив Ако во тефалот пица печам за 15мин,во делимано ја печам 25мин Вака на изглед е преубав ама слаб е некако Брат ми зема на шаоми,тој уште побрзо пече и е презадоволен И кукер кога требаше да купам,се мислев меѓу делимано и тефал ама тефал си земав
Јас го имам првиот веќе неколку месеци и немам замерка, си го користам преку апликацијата многу ми е практично, храната е супер особено ако подготвуваш месо, јас само пилешко јадам и сум многу специфична по прашање како е приготвено - во фраерот ми е баш онака како што сакам. Многу е лесен за одржување, но само да знаеш не собира многу, би рекла за 2јца е таман инаку нормално ќе треба на повеќе пати да подготвуваш ако сте повеќе членови. Јас имав среќа да го земам за 4.000ден на попуст беше тогаш на Ананас, гледам често е на попуст, нема да згрешиш.
Pecev maznik vo fraero so hartija za pecenje zdola okolu 20 tina min.na 200 stepeni ,ama samo gornata strana bese pecena od dolu ne ,pa go vrtev ... ne peci odozdola ili ...?
Епа ако си ставила хартија за печење нема да ти пече. Јас кога печам ставам исто хартија одоздоле за да не го мијам после, па го вртам и така се пече и од двете страни.
Ај вака ко на глупа да ми кажете. Добив вакво чудо и утре ќе го пробам офишали. На Делимано е иначе. И сеа прееска го разгледувам, има океј различни програми за демек пилешко, помфрит и тако даље. Има и мануелно да си подесам температура и време Прашањето ми е дали пример ставам јадењето внатре во ладен сад па пуштам програмот, или прво го пуштам рандом да загрее, па ставам јадење во топол сад, па после пуштам програм да одбројува? И колку му треба да загрее обично? Дали ако не го загреам однапред ќе испадне убаво?
Нема потреба од претходно вклучување, ставаш внатре храна и пушташ програма/ подесуваш степени и време. Малечок совет, според тоа колкаво количество храна ќе готвиш, по програма можеби нема да е доволно. Па на око некогаш преценуваш дали треба да пуштиш нешто 5-10 мин дополнително на пониски степени.