Знам другар што порача Ѕ4-ка. Од полиција 1000 пати му се јавија за документи да носи, не знам царина дали плати. Помека пластика од онаа оригиналната има. Подобро собери уште некој денар и купи си од салон отколку нерви да кинеш збирајќи документи и носејќи ги.
Ако можи некој да ми помогни? Се шо е потребно внесувам на картичката имам пари, а се појавува дека има проблем и не можи да се воспостави трансакција. Што би можело да е проблемот?
Фала богу дека ќе ти стигне онака како што ти си го порачала. За величините ти ќе си се мериш и ќе си го порачаш она што најмногу ти одговара.
Истото ми се случуваше и на мене со картицата од Комерцијална банка Маестро, пробав со картицата на татко ми од Охридска банка исто маестро со таа сакаше. Друго од телефонот кога пробав да порачувам секогаш ми даваше грешка, морав да ја отворам цела страна и тогаш дури функционираше. Како и да е пробувај повеќе пати различни начини.
http://www.aliexpress.com/item/GA100-re ... 63735.html Дечки да ве прашам... Што мислите сатов би го цариниле, пошо марка бил. Дечко ми е љубопитен бацка до него
Моја другарка си има порачано најк патики, не и ги царинеа. Нема никаква врска саатот дали е марка или не со царинењето... Секако тие на царина не знаат што има во пратката така да одговорот е не, не би го царинеле.
Членки сакам да прашам кога се плаќа царина?Односно на која сума се плаќа, над колку долари ако изнесува производот?
I jas naracuvam od aliexpress veke godina ipol, i dosega ne sum imala nikakov problem so stiganjeto na narackite ) samo pred naracuvanje na fustancinja treba ubavo da se izmeri dolzinata da ne vi dojde mnogu kratko, zasto nivnite broevi pokratki se i se sto e so vrednost nad 50€ se carini, bez razlika dali e marka ili ne e, spored drugi iskustva ne preporacuvam da naracuvate telefoni od aliexpress, bidejki moze da dobiete los kvalitet, i sepak da go platite poskapo otkolku sto vredi )
пред неколку дена порачав некои работи од али експрес , парите се повлечени од мојата сметка а на некои од производите пишува дека чекаат испраќање а на некои фонд на обработка .. бидејќи ова ми е прва порачка и не сум искусна со онлајн порачките би сакала да ми кажете што се случува со производите на кои пишува фонд на обработка .. дали е можно уште порачката да не е видена од продавачот или е настанат некој проблем? фала ви однапред . поздрав
не можам да се снајдам наназад во постовите... како можи да следам до каде е пратката? на international mail tracking system како грешка го вади цело време бројот што го копирам
има некој порачувано кршливи предмети? Сакам едни стаклени чаши да си нарачам ама страв ми е да не ги добијам здробени во сол-варијанта
Околу тој проблемот....(не бев тука за да ви одговорам порано) Имав таков проблем и се јавував во Стопанска и ми викаат правиш грешка кај сиви кодот. А јас го пишувам тоа во заградата 123 и само со тоа сум нарачувал до сега. И ај го пишувам сиви кодот и ми успеа нарачката. И после 3 нарачки пак истиот проблем. И сега откако дојдов од празникот не сум пробал.
и јас нарачав орхидеи е сега незнам што да им правам , кажи ми со твоите што направи . Да ги ставам во вода или директно во земја со хумус
http://www.17track.net/index_en.shtml Само го копираш трекинг кодот од пратката, го внесуваш таму и доле ти дава резултати
Видов преубави прстенчиња и обетки ама јас сакам да си нарачам само еден пар или еден, два прстени. Е сега, тука е проблемот со min. order, исконтактирав со продавачиве ама ништо не се разбираме, едниов ми вика добро фала, другиов можеш да нарачаш само еден пар ама ке треба шипинг да платиш а не ми кажува колкав, третиов вика не е проблем нарачај си а има пишано дека има min. order а и изгор му е шипингот. Не знам што да правам, дали да си нарачувам или не, да не ми ги соберат сите пари од сметка а ништо да не добијам.
Ако нарачаш под наведената сума, за продавачот да ти ја испрати ќе треба тој да плати повеќе за шипинг од цената на производот и затоа не му се исплати. Ако се нафатиш и договориш ти да си доплатиш за шипинг ќе ти испрати нарачка која е под min. order сумата, во спротивно би требало да ја откаже. Побарај некој друг продавач што ги има истите прстени и ги продава без услови и со бесплатен или евтин шипинг или направи нарачка која ја исполнува бараната минимална сума од продавницата.