Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

AliExpress

Дискусија во 'Мода и стил' започната од pamelche, 27 февруари 2013.

1. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.745
    Допаѓања:
    145.187
    Најк -NK
    Старки- Canvas shoes
    MAC-MC
    Marc Jacobs-MJ
    Zara-ZA
    Mango-MNG

На ivancekitty и Elence93 им се допаѓа ова.
  2. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.398
    Допаѓања:
    60.835
    прашањето ми беше што е сега ова кај Али? копија?
    Не знам ако е копија ама навистина има така добро изработени некои работи, и квалитетни, а демек од продавница тука со колку пати поголема цена, се демек оригинал? :^)

3. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.745
    Допаѓања:
    145.187
    Да ја снабдува МК Зара, не ја снабдува, моја претпоставка е дека се изработтуваат низ кинеските фабрики па или ги крадат, или им ги дават место работна рака.
    Евентуално ги земаат по ниски цени и ги препродаават, затоа и не смеат да го пишуваат целото име на брендот.
    Е сега има и копии , ама има и доста квалитетни работи, кои никако не изгледаат како копија.

На Sky-butterfly му/ѝ се допаѓа ова.
  4. ivinakit

ivinakit Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2012
    Пораки:
    829
    Допаѓања:
    577
    мислам дека се работи за колекции на Зара и други брендови кои се изработуваат во кина, поради евтина работна рака, а од материјалот кој ке остане се прават исти за домашен пазар, тоа е тоа што се продава на али.
    На ист принцип работи и италијанската Форментини за чевли во куманово. Се прави серија за италијанскиот пазар, а од материјалот кој останува се прави серија и за продавницата тука, па се продаваат обувки со лого MADE IN ITALY што нема врска :lol:

На ivancekitty му/ѝ се допаѓа ова.
  5. fighter

fighter Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    1.249
    Допаѓања:
    2.485
    токму тоа е она што нас, како потрошувачи во МК, не иритира.
    Не може од ЗАРА МК, истата таа кошула да чини околу 2000 денари, а со Алиекспрес, истата, ама буквално истатата со истиот квалитет, да ја кушиш за некои смешни 5 долари и што е најинтересно добиваш бесплатна испорака!!11 :!:
    Тоа мене ми укажува на сомнеж, дека таа роба што ја порачуваат, очигледно многу луѓе, преку алиекспрес, веќе ја има некаде во МК, инаку сигурно некој нема за една блуза да ти прави бесплатна достава од Кина.
    Што е најтрагично, други ми кажуваат дека имало и Томи Хилфигер и ред ред други марки, и Масимо Дути и што уште не, кое се нарачува преку Алиекспрес. Тоа значи дека овде во МК некој ДЕБЕЛО заработува као демек продава марки, уствари се снабдева од алиекспрес.
    СТРАШНО!

6. Mimi123

Mimi123 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    1.015
    Допаѓања:
    1.186
    На девојките кои им беа пратките неколку дена во Прага, да ви кажам денес стигна во Скопје мојата :)

7. t.i.n.k.e.r.b.e.l.l

t.i.n.k.e.r.b.e.l.l Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2011
    Пораки:
    466
    Допаѓања:
    335
    ^
    Да и јас имав 2 пратки, денес ги добив!!! :)

8. ivancekitty

ivancekitty Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2012
    Пораки:
    268
    Допаѓања:
    6.539
    исто и мене ми стигнаа :D

9. ivinakit

ivinakit Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2012
    Пораки:
    829
    Допаѓања:
    577
    малку ке сум офф :$ зошто мислите дека се што се продава кај нас, а го има и на али е порачано баш од таму? пред неколку дена во шутка видов ланчиња кои на али се по 6, 7, 8 долари, а тука ги продаваа по 80, 100 ден, ромите сигурно не порачуваат од али за да продаваат на пазар :lol:

На duffi му/ѝ се допаѓа ова.
  10. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.745
    Допаѓања:
    145.187
    Истото и јас го реков, ние немаме врска со али, посебно не Зара, Манго итн.
    Кај нас цените се многу повисоки и поради големито трошоци кои ги имаат продавниците.

На ivinakit му/ѝ се допаѓа ова.
  11. frangipani

frangipani Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2014
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    67

Конечно и јас ја добив мојата прва пратка денес,презадоволна сум..да ми стигнат и другите па ќе се пофалам и во другата тема :D

12. star789

star789 Активен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2014
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    21
    Ми пиша селерот дека нема црна боја од таја блуза шо ја сакам и дали сакам друга...Ама пак јас неќам..

Ако прицнам „Request Order Cancellation“ ќе ми бидат вратени парите? :^)

13. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.745
    Допаѓања:
    145.187
    Треба и селерот да се согласи да ја откажеш нарачката.
    Пиши му дека не сакаш друга боја, и ќе ја откажеш.
    Ќе ти ги вратат парите.

14. Sky-butterfly

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.398
    Допаѓања:
    60.835
    порачав кошула од овој селер
    http://www.aliexpress.com/item/Ladies-D ... 99750.html

ниту добив кошула, ниту селер одговори нешто, па дури и кога истече времето за процесирањето на мојата порачка, оставив фидбек колку сум разочарана од (не)комуникација (бидејќи му пишав на селерот неколку пати) и дека не ми стигна порачката, дури не е ни пратена, па ни фидбекот ми го нема?!? Не е можно селерот да може да го избрише, нели?
    И сега што, да чекам ќе ми вратат ли парите или не? :swear:

15. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.745
    Допаѓања:
    145.187
    Ќе ти ги вратат парите, провери на меил дали имаш престигнато нешто.
    Инаку коментарите треба да ги одобрат тие мислам, па после излегуваат.

16. Sky-butterfly

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.398
    Допаѓања:
    60.835
    Хмм, проблем е што не можам да го отворам тој имејл, едноставно како да ми е хакиран, не знам, па вчера сменив на Али, ставив друг, нов имејл, па сега немам појма што се случува... Да не требаше да кликнам на некој линк како верификација за да ми вратат парите? Да не знае некој како оди постапката?
    Ако е така, ако јас треба да потврдам на имејлот тогаш ништо од парите, од вчера се обидувам да ја повратам старата имејл адреса и ништо :/

А фидбекот досега требаше да се одобри, веќе помина неколку дена... :?:

Едит: еве сега и проверив во мојата фидбек историја, имам оставено фидбек и вчера, па веднаш е прикажан, а тој (за тој селер и порачката) никаде го нема ...
    Едит2: всушност, имав уште еден негативен коментар за порачката кај друг селер и него го нема... јас секогаш оставам коментари, значи негативните се или бришат (вероватно не сите, бидејќи има и негативни коментари) или треба повеќе време да ги објават, нешто има тука што не ми е јасно :?:

17. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.350
    Јас имав нарачано ланче од друг селер, и после 20тина дена се уште немав тракинг број, ниту било каква инфо, отворив dispute и после 2h ми стигна mail дека ќе ми ги вратат парите. За случај ко твојот сигурно ќе ти вратат.

18. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.745
    Допаѓања:
    145.187
    Ќе ти ги вратат сигурно парите, бидејки порачката не е пратена, а селерот не го одобрува фидбекот бидејќи е негативен, па затоа и стои. Тоа е лошо на али, додека на ибеј, продавачот не смее да го чепка фидбекот, колку и да е лош.
    Сигурно имаш добиено маил на стариот, па не можеш да го видиш, за 3-10 денови ќе ти легнат парите на сметката.

19. martinuska

martinuska Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    3.095
    Допаѓања:
    3.748
    Женски една моја пратка е пратена од Прага уште на 30ти мај и уште не е стигната тука, а времето за стигнување ми истекло сабајлево во 6 саат и сега ми пишува дека е finished. Не му оставам фидбек на продавачот ама не знам што да правам, мислев ќе му направам open dispute ама ништо...
    Совет?

P.S Во врска со фидбекот за коментарите погоре. По 30 дена откако си го оставила фидбекот ќе се покаже под производот. Обично кога продавачот ќе ти одговори на фидбекот одма се прикажува, а ако не ти одговори он на фидбекот по истекувањето на 30 дена ќе се покаже автоматски сам кај производот, само што ти ќе немаш добиено фидбек како купувач. :)

20. japanize

japanize Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2013
    Пораки:
    198
    Допаѓања:
    103
    Дааа и моите стигнаааа :inlove: :clap: :clap: :rofl: