Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

AliExpress

Дискусија во 'Мода и стил' започната од pamelche, 27 февруари 2013.

1. D-a-n-i

D-a-n-i Истакнат член

Се зачлени на:
    14 март 2013
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    32
    Здраво,
    Може ли некој да ми помогне пошто прв пат нарачувам, направив две порачки и сега за едната ми пишува дека порачката ми е пратена и има Tracking Number, а за другата порачка ми бараат број од моб и им пишав во порака, а во статус се уште стое The supplier is processing your order.
    А и за првата порачка не пишав мобилен, а порачката е веќе пуштена. Дали е можно да не пристигне? :?:

2. frangipani

frangipani Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2014
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    67
    Јас мислам нема никаква врска бројот со нарачката(поправете ме ако грешам вие поискусните). Тој нели го оставаме за контакт,битно е адресата да си ја пишала а се друго е помалку важно,така да не се секирај чим ти е испратена би требало да стигне :)

3. D-a-n-i

D-a-n-i Истакнат член

Се зачлени на:
    14 март 2013
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    32
    Да да, бројот го имам оставено за контакт, само што кога ја пишев адресата кога ја правев порачката ја напишав без број од моб. И тоа ми беше чудно пошто за едната ми барат, а за другата порачка не ми побараа број и веднаше е пуштена.

Се надевам и двете ќе пристигнат без проблем :)

4. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.809
    Допаѓања:
    325.388
    Jas denes ja napraviv prvata poracka na aliexpres t.c za maz mi trenerki naracav.Uplativ..e sega kazete mi sto e sledno ,toj truking number na email li ke mi stigne i na koj nacin mozam da ja sledam pratkata do kade e?Izvinete na mn prasanja no prv pat pa neznam bas kako odi a temata e golema da ne se navrakjam sve da citam

5. minnie.m

minnie.m Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2014
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    372
    Во my orders одиш кај производот view detail и надолу ке го најдиш тр.бројот изгледа РБ27492039205 така некако.После ке го копираш и на http://www.17track.net/index_en.shtml ке ја следиш нарачката.Само треба да поминат неколку дена да се активира

На joy1 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.809
    Допаѓања:
    325.388

fala mn

7. mari4e.19oo

mari4e.19oo Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2014
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    11
    ПОМОШ!!!!!!!!!!! направив нарачка и кога ке отворам ми има што сум нарачала и од страна на производот има две опции Extend Processing Time
    Cancel Order
    Days Remaining: [ 11 days 8 hours 49 minutes ]
    Бидејќи една нарачка згрешив( ја дуплирав) а 5 работи нарачувам од ист селер сакав да ја отказам стиснав да ја одказам на cancel , stisnav i причина зошто отказаувам ама уште стои...ај полош прв пат нарачувам

8. mari4e.19oo

Се зачлени на:
    9 март 2014
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    11
    нарачав накит каде мора нарачката да биде 10 долари. на секои обетки од страна имаше по 1 евро за шипинг , па прашањето ми е дали дека нарачав за 10$ сега ке ми е шипингот без пари?

9. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    Тоа зависи од политиката на самиот продавач, не можеме да знаеме кое правило му важи затоа што кај секој си е наведено засебно. Прочитај на неговата страна негде би требало да пишува дека ако нарачаш над 10$ шипингот е бесплатен (најчесто е така), ако нарачаш под таа сума се доплаќа..или контактирај го преку порака да го прашаш. Бидејќи ја имаш минималната сума исполнето не би требало да има некој проблем. Треба да си чекаш да ти бидат испратени работите и да добиеш тракинг број за пратката.

10. cuciTo

cuciTo Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2011
    Пораки:
    182
    Допаѓања:
    13
    некое фустанче за на свадба дане имате забележано, само да не е залепено целосно :wasntme:
    јас гледав нешто ама ми изгледаат повеќето како многу танки
    па ако имате некое искуство.. :)

11. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    На секој фустан ти пишува од што материјал е.

12. mari4e.19oo

Се зачлени на:
    9 март 2014
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    11
    нарачката ја направив пред 3 дена а има бројче за следење ама кога ке го ископирам ми се појавуваат прашалници, а на нарачката сеуште ми пишува дека чека да се прати...а селеров од тогаш цело време е офлајн :(

13. doubleinfinity

doubleinfinity Популарен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    2.336
    Допаѓања:
    4.611
    не можеш да имаш бројче за следење ако пратката не ти е пратена..да не си го помешала со Order number? кога ќе ти биде пратена пратката тогаш ќе добиеш бројче за пратење во Details --> Tracking number..и кога ќе го добиеш тоа бројче пак ќе треба да чекаш од 3-10 дена додека да можеш да ја следиш нарачката

14. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.197
    Има ли некоја искуство со Најк патики од сајтов? Да не се некоја лоша копија со лош квалитет? И дали бројчињата се соодветни за нашите броеви, или и од нив најдобро е да се нарача бројче поголемо....?

15. KatFem

KatFem Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2014
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    658
  16. mirandaa

mirandaa Форумски идол

Се зачлени на:
    12 септември 2013
    Пораки:
    1.333
    Допаѓања:
    24.750
    fala mn :)) ke pocekam uste nekoj den ,zatoa sto ionaka ne pomina mn otkako se poracani

На jelly888 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. mari4e.19oo

Се зачлени на:
    9 март 2014
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    11
    дада ордер број било..фала :D
    ама пак овој селеров не ме разбира ...демек ако нарачаш до 10 $ шипингот е бесплатен , а инаку вака секој производ ми беше со плус 1 евро за транспорт.

18. japanize

japanize Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2013
    Пораки:
    198
    Допаѓања:
    103
    Сакам да си порачам купачи, во некоја тема прочитав дека некоја од феминките порачувала и материјалот бил заникаде. Дали некој друг има искуство со порачување на купачи, се мислам дали да порачам :worried:

19. KatFem

KatFem Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2014
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    658
  20. japanize

japanize Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2013
    Пораки:
    198
    Допаѓања:
    103
    Ти благодарам многу, изгледа треба да пазам од кој селер порачувам. Ти дали се сеќаваш од кој порачуваше?