Не ми е јасно зошто не разгледате малце и побарате одговор на претходните страници пред да го поставите прашањето. Зборувам конкретно за прашањето за Frozen Orders кое е одговорено веднаш на претходната страница... А и не само за тоа, туку општо се повторуваат премногу неодамна одговорени прашања. Не е толку тешко, само кој да се потруди и замара. Свесна сум дека некои работи се пишувани многу одамна и нема смисла да се оди назад едно 100-тина страни ама дај не ја полнете темава со прашања кои се одговорени барем во последниве неколку страници
Барав, ама ете не сум видела Се извинувам Не мораше ти толку да пишуваш, полесно ќе ти беше да кажеш само кај се наоѓа одговорот
Ако ти стои во Мај ордер не значи дека е платено. Најверојатно ти е одбиена нарачката уште на почеток ама не си приметила. Кога ќе ги ги внесеш податоците тови и стигнеш до внесување на картичката , а не ја внесеш, автоматски ти стои во мај ордерс и чека за наплаќање. Или ако во случај ти ја одбие порачката. И нормално си има ордер нмбр.
Jas stisnav open dispjut...tek sega vidov deka tipot mi pratil L od trenerkite a jas naracav xl i normalno mali se.Mu prativ i slika od velicinata i pobarav ili parite da mi vrati ili xl ko sto si naracav
На 27ми Мај од Прага пуштена ми е порачката накај МК...знаете ли од прилика за колку денови пристигнува во МК? Поздраав
Кога ќе стигне поштарот на врата Сериозно, секој пат е различно. Најбрзо ми има стигнато за 3-4 дена, најдолго за 10тина, значи просек 5-6. Штом веќе стигнала до Прага, блиску е, а треба да е и брзо Дефинитивно една феминка убаво пиша - не се замарајте со следење на пратките, колку повеќе следите, толку побавно ви одат и толку повеќе се нервирате. Порачајте и заборавете на броење денови
Сега гледам стои Closed .. Може некој да ми појасни што се случува? Неможам ни Dispute да отворам .. Ќе ми бидат барем парите вратени ?
Иди на view detail и види што ти пишува. Парите ќе ти бидат пратени, провери си мејл, можно е да ти има стигнато таму објаснување од Али што бил проблемот.
На мејл нема ништо, на view detail пишува дека нарачката е затворена од системот, поради сомнителен продавач
Само да пријавам дека ми стигна нарачката,и ми олесна,маичката е преубава http://www.aliexpress.com/snapshot/6074114316.html ,семињата од бонсаи,и од онаа што лапка инсекти,ќе треба да ги насадам и да видам дали и што ќе никне
А што треба да пишам на страната за тракинг за да видам до каде е?Кое е тоа бројче. Извините за стоте прашања ама нова сум во ова порачувањто
И кај мене исто. Порачав повеќе работи во исто време и сега на сите пишува Goods Awaiting Acceptance а на едната ми пишува Awaiting Shipment и Awaiting Payment. Не знам во што е проблемот, а ја платив нз како е можно да не е платена :/
Иди на view detail, таму ти е даден tracking number Некој селери имаат подолг период на праќање на порачката, на двапати имам чекано по месец дена да ми ги пратат работите, така да Awaiting Shipment не е ништо страшно Од друга страна, пиши му одма на селерот кај кого ти стои Awaiting Payment и провери на мејл дали ти е верификувана наплатата.
Ненамерно кликнав на „Confim Order Received“ а порачката не ми е стигната ..сега што да правам ќе стигне или не?
Ми има стигнато на мејл дека е верификувана наплатата нз зошто ми се има случето тоа со awaiting payment. А кај Awaiting shipment ми преостануваат уште 4 дена, дали кога ке поминат треба да идам cancel или...?? Порачувам прв пат па не ми е баш јасно :/
^^ Доколку селерот не ја прати порачката до истекот на даденото време, автоматски се поништува истата и парите ти ги враќаат на сметка. Што се однесува до Awaiting Payment, пиши му на селерот, објасни му што е ситуацијата, ако треба пиши и до Алиекспрес, во секој случај многу непријатна ситуација. Штом е пратена, ќе стигне