Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

AliExpress

Дискусија во 'Мода и стил' започната од pamelche, 27 февруари 2013.

1. Leo-nora

Leo-nora Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    1.962
    Допаѓања:
    1.269
    дали има некој порачувано сандали...гледам дека на број 36 одговара 5... дане ми стигнат мали или па преголеми :lol:

2. Leo-nora

Leo-nora Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    1.962
    Допаѓања:
    1.269
    аооо ташнава е лудницаааа, ке ја нарачам и јас :lol: Ти ја нарача, за колку време би можео да стигне :?:

3. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    Јас од поодамна го меркав тој модел на ташна ама во други бои, а има и иста од превртена кожа. За толку ниска цена до сега ја немав сретнато..дури и без попуст е евтина. Според димензиите точно може да се процени колкава е, само мислам дека е помалечка од што делува на слики. За квалитетот не знам што би можело да се очекува.

4. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.742
    Допаѓања:
    145.178
    Ташната и селерот немат никаков фидбек ,така да јас не би ризикувала.

5. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.398
    Допаѓања:
    60.835
    ^
    Точно дека нема фидбек, ама пишува дека е селер од 15 април годинава, така да тешко дека и ќе има фидбек.
    А гледам има ордерс и на другите производи.
    Нели и ние како купувачи добиваме гаранција, секогаш може да си ја откажеме порачката, и парите да бидат рефундирани.

Јас се мислам за оваа. Што мислите?
    http://www.aliexpress.com/item/Fashion- ... 03777.html

6. Tikvice

Tikvice Популарен член

Се зачлени на:
    17 октомври 2013
    Пораки:
    391
    Допаѓања:
    251
    И мене ме интересира и јас сакам да си порачам

7. Chikaa

Chikaa Активен член

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    46
    При наплата го внесов бројот на картичка,и си има пари на неа,се тоа,ама ми вели "The card number you have entared is empty or invalid" Не ми е јасно,да не случајно треба да имам девизна сметка со евра,не со денари? Хахаха изгубен случај,ако му е познато на некој нека помага :D

8. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    Не треба девизна ама не може ниту со било која. Ти каква картичка поточно користиш?

9. Faline

Faline Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2011
    Пораки:
    682
    Допаѓања:
    549
    А каква треба? Јас имам на тутунска не сум пробал до сега,а сакам да си порачам нешто.Може ли? Или треба специјално да вадам нова за онлине купување ? :)

10. Sky-butterfly

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.398
    Допаѓања:
    60.835
    и јас има на тутунска, Виза електрон, и со таа порачувам.

11. Chikaa

Chikaa Активен член

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    46
    Кога нарачува човек за прв пат онлајн,нарачува со страв,и секундарно оглупавуваш,наместо целиот број на картичка јас запнав внесувајќи ги само последните четири бројки,од претходно на друг сајт така ми бараше и мене така ми се врзало во празнава лејка,успешно нарачано со Виза Електрон Тутунска банка,АЛЕЛУЈА! :D

12. Leo-nora

Leo-nora Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    1.962
    Допаѓања:
    1.269
    одприлика колкава може да биде? На сликиве као шо ја гледам супер е ,нормална големина...дане испадне минијатурна ко пликоата за искочање шо се :lol:

13. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    Види на сликите, ги пишува точните димензии. Јас си зимам линијар за да видам колку може да очекувам отприлика за големината на ташната.

14. cuciTo

cuciTo Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2011
    Пораки:
    182
    Допаѓања:
    13
    стварно има чудни продавачи :)

на пример вој:
    http://www.aliexpress.com/item/2014-wom ... 19346.html

толку ефтино и преку DHL :^)
    каде се гледа кога е регистриран ?
    а баш ми се свиѓа ташнава :wasntme:

15. black-angel

black-angel Praefectus Vigilum Член на тимот

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    2.654
    Допаѓања:
    4.563
    Sold By
    xiao yu
    China (Mainland)
    No feedback score

Detailed Seller Ratings information is unavailable when there're less than 10 ratings.

еве што вика за овој продавач

16. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.742
    Допаѓања:
    145.178

Се е тоа во ред,сепак би почекала барем по некој да остави фидбек, ако веќе не ви е итно.
    Бидејќи после треба да се течат процедури додека ви вратат парите.
    Бидејќи можеш да имаш лошо искуство со селер со ептен позитивен фидбек, па со вакви без никаков јас не би ризикувала.
    Сепак, ваше е, не е мое да ве разубедувам,ова е само мое мислење. :)
    Бидејќи голема е разликата на цените кај овој селер и кај други, кои се по оддамна.

На Sky-butterfly му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Madam-A

Madam-A Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2013
    Пораки:
    1.603
    Допаѓања:
    8.006
    Онлајн производи (искуства и критики)

Знам дека е пишувано за ова броевиве ама ми се случило да нарачам облека и по сите димензии што се мерев и споредував со сликите ми стигна мала и страв ми е некако сега да нарачам облека. Имам намерачено едни патичиња, па ајде да ве прашам како сте вие задоволни од мерките. Некои пишале поголем број од нивните да се нарачува. Е сега, јас носам 37ца и планирам 5.5 да нарачам. Ваше искуство?!
    Фала ви! 8)

18. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.686
    Допаѓања:
    6.585
    Да не има порачувано некој од овој селер? http://www.aliexpress.com/store/731347

Нарачав балетанки на 23 април и други работи од други селери и сите ми се пратени, само балетанките не. Пред да нарачувам му пратив порака за бројче и после 3 дена ми врати. Фидбек конкретно за производот има така-така, ама преовладува позитивен. Само последниве неколку денови, од 20-22 април некој оставил фидбек да не нарачуваме од него, зашто воопшто не ги испратил балетанките, ги излажал, или па различен производ пратил, а други па се ептен задоволни освен фабричката миризба. И сега не знам што да правам, дали да почекам да поминат уште 1-2 дена, всушност што се случува ако не ми го испрати производот до крајот на processing time? Можам да отворам dispute и да ми ги вратат парите или?

19. KatFem

KatFem Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2014
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    658
    Обично кога се работи за обувки, селерите подолго време ги спремаат пратките... Направи extend processing time и почекај уште малку... Јас бев ептен трпелива и чекав 2 недели за да ми ги пратат патиките и после ми стигнаа за помалку од 20 дена. А мислам дека доколку не ти го испрати производот до крајот на processing time дека парите автоматски ти се враќаат, само не сум сигурна, досега ми се нема случено такво нешто па нека ме поправи некој доколку не сум во право. :tmi: :)

На blueeparadise му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Sky-butterfly

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.398
    Допаѓања:
    60.835
    Јас мислам да почекаш некој ден, секој има различен рок за испорака, или евентуално да му пишеш на селерот.
    Јас така направив со една порачка, имаше процесинг тајм еден месец и му пишав на селерот дека е тоа многу долго време и дека се надевам дека ќе прати порано, бидејќи ќе ја откажам порачката, многу време ќе ја чекам. Тој ми се извини и ја прати утредента.
    А ако не ја испрати во предвидениот рок мислам автоматски се стопира нарачката и би требало да почне процес за вракање на парите.

На blueeparadise му/ѝ се допаѓа ова.