Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

AliExpress

Дискусија во 'Мода и стил' започната од pamelche, 27 февруари 2013.

1. M.laDy

M.laDy Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2010
    Пораки:
    905
    Допаѓања:
    798
    Треба да ја направиш постапката за купување а утре ќе си го платиш. Мислам дека ако направиш така производот ќе ти стои резервиран во рок од 20 дена и ако не го платиш во рок од тие денови порачката се откажува.
    Треба да имаш 40-50 денари плус на сметката за да се направи трансакцијата. Мислам дека за сума над 500 денари банката зема провизија за извршената трансакција.

На LaDyDoLl и k.i.m им се допаѓа ова.
  2. k.i.m

k.i.m Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2010
    Пораки:
    4.733
    Допаѓања:
    5.154
    Еве и мене истото ми го пишува, немам доволно пари на картичка, но нели можам да ставам утре? Зошто вака ми пишува? :?:

3. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    20.029
    Колку време пред да се изврши плаќањето префрливте пари на картицата? Конкретно, мене ми се има случувано да ми се појават парите на интернет картицата од Стопанска дури после неколку часа.

Исто така, немора да има вишок пари за да се изврши трансакцијата-на картицата имав стотче, вчера случајно листајќи накит начекав супер алка за супер цена, ја порачав и моментално имам само 3 денари на сметка :rofl:

На LaDyDoLl му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Trnche

Trnche Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2012
    Пораки:
    168
    Допаѓања:
    241
    Дечки, едно прашање...Имено направив порачка, платив, немаше проблем, и нели следен чекор е она процесинг тајм, времето што го има продавачот да ми ја прати (или подготви) нарачката...конкретно за овој производ беше 5 дена. Е сега времето изминува, има уште нецел ден останато, а нема нио трага ни глас од селерот за испраќање на производот.
    Вообичаено е ова? Колку отприлика чекате/имате/сте имале процесинг тајм? Да го продолжам? Ако да, за колку: Или 5 дена се сосема доволно? :^)

Некој совет, м? :)

5. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    20.029
    Во најлош случај, ако не ја прати до истекот на времето, порачката автоматски се поништува и ќе ти ги вратат парите на сметка. Процесинг тајм е различен од селер до селер, некаде е само 24 часа а некаде е месец. Некој селери порачката ќе ти ја пратат за ден, два, други буквално ќе ти ја пратат на последниот ден, нема правило. Ако сакаш, пиши му на селерот, прашај дали е се во ред :)

На Trnche му/ѝ се допаѓа ова.
  6. lovemme

lovemme Форумски идол

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.977
    Допаѓања:
    81.970
    девојки имам еден проблем ... нарачав ланче од 17 долари за роденденденот на мојата другарка пред 25 дена а поклонот ми треба за во август ...
    сабајле проверив до каде ми е пратката и ми пишува дека нема информации за пратката еве ми го бројот RC005132140MZ ... пробав на сите страни и истото го пишува ....и отворив спор и сега продавачот ми пишува друг Tracking Number RC005132140MY каде шо пишува дека е во мк :devil: e како може да е др. број кога под сликата и каде што е извршена нарачката го пишува овој број што го проверувам јас .... е сега спорот е одложен за 12 дена .... што да правам ај help :*

7. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    20.029
    Преку која пошта ти го има пратено? Според тракинг бројчето пратката треба да е веќе стигната кај нас, но деталите на тракингот се многу чудни - испаѓа дека директно има стигнато во Скопје од Куала Лумпур. Почекај да видиш дали ќе ти стигне деновиве пратката, ако не, ќе бараш да ти ги вратат парите. Ако не е проблем, ќе сакаш да го пишеш селерот?

8. lovemme

lovemme Форумски идол

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.977
    Допаѓања:
    81.970

па нз по која пошта сега од мобилен сум неможам да проверам..па и мене ми е тоа чудно како одма во скопје... а кога го отворив спорот го обележав нема инфрмации и сега како да направам да ми ги вратат парите ??
    еве линкче http://www.aliexpress.com/store/633857 :*

9. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    20.029
    Во случај да не стигне пратката, ќе пишеш во диспјутот надолго и нашироко како селерот е несериозен и неодговорен, дека на два пати ти дал лажно тракинг бројче и дека бараш да ти ги вратат парите. Кога го отвори, имаше ли опција да избереш меѓу враќање на парите и повторно праќање на истиот продукт? Ако селерот ти понуди да ти го прати повторни истото ланче, не се согласувај, инсистирај да ти и врати парите, ако треба закани му се дека ќе му оставиш лош коментар!
    Малку офф топик- кога се порачува од Али, не е битен само рејтингот на селерот, туку и колку продажби има извршено. Најдобро е да се порачува од оние селери кои имаат круна, по нив следат оние со дијамант додека оние со медали се селери `почетници` и со нив треба да се внимава.

10. san4ej

san4ej Активен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2012
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    0
    Zdravo,razgleduvav na Ali express za proizvodite i dosta se evtini...dali nekoj dosega ima poracuvano trenerki?

http://www.aliexpress.com/item/2014-sum ... 04831.html

e ovie sakam da gi poracam pa ne znam brojkive kolku im se tocni :) ako ima nekoj iskustvo so ova neka spodeli

11. viki-dete

viki-dete Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2013
    Пораки:
    686
    Допаѓања:
    765
    Имам неколку производи кај кои ми стои Awaiting Payment, но кои веќе не ми се потребни, па дали има начин некако да ги избришам, да не ми се појавуваат во My orders?

12. KatFem

KatFem Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2014
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    658
    Нема опција за бришење порачките, т.е отстранување од My orders. Ќе истече рокот за плаќање и ќе стојат како Finished :)

13. PatrickVerona

PatrickVerona Нов член

Се зачлени на:
    10 јуни 2014
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Дали некој што има правено нарачки од aliexpress може да ми објасни...
    порачав наочари за сонце веќе 50 дена стојат во место во Шангај (Кина)...
    дали може некако да ја откажам нарачката и парите да ми бидат вратени ?

14. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    20.029
    Почекај уште 10 дена и отвори диспјут, во него ќе наведеш дека продуктот не ти стигнал и дека сакаш да ти бидат вратени парите :)

15. Angella13

Angella13 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 септември 2013
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    7
    Девојки за колку време ви стигнуваат производи од Aliexpress? Ј
    имајте убав ден :inlove:

16. Kaley

Kaley Популарен член

Се зачлени на:
    2 јуни 2013
    Пораки:
    1.306
    Допаѓања:
    3.037
    ^Зависи, некогаш брзо некогаш побавно стигнуваат..најчесто за околу 20-25 дена ете да е и 30..тука некаде :)

17. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    20.029
    Angella13, крајниот рок за стигнување е 60 дена а кај нас вообичаено стигнуваат за 30 - 40 :) Мене ми се има случено пратка да ми стигне за помалку од 3 недели но имам и чекано точно 60 дена за да стигне, едноставно нема правило :)

18. lovemme

lovemme Форумски идол

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.977
    Допаѓања:
    81.970
    мене за 3 недели

19. DulceChiquita

DulceChiquita Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    230
    Допаѓања:
    300
    Девојки да ве прашам, вчера вифов пратката ми пишуваше дека ми е пратена во локалната пошта. Е сега, треба да одам да си ја земам или ќе ми пратат порака/ќе се јават за да ми кажат да си ја земам?

20. lovemme

lovemme Форумски идол

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.977
    Допаѓања:
    81.970
    па би требало да ти се јават и да те известат дека има пратка за тебе или па да ти ја достават дома ..

На DulceChiquita му/ѝ се допаѓа ова.