AliExpress

Дискусија во 'Мода и стил' започната од pamelche, 27 февруари 2013.

1. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.971
    Допаѓања:
    5.319
    Хахахаххаха close enough! Знам дека е жално малце за девојката, али фустанов е уникатен :lol:

На sunfemina му/ѝ се допаѓа ова.
  2. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    На ибеј ми се случи, има и таму лажови. Наводно пратката испратена, на мое барање ми прати тракинг број (најверојатно лажен) и по неколку дена селерот кинез го суспендираа. Јас се надевав дека ќе стигне и чекав ама ја немаше. Парите си ги побарав, ми ги вратија и на крај нарачката никогаш не стигна.
    Побарај го истиот фустан кај друг селер, макар да е малце поскап али да стигне и да е ок. :)

@Madam-A ако селерот не ти одобри откажување на нарачката, постои шанса да ти ја испрати без мин. ордер и без да платиш шипинг, само контактирај го, види што ќе ти каже. Не знам како ќе му се исплати ако има толкав мин. ордер, но може и тоа да се случи.
    Повеќе пари да ти земе од тоа што веќе си платила за ланчето без твое одобрување и тој не може.
    Поодамна јас исто набрзина нарачав нешто од 8-9$ без да приметам мин. ордер 10$ ама селерот сепак ми ја испрати нарачката без доплата. Можеби дека сепак беше приближна сумата, па се смилувал.
    Така да најдобро е добро да ги проверите правилата на продавачите пред да платите ;) .

На Madam-A му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Silver.E

Silver.E Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2013
    Пораки:
    2.226
    Допаѓања:
    5.276
    Луѓе, мене ми стигна маил дека ми е откажана пратката поради Х причини, а истиот ден поштарот ми ја донесе дома. :?:

4. Madam-A

Madam-A Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2013
    Пораки:
    1.603
    Допаѓања:
    8.007
    фала на одговор sunfemina, му пишав и срцка испадна, ми рече: Please cancel your order, the system will return your money in 24 hours.Please select the reason "buyer put the wrong products in" or "buyer make a repeat order" Thanks. Е сеа јас отидов да откажувам и ми стоеше таму кај статусот: Fund Processing, тоа значи дека ми прифатило некој од претходните репорти и дека процесира додека да ми ја откаже? :wasntme:

5. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.766
    Допаѓања:
    145.268
    ^^Битно стигнала, и да ти ги вратат парите и да не ги вратат, порачката ти е во раце. :)

Инаку за невестинскиот фустан на девојката, вака овие фустани јасно си пишува дека ги изработуваат тие , а сликата е само модел, така да пред да порачата фустан шиен од нив, најдобро е да побарате слика, а и да ги читате коментарите.
    Ова е фустан изработен од уникатна чипка, и јас никако не би се надевала дека ќе стаса потполно ист.
    Исто е и со сите други парчиња, секаде има и задоволни и незадоволни.
    Ко и кај нас да одиш на шнајдер може ќе ти го утне, ама може и да се погоди.

Да Мадамко, откажена е ! :dance:

На ivancekitty му/ѝ се допаѓа ова.
  6. bubac

bubac Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2013
    Пораки:
    884
    Допаѓања:
    1.867
    О Боже Боже!!! :swear:
    Јас поради ова не сакам да нарачувам ништо скапо, а не камо ли венчаница да нарачаш од али мислам дека треба да ти чури мозокот, стварно.

7. vinozito1

vinozito1 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2013
    Пораки:
    582
    Допаѓања:
    3.417
    Нарачав трендафили во сите бои.Внимателно го посеав семето но не ми никнаа.Веќе два месеци се посеани во пластични чаши под најлон и ништо.Дел од семчињата пробав да ги изртам во памук и пак ништо. :(Дел оставив и чекаат ваш совет како да ѓи изртам. :wasntme: А прекрасни се на слика неверојатни. :o Не ми е жал за пет евра,жалам што не успеваат во нашето поднебје.

8. portokalche

portokalche Истакнат член

Се зачлени на:
    15 септември 2012
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Пред 46 дена ми ја прати селерот порачката, но уште не се стигнати патиките почна паника да ме фаќа, не можам ни да ги следам со tracking number-от, а кога го кликам линкот вика not found значи ги повлекол од продажба :( . Прва порачка ми е и не знам дали да напраам open disputе , дали така ќе ми ги вратат парите? И ако ги враќаат одприлика за колку време ќе ми легнат на картичка? :?: :?:

9. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.766
    Допаѓања:
    145.268
    Отвори диспјут, го нема и селерот а и не можеш да ја следиш нарачката.
    Ќе ти ги вратат парите.

10. D-a-n-i

D-a-n-i Истакнат член

Се зачлени на:
    14 март 2013
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    32

:tmi: ....... Е сега се предомислив за фустанот што го сакав, не е многу околу 20тина евра амааа ризик..... :?:

11. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.076
    Колку нема врска ова, си пишува од се од каков материјал е направано, толку детално пишува се што е греота да се пожалите. Ако има една слика, а доле описот е друг следето го описот и коментарите под производот. А има и можност доколку производот не е како што стои во описот да го вратите и да ви ги вратат парите, така да ова е само една голема глупост според мене. Другарка моја си нарача венчаница од аиекспрес баш за 150 долари, ја чекаше околу 3 месеци затоа што и ја изработуваа 1 месец и цело време и праќаа слики од изработката за да знае до кај е што и да може да се консултираат со димензиите и деталите, фустанот и стигна баш како што сакаше. Може да има и вакви случаеви не викам не ама затоа ќе си барате селер со висок рејтинг и ќе ги прочитате сите коментари пред да нарачате нешто поскапо.

На Kaley, TheKiketoo, Sky-butterfly и 6 други им се допаѓа ова.
  12. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.766
    Допаѓања:
    145.268
    Истото го напишав и јас , а и го трубам по темава цело време, дека треба да се чита и тоа убаво.

Секој ама секој производ е убаво опишан, на сите ,посебно овие свечени фустани, си пишува дека ги изработуваат тие. Може слободно да им побарате слика , да ви пратат како го изработиле, па потоа да правите порачки, за да не биде али крив, и да се шират дезинформации.

Јас имам големо искуство, и баш се ми се има погодено, ама ги читам коментарите, прашувам на селерот што не ми е јасно.
    Споредувам со други селери и на крај си правам нарачка.
    А посебно кога се работи за вакви "големи" работи.
    Не се залетувајте само по цената, ќе видиме оп малку поефтино и веднаш летаме, и оп после Кинезите вакви и онакви.
    Најпрво да се научиме како фнкционира странава а после да правиме порачки , и барем минимално познавање на англискиот јазик, за да комуницирате со селерите.

На TheKiketoo, koritsaki, sunfemina и 3 други им се допаѓа ова.
  13. M.laDy

M.laDy Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2010
    Пораки:
    905
    Допаѓања:
    798
    Доколку убаво се разгледа се што е напишано од каков материјал е и другите информации како и рејтингот на селерот па и да му побараш да ти прати слика од вистинскиот производ не можеш да погрешиш. Јас имав порачано фустан од 43 долари и ми стигна за 40 дена. Се беше во ред, материјалот како што пишуваше, димензиите си беа точни.
    Конкретно за фустанот како мојот има и многу поевтини но материјалот си е памучен а тоа си го пишува во описот. И ако некој не се информира, после али ќе им биде крив дека става лажни слики. Затоа треба многу внимавање и споредување со други селери.
    За овој фустан се работи
    http://forum.femina.mk/moda-i-stil/onlajn-proizvodi-iskustva-i-kritiki-t20081/100.html#p2036199

На koritsaki, D-a-n-i и duffi им се допаѓа ова.
  14. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.877
    Допаѓања:
    107.828
    И јас ќе потврдам дека само треба читање , јас имам досега околу 100 порачки направено , сум купувала за ќерка ми облека,за мене,шминки,најчесто од ибеј ама и овде облеката е кинеска така да, си пишува состав на облеката секаде,барем досега не ми се случило,едно да пишува а друг материјал да испадне на крај. Треба читање и да гледате рејтинг. За венчаницава си пишувало од што материјал е сигурно, сега ако таа не читала нејзина грешка

На duffi му/ѝ се допаѓа ова.
  15. fighter

fighter Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    1.249
    Допаѓања:
    2.485
    Тоа со венчаницата и ја мислам дека е маркетиншки трик, ама нема везе.
    Јас никогаш немам порачано ништо од Алиекспрес.
    Мене нешто друг не ми е јасно.
    Моја пријателка се облече во актуелната колекција од ЗАРА од глава до пети, преку алиекспрес.
    Таа тврди дека и етикетите и се што има на гардеробата порачана преку алиекспрес, е идентична со понудата на ЗАРА кај нас.
    И сега не ми е јасно ШТО НЕ Е ОРИГИНАЛ, гардеробата во бутикот ЗАРА во МК или пак она што стигнува со Алиекспрес, или пак Алиекспрес ја снабдува и ЗАРА во МК!?

16. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.351
    Другарка ти да не мути нешто, на Али освен Zara Home друго немам сретнато, а поготово па од најнова колекција :shake:

17. Artemission

Artemission Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    2.031
    Допаѓања:
    15.673
    ^ Има Зара со сигурност само како и многу други брендови не се пребаруваат со цело име :)
    Е сега не знам каков им е квалитетот, ама што имам читано фидбек поприлично е позитивен.

18. fighter

fighter Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    1.249
    Допаѓања:
    2.485
    Па јас видов три блузи и сако, на кои пишува ЗАРА , со етикети со се!
    Јас незнам, во ЗАРА не пазарам ни од Алиекспрес не пазарам, ама факт е дека ги покажа на интернет од актуелната колекција на ЗАРА се.
    Не е валјда да купува од ЗАРА во МК а да ми кажува дека ги купува о дАлиекспрес за поефтини пари :?: нема логика.
    еве што има таа купено од алиекспрес, што јас сум го видела
    http://www.zara.com/mk/en/woman/shirts/ ... 53035.html и
    http://www.zara.com/mk/en/woman/outerwe ... 22534.html

19. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.766
    Допаѓања:
    145.268
    Така е, има Зара, а и многу други брендови, ама никако не можете да ги пребарувате под целото име, туку сите си имаат кратенки.

20. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.398
    Допаѓања:
    60.838
    И мене ме тоа интересира и не само за Зара туку и за сите други брендови, најк патики, старки, манго колекцијата итн, итн...

На fighter му/ѝ се допаѓа ова.