Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

AliExpress

Дискусија во 'Мода и стил' започната од pamelche, 27 февруари 2013.

1. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.398
    Допаѓања:
    60.835
    Мене ми се има случено, и на Мадам -А. Имаме пишувано некаде на претходните страници.
    Неколку дена кај мене беше таков застој, после се си се врати во нормала. Ти преостанува само да чекаш, а колку тоа не знам да ти кажам. :/
    Најбитно е дека ќе се среди.

На temjanuskaaa му/ѝ се допаѓа ова.
  2. KatFem

KatFem Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2014
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    658
    Мене истото ми се случи вчера. Првите 2 обида ми беа неуспешни и ми го даваше истото. Таман бев спремна да ја отворам темава и да побарам совет и мислење, но третиот пат беше успешен... Си платив и сега се се одвива во најнормален тек :)

3. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Денес ми покажа дека пратката ми е стигната во пошта во Скопје, може да идам да си ја подигнам сама без да чекам да ми ја донесат до дома или??? :^) Нестрпливост, тоа е. :D

4. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.742
    Допаѓања:
    145.178
    Мимс јас двапати се обидувам да одам уште истиот ден без картонче и двапати "љубезните " тетки ме враќат да си чема картонче. :)

5. BelieberYeahh

BelieberYeahh Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2013
    Пораки:
    1.448
    Допаѓања:
    2.208
    Што треба да правам со ова? Што е? :^)

Прикачени фајлови:

• Untitled.png
      Untitled.png
      Големина на фајлот:
      9,1 KB
      Прегледи:
      244
  6. doubleinfinity

doubleinfinity Популарен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    2.336
    Допаѓања:
    4.611
    епа толку нарачки си направила кои ги чекаш за пристигнување

На BelieberYeahh му/ѝ се допаѓа ова.
  7. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Дафи сепак отидов, беа многу љубезни на шалтер и ме испратија позади кај Колосеум кај што им стојат комбињата, ме внесоа внатре и со лична карта ми ја дадоа пратката, само се потпишав. :)

На duffi му/ѝ се допаѓа ова.
  8. rihanna-6

rihanna-6 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јануари 2012
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    2
    Порачав маска за телефон од Алиекспрес пред 2 месеци и уште не ми е стигната а на порачката пише Compeded јас пред тоа не стиснав Open Dispute. До пред да истече времето бев во контакт со селерот ама сега не ми одговара на пораките. Што да правам?

9. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    Си требала да внимаваш на времето. Останува да чекаш да ти стигне пратката, можеби касни и ќе ти стигне ама ако не стигне ништо не можеш да направиш кога е истечено времето за отварање на dispute.

На rihanna-6 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. kristii

kristii Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    1.707
    а за што е тоа Open dispute?

11. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    Буквално преведено отварање на спор/расправа, но всушност му доаѓа како пријава, забелешка, приговор...
    Се отвара кога има некаков проблем со нарачката (пр. неисправност или погрешен производ, непристигната нарачка и сл.) пред да истече времето предвидено за испорака, со цел да се најде решение за проблемот со продавачот или повраток на пари.

12. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.647
    Колку дена пред да ми истече рокот на примање на нарачката можам да отворам спор? Имам уште 10-15 дена, може уште сега, или требе да чекам 1 или два дена?

13. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    20.029
    Можеш кога сакаш да отвориш спор, зависи од причината дали ќе ти биде прифатен или не :)

14. L.i.n.a.a

L.i.n.a.a Популарен член

Се зачлени на:
    20 октомври 2013
    Пораки:
    1.821
    Допаѓања:
    3.151
    Какви се тие купони ? Кај можам да го најдам кодот ? :wasntme: :wasntme:

Прикачени фајлови:

• Untitled.png
      Untitled.png
      Големина на фајлот:
      21,3 KB
      Прегледи:
      335
  15. sweet-star

sweet-star Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2012
    Пораки:
    1.524
    Допаѓања:
    1.738
    Ми треба брз одговор. Порачав 3 работи но после кога го отворив мејлот ми стигнаа четири пораки, односно како еден од производите два пати да сум го порачала а јас се регуларно направив, не знам од кај излезе тоа. Инаку на сметката има точно пари колку за трите работи и сите ги порачав на различни адреси, што мислам дека тоа нема некаква врска. Сега уште треба да почекам да се исплатат но не знам дали веднаш да му пишам на селерот за грешката или да почекам.Бидејќи нема доволно пари за 4 работи, да не ми стигнат после 2 исти..... :D

16. martinuska

martinuska Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    3.095
    Допаѓања:
    3.748
    Чим не е платена, ако не ја платиш автоматски ќе ти се откаже по 10-15 дена не знам колку точно беше. Немај гајле :)

На sweet-star му/ѝ се допаѓа ова.
  17. littleflower

littleflower Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2012
    Пораки:
    711
    Допаѓања:
    1.484
    За тие што живеат во Скопје, дали работите од алиекспрес ви стигнуваат да си ги земете на шалтер или во достава?

18. D-a-n-i

D-a-n-i Истакнат член

Се зачлени на:
    14 март 2013
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    32
    Колку време може од прилика да се заглави пратката на едно место?

19. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    20.029
    Изгледа зависи од локалната пошта :^) мене секогаш ми стига картонче а на другарка ми, која е од друга населба, поштарот дома и ги носи пратките :)

Може и по 2 па и 3 недели :)

20. MissSpark

MissSpark Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2011
    Пораки:
    696
    Допаѓања:
    1.287
    Прв пат нарачувам од алиекспрес и го имам следниов проблем: Нарачав 4 производи од кои што 3 се веќе испратени, а последниот ми има статус Awaiting Shipment. Кога кликам на производот дури ми пишува дека пејџот е непостоечки, што би значело дека селерот си ја избришал страната или можеби го повлекол производот. Му пишав две фини пораки, без да го опцујам јер нова сум у ова и не знам што да правам, и типчето не ми враќа, а гледам дека е онлајн (вау се осеќам ко откачена женска).
    До статусот на производот ми покажува време кое сега е стигнато на 4 дена и неколку саати и пишуе Extend Processing Time/Cancel your Order. Е сега се распрашував по луѓе и ми рекоа да почекам да поминат тие 4 дена, па после ќе ми се појавело Open Dispute каде што треба да кликнам и да си ги чекам парите назад на смета. Нешто истражував по нетов и прочитав дека не смеам да дозволам да ми измине времето. Сега сум збунка и не знам дали да стискам cancel или не, на некој му се случило истово? Што напраивте?