Јас имам Ер фраер, но од друга фирма. Над решетката не ставај ништо, освен тоа што ќе го готвиш. Јас стек правам многу често. Јас му додавам само зачин за стек и го ставам да се топли. Испаѓа екстра, а масло воопшто не ставам. Помфритот не мораш да го ставаш до горе, туку до пола. Нема да направиш ништо лошо и ако ставиш до горе, но тие што се најдоле, нема да ти се испечат убаво и ќе бидат меки, неиспечени. Но, има опција да го наполниш и до горе, а да ти се испечат сите. Јас во текот на печењето, неколку пати отворам и ги промешувам компирите со вилушка и на крај секогаш ми излегуваат печени како што треба, иако сум наполнил до врв.
Стек ми фаворит во аир фраер и цело време таму си го правам многу брзо и лесно , го сечкам на коцки ставам зачини мн малце капнам масло колку да ми се фатат зачините некогаш и не ставам воопшто, и да може да си ставеш хартија ке се спасиш од стругање полесно се одржува и течноста останува кај месото па му дава посебн шмек и мекост. За помалце од 15 мин 10 -12 мин некаде имаш готов стек на пола од времето го премешувам , мене вака ми е раат и многу лесно и брзо.
Јас пробав панцероти мини , превкусно излезе меко тесто супер беше,така да и пица сигурно може ако ја собере или на пола.
Ако панцеротите не ти се купечки, постирај рецепт! Патем, јас постојано правам pizza bread во ер-фраер и потврдувам дека се одлични, за тие што сакаат да пробаат.
Со задоволство. Еве еден рецепт од многуте. Повели. Јас користам домашен доматен сос наместо кечап, со кој ги мачкам лепчињата. Користам црн домашен леб. Главно не користам сувомеснати производи. Комбинирам сирење и кашкавал. Така е и доволно солено и доволно „кашкавелесто“ (кашкавалот рендан одозгора). Ставам свеж домат, дополнително, како кришки. Додавам сечкани зелени големи пиперки (кога им е сезона) Користам свежи шампињони, но можеш и од саламура. Користам многу оригано. Обожавам маслинки. Одозгора капнувам маслиново масло и наросувам сечкан лук. „Пржењето“ 5-6 минути на 160 степени. *** Овде подолу, имаш верзија со малку пилешки гради и вегетаријанска верзија, со црн леб и со купечки леб на кришки. Јас сум го исполнил целиот фраер. Може да експериментираш како сакаш.Најголем труд оди во подготовката.
Кратко време треба, колку да се потпечат, инаку ќе бидат пресуви. Некаква средна температура, треба, сигурно. Молам.
Препорачајте добар Ер фраер од кој сте задоволни, гледам го има Air fryer star од Делимано на акција сега, дали некој него го користел и како е задоволен?
Од делимано Air Fryer Deluxe Noir го имам презадоволна сум. Претпоставувам сите им се исти принцип различен изглед
Во стокомак има едни ребрасти компирчиња,преубави се во аир фраер, јас ставам една порција,еден ред во кошницата за 10 мин се готови.