Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

AliExpress

Дискусија во 'Мода и стил' започната од pamelche, 27 февруари 2013.

1. Antolinaa

Antolinaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2012
    Пораки:
    2.893
    Допаѓања:
    18.054
    Знам другар што порача Ѕ4-ка. Од полиција 1000 пати му се јавија за документи да носи, не знам царина дали плати. Помека пластика од онаа оригиналната има.
    Подобро собери уште некој денар и купи си од салон отколку нерви да кинеш збирајќи документи и носејќи ги.

2. Vi..Va

Vi..Va Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2014
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    4
    Ако можи некој да ми помогни? Се шо е потребно внесувам на картичката имам пари, а се појавува дека има проблем и не можи да се воспостави трансакција. Што би можело да е проблемот?

3. Baby-bubu

Baby-bubu Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2014
    Пораки:
    1.626
    Допаѓања:
    13.307
    Фала богу дека ќе ти стигне онака како што ти си го порачала. За величините ти ќе си се мериш и ќе си го порачаш она што најмногу ти одговара.

4. japanize

japanize Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2013
    Пораки:
    198
    Допаѓања:
    103
    http://www.aliexpress.com/item/A199-Rac ... 21244.html

еве го црн е мојот, многу ми се допаѓа.

На mims-89 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. japanize

japanize Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2013
    Пораки:
    198
    Допаѓања:
    103
    Истото ми се случуваше и на мене со картицата од Комерцијална банка Маестро, пробав со картицата на татко ми од Охридска банка исто маестро со таа сакаше.
    Друго од телефонот кога пробав да порачувам секогаш ми даваше грешка, морав да ја отворам цела страна и тогаш дури функционираше. Како и да е пробувај повеќе пати различни начини.

На Vi..Va му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2010
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    2.932
  7. kristii

kristii Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    1.707
    дали сите брендови на царина се царинат.Сакам да порачам патики адидас али се мислам за царината

8. KatFem

KatFem Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2014
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    658
    Моја другарка си има порачано најк патики, не и ги царинеа. :)

Нема никаква врска саатот дали е марка или не со царинењето... Секако тие на царина не знаат што има во пратката така да одговорот е не, не би го царинеле. :)

9. despin4e05

despin4e05 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 октомври 2013
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    14
    Членки сакам да прашам кога се плаќа царина?Односно на која сума се плаќа, над колку долари ако изнесува производот?

10. M.laDy

M.laDy Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2010
    Пораки:
    905
    Допаѓања:
    798
    Се царинат производите над 45 евра.

11. smajlii

smajlii Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2014
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    241
    I jas naracuvam od aliexpress veke godina ipol, i dosega ne sum imala nikakov problem so stiganjeto na narackite :)) samo pred naracuvanje na fustancinja treba ubavo da se izmeri dolzinata da ne vi dojde mnogu kratko, zasto nivnite broevi pokratki se :) i se sto e so vrednost nad 50€ se carini, bez razlika dali e marka ili ne e, spored drugi iskustva ne preporacuvam da naracuvate telefoni od aliexpress, bidejki moze da dobiete los kvalitet, i sepak da go platite poskapo otkolku sto vredi :))

12. Sanka123

Sanka123 Нов член

Се зачлени на:
    19 април 2014
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    пред неколку дена порачав некои работи од али експрес , парите се повлечени од мојата сметка а на некои од производите пишува дека чекаат испраќање а на некои фонд на обработка .. бидејќи ова ми е прва порачка и не сум искусна со онлајн порачките би сакала да ми кажете што се случува со производите на кои пишува фонд на обработка .. дали е можно уште порачката да не е видена од продавачот или е настанат некој проблем? фала ви однапред . поздрав

13. Azzra

Azzra Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2013
    Пораки:
    140
    Допаѓања:
    61
    не можам да се снајдам наназад во постовите... како можи да следам до каде е пратката? на international mail tracking system како грешка го вади цело време бројот што го копирам

14. Madam-A

Madam-A Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2013
    Пораки:
    1.603
    Допаѓања:
    8.006
    има некој порачувано кршливи предмети?
    Сакам едни стаклени чаши да си нарачам ама страв ми е да не ги добијам здробени во сол-варијанта :?:

15. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.932
    Околу тој проблемот....(не бев тука за да ви одговорам порано)
    Имав таков проблем и се јавував во Стопанска и ми викаат правиш грешка кај сиви кодот. А јас го пишувам тоа во заградата 123 и само со тоа сум нарачувал до сега. И ај го пишувам сиви кодот и ми успеа нарачката. И после 3 нарачки пак истиот проблем. :@
    И сега откако дојдов од празникот не сум пробал.

16. kolovoz

kolovoz Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2011
    Пораки:
    1.667
    Допаѓања:
    6.231
    и јас нарачав орхидеи е сега незнам што да им правам , кажи ми со твоите што направи . Да ги ставам во вода или директно во земја со хумус :sweat:

17. KatFem

KatFem Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2014
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    658
    http://www.17track.net/index_en.shtml

Само го копираш трекинг кодот од пратката, го внесуваш таму и доле ти дава резултати :)

18. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.686
    Допаѓања:
    6.585
    Видов преубави прстенчиња и обетки ама јас сакам да си нарачам само еден пар или еден, два прстени. Е сега, тука е проблемот со min. order, исконтактирав со продавачиве ама ништо не се разбираме, едниов ми вика добро фала, другиов можеш да нарачаш само еден пар ама ке треба шипинг да платиш а не ми кажува колкав, третиов вика не е проблем нарачај си а има пишано дека има min. order а и изгор му е шипингот. Не знам што да правам, дали да си нарачувам или не, да не ми ги соберат сите пари од сметка а ништо да не добијам.

19. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    Ако нарачаш под наведената сума, за продавачот да ти ја испрати ќе треба тој да плати повеќе за шипинг од цената на производот и затоа не му се исплати.
    Ако се нафатиш и договориш ти да си доплатиш за шипинг ќе ти испрати нарачка која е под min. order сумата, во спротивно би требало да ја откаже.
    Побарај некој друг продавач што ги има истите прстени и ги продава без услови и со бесплатен или евтин шипинг или направи нарачка која ја исполнува бараната минимална сума од продавницата.

На blueeparadise му/ѝ се допаѓа ова.
  20. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Нели на 65 евра? Сите различно кажуваат...