Некаде како да прочитав, ама не можам сега да најдам каде читав, пред прва употреба, 10 минути да се пушти така на празно и да се исклучи, па после тоа да се готви. Затоа што ќе мирисало при првото пуштање. На колку степени да го пуштам така?
Првиот ми беше Делимано, вториот Филипс и третиот ми е Беко. Дефинитивно Беко најубава ми ја прави храната, посебно помфритот многу сум изненадена. Делимано никогаш не би зела, нема квалитет а и храната не ја прави добро, Филипс е ок ама Беко јадењето ми е сочно. Помфритот одличен. Не знам во што е тајната, најверојатно материјалот нешто има разлика. На Беко ми е 7.6 л
И ние си конечно си купивме фраер Мидеа марка, презадоволна сум. Компир исечкан како помфрит денес правев совршено излезе. Брокула ставив цели китки смрзнати, мислам дека толку брокула немам претходно изедено. Смрзнати филети риба и смрзнати батаци излегоа превкусни како на сакара да се правени. Син ми си прави мини пици од смрзнато тесто за гиро. Храната го задржува својот вкус за разлика од другите начини на готвење. Многу ми е побрзо да зготвам нешто од печење во релна, веројатно и помалку струја се троши. Во секој случај многу поздраво од пржење. Многу лесно се чисти, материјалот е лизгав и ништо не се лепи.