Ви испаднало ли некогаш добар помфрит на ова? Мене никад. Само оној полуподготвениот купечки замрзнат што е, само тој личи на помфрит.
Благодарам. Веќе не би ги користела. Само сега се плашам да не направив проблем на греачите. Како ги чистите вие?
Помфрит не сум ни пробала освен од замрзнатиот да ставам, а како печен да исецкан на коцки, го зачинувам, ставам капка маслиново масло и предобро излегува.
На мене одлични ми излегуваат. Можеби промашуваш нешто во техниката, времето, температурата, количеството на масло. Мислам дека некаде назад пред некоја година пишував за тоа, во оваа тема.
Си ставила нешто лесно да се пече, со тоа што хартијата се повлекла нагоре кај греачите и ја изгорела хартијата. И мене ми се има десено неколку пати со хартија за ерфраер. Кога ставаш било што лесно, хартијата ќе оди нагоре. Или ако се повеќе работи, иако се полесни, ставај ги на краевите.
Да. Често печам компири во ерфраерот. Стави му зачин за компири од Веро, малку маслиново и топ ќе ти излезат.
Јас откако го имам не пржам, т. е со години веќе. Испробувај количество и температура, не дебело сечени, повремено потреси ја решетка. 2,3 капки маслиново, малку сол, размешај и стсви ги. Превкусни Не ставај премногу компири