Ќе ти остави картонче доколку не си дома... Потоа со картончето ќе отидеш во пошта и ќе ти ја дадат пратката, само зезнато е тоа што мора да ја подигнеш пратката за неколку дена (нагласено е во картончето), во спротивно ќе ја вратат од каде што е пратена...
Овој селер сумлив е или само е нов? http://www.aliexpress.com/store/feedback-score/1191066.html Некако доста поевтинки му се работиве. Едно фустанче ми се насмевнува, ама се мислам дали да ризикувам. Ваше мислење?
Се зависи од поштарот... Има некои кои бараат лична карта за да докажеш дека за тебе е пратката. Овој мене што ми ги носи ги познава моите и не прави проблеми
Девојки јас ги бендисав штикливе е сеа ме интересира како, каде да пишам кое бројче гледам нема ознаки http://www.femina.mk/out/?id=926a65eeb1 ... 18041.html
Во дескрипшн стои: note : the following information is for reference only . please contact the seller to get the detailed information . Најверојатно треба во порака да му го пишеш бројчето
Уште нешто штикливе се 9 евра free shipping ме интересира дали од сметката ќе се земат само 9 евра или сепак ќе има плус некој денар
Имаше санфемина ептен убаво објаснето како оди целата процедура, ама не можам да го најдам постот. Да прочиташ страна-две назад, ќе ти стане јасно. Ама ајде ќе објаснам уште еднаш, се надевам постот ќе послужи на некого, да не се поставуваат по 100 пати истите прашања. Најпрво и најважно според мене е фидбекот на селерот. Се што е над 90%, според мене е добро. Потоа фидбек на производот, кој често се случува да го нема, ама ако има висок рејтинг селерот, би требало да е се во ред. Јас имам порачувано производи без фидбек, и се било во ред. Под цената на производот се наоѓа шипингот(цена на испорака) и преку која пошта го праќаат производот. Ако е преку ХК, испораката е околу 2-3 недели, додека преки Кинеската пошта преку која и најчесто праќаат во просек е 35-40 денови. Потоа кликнуваш Buy Now, и преминуваш кон внесување на податоци каде сакаш да ти стигне пратката. Продолжуваш на Save and ship to this adress, па преминуваш кон внесување на картичката со која плаќаш, си бираш на картичка користиш. Внесуваш име и презиме на која гласи картичката, број на картичка, до кога важи картичката, и на крај троцифрениот код кој се наоѓа на задната страна на картичката. Инаку чие име стигнува нарачката и носителот на картичката немаат врска едно со друго, можат да бидат сосема различни. Во главно тоа е процесот. Парите се повлекуваат веднаш, потоа има 24часа за верификација на плаќањето. Кога ќе поминат , селерот има одреден број на денови да ја прати нарачката, кога ќе ја прати добиваш тракинг број за следење. На крај чекаш да ти стигне Тоа е!
^ Дафи (или Санфемина или било кој) дај исконтактирајте ги главниве да го поместат мислењево да е прво/второ ако има воопшто таква можност, или некако нека го означат. Така полесно ќе може да ги усмеруваме новите за да не се повторуваме на секое со објаснувања, а и нив ќе им е полесно зошто навистина прецизно е се напишано и би било убаво ако се направи да е подостапно, да не мора да се рола низ темата.
И јас пред некое време постирав сликовито објанување. Ова ќе послужи како надополнување на постот на Дафи. http://forum.femina.mk/moda-i-stil/aliexpress-t20692/1860.html#p2024863
Знаете некоја магија за откажување нарачка? Стискам на ова кенсл, ама господинот од другата страна ми праќа маил да се сликам (во слободен превод).. Па не ја сакам веќе, не може да мора со одобрување да се откажува Замолувам некој со вакво искуство да даде совет. Фала.
За жал селерот мора да одобри , доколку ја откажеш, тоа е политика на али. И јас еднаш откажав, ама после неколку денови гледам пратена порачката. Пиши му и на селерот, можеби ќе одобри.
Е кој будала ќе одобри? Ова му доџе нешто као нашава полика или као влагање во секта...си подаваш рака за добредојде и после тој момент само мртов може да излезеш. О, мутава Мадам Зошто не видов дека е фри шипинг само над 20долари? Сега едно никакво ланченце ќе го преплатам Ако ми е, акоооо...слепец! Ок Дафи, фала ти на инфо Ќе се пробам јас да го контактирам селерот. Се надевам ќе се смилува.
Чек чек, ако немаш мин ордер, а кај селерот има, сам ќе ти каже да ја откажеш, бидејќи во најчест случај не им одговара да праќаат без мин ордер,тие се во загуба. Така да мислам дека ќе ти одобри. Ај со среќа.
Да? Леле па то е прекрасно ! Јас па го исполажав дека немам пари да доплаќам шипинзи ради што сме имале домашни проблеми Ај таман ќе ми ја откаже ваљда Имав кренато раце ама ми даде надеж малку Фала! п.с. Како си го разработила Али-во, алал да ти е
Еве оваа мислам дека е масло на али експрес,па видете сами http://www.vobelo.com/index.php/ubavina ... inanevesta
Има некој искуство со вакво нешто? Your order 61965743.... has been frozen due to suspicious seller activity We have suspended this seller’s account because we detected unsafe trading activities. All of your pending orders with this seller have been frozen for your security. We have asked this supplier to provide supporting evidence, such as shipping documents and qualification certificates, within 3 working days. Normally, it takes 15 calendar days to close the case.If the supplier is unable to provide the evidence or if the evidence is insufficient, we will close the order and process the refund for you. We apologize for this inconvenience. At AliExpress we are committed to ensuring you enjoy a safe shopping experience. We will continue striving to improve.Your understanding and cooperation are highly appreciated. И секако на крај ќе испадне дека уствари врска нема, и ќе ми ги вратат парите. А колку убав фустан си најдов за 6 евра И се случило ли на некоја вакво нешто? И што испаднало на крај? Лажови и по али експресов