Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

AliExpress

Дискусија во 'Мода и стил' започната од pamelche, 27 февруари 2013.

1. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.588
    Допаѓања:
    106.416
    Онлајн шопинг

да и јас тоа гледав некои кинези пишуваат дека бројот на облеката е помал од европските броеви :lol: па малку ми е страв да не згрешам при порачка :?:значи ако носам јас М да си земам Л :^) :D за деца ми е најлесно некако , пишува години , висина па така си знам

2. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.588
    Допаѓања:
    106.416
    Онлајн шопинг

да и јас тоа гледав некои кинези пишуваат дека бројот на облеката е помал од европските броеви :lol: па малку ми е страв да не згрешам при порачка :?:значи ако носам јас М да си земам Л :^) :D за деца ми е најлесно некако , пишува години , висина па така си знам

А имам и др. прашање , дали порачките секогаш стигнуваат на домашна адреса?

3. 17mart

17mart Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2012
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    398
    Онлајн шопинг

Јас од играта добив 5$ ама можам да ги искористам кога ќе правам порачка...деновиве ќе идам да ја земам картичката од Стопанска и ќе порачам нешто :)

4. TheKiketoo

TheKiketoo Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    883
    Онлајн шопинг

Мислам дека купонот важи само за денес - 5ти, имаше и порано ваква игра и купонот исто си важеше само еден ден, за сума над Х долари (за 5 мислам дека скоро секогаш е над 30 :?: )

5. martinuska

martinuska Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    3.095
    Допаѓања:
    3.748
    Онлајн шопинг

Мене ми стигна на меил за купон и ти го даваат ако имаш нарачка мислам над 40 долари (не ме фаќајте за збор, го избришав меилот).

А иначе балетанките не ми ги прати тој селерот и ми ги вратија парите. Баш се топ :clap:

Статусот на нарачката ми е следниов: Departure from outward office of exchange, уште од 29.05. За колку време отприлика би требало да стигне? :?:

6. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.194
    Допаѓања:
    156.779
    Онлајн шопинг

^ И мене ми го пишува тоа. Мислам дека не им е точно ова. Ми се чини по 3 дена откако се пуштени да провериш ќе го пишува тоа и дека се влезени во Македонија.

На martinuska му/ѝ се допаѓа ова.
  7. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    757
    Онлајн шопинг

има ли некоја феминка што порачала и ја добила пратката од алиекспрес да пише за колку време и стигнала отприлика ??знам дек ае различно секаде но онака од око со се вика да видиме :D

8. SecretK

SecretK Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    9
    Онлајн шопинг

Јас направив неколку порачки, кај сите ми е различен статусот :) кај последната што ми е пратена сеа проверувам и гледам Country of destination - Moldova :o
    Му пишав одма на продавачот, се надевам дека ќе си го добијам тоа што си го нарачав.
    Внимателно проверувајте !

9. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.920
    Онлајн шопинг

Мене парите за штиклите ми ги вратија во Вторникот :)

10. RozeSk

RozeSk Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2011
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    26
    Онлајн шопинг

Девојки, како сте задоволни од производите на aliexpress?. Дали некоја има купено нешто и за колку време ви стигнале производите?

11. martinuska

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    3.095
    Допаѓања:
    3.748
    Онлајн шопинг

Ајде да се пофалам :rock: .
    Ми стигна нарачката од Алиекспрес. Ја порачав на 15.05, ми ја одобрија на 16.05, а ми стигна сабајлево. Значи 20 дена.
    Поштарот до дома ми ја донесе. Нит карточне нит ништо дојде на врата ми го даде и фала чао пријатно :D .
    Задоволна сум од производот, а порачав од овој селер http://www.aliexpress.com/store/423567. :)

На LilBaby, passion.for.fashion и duffi им се допаѓа ова.
  12. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    757
    Онлајн шопинг

Ме интересира мартинушке дали е исто како на сликата производот ????

13. ivinakit

ivinakit Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2012
    Пораки:
    829
    Допаѓања:
    577
    Онлајн шопинг

значи мене наредната недела би требало да ми стигне, јас порачав на 17мај, проверував на страната на кинеската пошта пишува дека порачката ми е во Цирих, на страната на нашата сеуште не покажува.
    Задоволна ли си од производот, ист ли е како што е на сликата?

уште нешто ме интересира, дали може да се види кога последно се имаат логирано продавачите, сега во среда пуштив уште една порачка, знам дека е рано да ми ја прати но до сега не го видов тој вклучен.

14. passion.for.fashion

passion.for.fashion Истакнат член

Се зачлени на:
    24 мај 2010
    Пораки:
    396
    Допаѓања:
    87
    Онлајн шопинг

Има некој нарачувано штикли/балетанки од алиекспрес? Ми интересира дали бројчето ви се погодило? сакам штикли да си нарачам ама ризично ми е од кај кинезиве заради бројот :?:

15. martinuska

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    3.095
    Допаѓања:
    3.748
    Онлајн шопинг

Па да, ист е. Облека земав јас. Не знаев каков е точно материјалот ама супер искочи со ликра, за мераци :lol: . Во план сум да земам уште само друга боја :D

Дефинитивно таа страната кај што пишува до каде ти е нарачката не е точно. Мене ми пишуваше едно исто од кога ми ја пратија па се до вчера. А денеска не сум се пуштила да видам дали случајно нешто смениле.
    Задоволна сум и погоре кажав :lol: .
    А мислам дека не може да се види тоа за продавачите. Јас на еден продавач така му праќав пораки и се тоа, тој не ми враќаше, не ми ја прати пратката, после тоа автоматски самата се откажа и ми ги вратија парите, па после некој ден ми пиша тој кога се пуштил дека имале нешто проблеми бла бла и затоа не ми ја пратиле. Ич гајле не ми е што сте имале. Чао! :D

Јас нарачав ама среќа што не ми ги испорачаа. Може ќе промашев пошто тоа кинезите минијатури се :D . Побарај негде по селерите каде што пишува како да си ја измериш ногата и според тоа да си одредиш бројче. Така најточно би погодила. И читај доле што пишува од тие што дале фидбек. Може не е добар материјалот и слично...

На passion.for.fashion му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.420
    Онлајн шопинг

мартинушка убаво би било ако кажеш некој збор за бројчињата, зашто сите се прашувавме за тоа дали броевите им се по наши стандари или не, зашто сите имам мислење дедка се многу помали од кај нас, зашто овие се тини тајни пипол.
    Инаку јас последно нарачав од овој, фино човечиња се овие чајна пипол, што би рекла Лил убаа е чајната :D
    Нели има понуда на секоја нарачка над 12 долари минус 2, ама нешто се деси грешка некоја и не ми се одземаа тие 2 долари.
    Му пишам одма на чичето,и одма ми врати со понуда, ми се извини и ми рече бирај што сакаш до 2 долари ти го праќам како земена за тоа што не се одбиле.
    Некој немаше да го понуди ни тоа.
    Фино човече, многу фер, со убавки работи.
    http://www.aliexpress.com/store/712812
    Го препорачувам, уште да стигнат што е побрзо, уште подобро.

На LilBaby му/ѝ се допаѓа ова.
  17. martinuska

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    3.095
    Допаѓања:
    3.748
    Онлајн шопинг

Да ви кажам право на мојата роба бројче нема! :D Бидејќи е со доста ликра иде како free големина и топ ми се погоди на мене. Кај други селери имаше и со бројче, ама ме мрзеше да се мерам, башка беа и поскапи и си земав од овој така.
    После некое време стави овој димензии отприлика од колку до колку собира во нив и знаев дека ќе ми биде таман. :D

18. bumbi

bumbi Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    494
    Допаѓања:
    262
    Онлајн шопинг

Ех пуста глупавост! Нарачав еден саат ама не загледав дека човекот има правило со минимум 10 долари порачка. И сега ми ја одобриле нарачката и му пишувам дали да ја откажам оваа па одново да нарачам или само да направам друга за да стигнам до 10 долари. И овој ми пишува: Да нема проблем ние ке ви ги пратиме производите штом платите. И ај сега што да правам?

19. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.420
    Онлајн шопинг

Eпа убаво ти кажале де, ако ти ја откажале нарачката, треба да ти пишува дека е откажана и со тоа нема ни парите од сметката да ти се одбијат.
    Разгледај му ја цела продавница убаво, собери 10 долари и нарачај пак нова нарачка, и нема причина зашто да ти ја одбие.
    Читајте убаво пред да нарачате, за да не се случуваат вакви работи.

20. bumbi

bumbi Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    494
    Допаѓања:
    262
    Онлајн шопинг

Не ми е откажана, на маил ми стигна дека е платена, а на профилот на Али стои Your Payment is Being Verified.