Дали има опција на Booking средства од резервации да легнат на било каква картичка (ако треба payoneer ke izvadam) затоа што не сакам со кеш да ми плаќаат. Посигурно е да си резервираат со картичка но не можам да се поврзам со paypal дека нели немаме
Zdravo na site, Me interesira, sakam da investiram vo poveke ednosobni i dvosobni stanovi vo Skopje, konkretno Karpos i potoa da gi koristam za rentanje. Sakam da prasam od iskustvo na primer po kolku denovi prosecno na mesec moze da se izrentaat preki airbnb, ili pokonkretno po kolku evra se dobiva cisti prosecno na stan na mesecno nivo, ili na godisno... Znaci nekoj so poveke iskustvo Blagodaram odnapred
Тие што издавате станови на Airbnb или Booking, ме интересира нешто. Што ако ми повлечат пари од сметка, меѓутоа од Х причини во последен момент сум спречен да дојдам, а free cancellation е поминато. Ги враќате парите, барате некаков доказ зошто сум спречен или?
Ако ти е поминато free cancelation се смета за no show. Си ја повлекуваат целата сума. Нема враќање на средства.
Причините поради кои ти не си ја искористил резервацијата не му се битни на издавачот. Пред да резервираш има услови кои важат за таа резервација. Нема да ти ги врати парите затоа што ако си откажел на време ќе имал можност да ја издаде на друг, а вака при резервација никој не сака да губи пари.
Исто како што нема да ти ги вратат парите ако пропуштиш лет затоа што таксито за аеродром не ти стигнало на време. При такви случаи како што си навел може да го контактираш издавачот, но пак е на негова добра волја дали ќе ти врати средства или не.
Ми треба совет. На аирбнб станот го издадов за 60 долари за 2 вечери, ми стига порака од Стопанска 50 долари значи 10 помалку и плус одземени уште 250 ден за тскси. 15 долари губам од резервација со Стопанска. Искуство со други банки?
Јас одамна имам извадено, не знам сега како е, ама претпоставувам треба да направиш акаунт, па потоа да побараш да ти испратат картичка. Сите податоци кои ќе ги внесеш треба да ти се точни, ќе ти побараат и документи за верификација (пасош, лична карта, сметка од адресата која ти е пријавена)