AliExpress

Дискусија во 'Мода и стил' започната од pamelche, 27 февруари 2013.

1. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.447
    Допаѓања:
    20.077
    DulceChiquita, или поштарот ќе ти ја донесе дома или ќе ти стигне картонче со кое ќе може да ја подигнеш пратката од пошта :) Но имај предвид дека може да поминат неколку дека додека да ти стигне пратката/ картончето - мене вчера ми стигна картончето а пратката ми беше уште од 4 во Скопје :)

На DulceChiquita му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Leeloo

Leeloo Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2010
    Пораки:
    645
    Допаѓања:
    290
    Дали може некој да ми каже, што значи кога во делот кај тракинг бројчето, има веднаш до него оддел remarks и под него стои P буквата?

Значи нешто или апсолутно ништо?
    Пошто нарачката ми е од 10 Мај порачана, селерот се колни дека ја има пратено а мене сеуште не ми работи тракинг бројчето.

3. Nati.P

Nati.P Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2011
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    856
    Порачката од 9ти јуни ми е во Прага, што значи за некој ден ќе ми стаса :clap: Сакав да кажам дека сум изненадена колку брзо стигна до Прага, за 14 дена, мислев ќе чекам месец и повеќе :D

4. Amazing

Amazing Истакнат член

Се зачлени на:
    14 ноември 2012
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    33
    за колку време стигнуваат нарачките од Цирих?

5. esperansa777

esperansa777 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2012
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    1.858
    извинете за глупото прашање ама тоа што се одбројува е времето за кое треба да ти стигне пратката ли?

6. viki-dete

viki-dete Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2013
    Пораки:
    686
    Допаѓања:
    765
    Тоа време го одбројува периодот на нестигнување на пратката. Имено ако времето заврши а ти сеуште не си ја добила пратката, или пратката сеуште не е испратена од селерот автоматски ќе се затвори и парите ќе ти бидат вратени.
    П.С Пратката и од како ќе ти стигне, времето пак ќе се одбројува се додека ти не потврдиш дека си ја добила пратката.

На esperansa777 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. kolovoz

kolovoz Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2011
    Пораки:
    1.683
    Допаѓања:
    6.261
    Meне ми е уште од 2ри во Македонија и сеуште ништо. Морам да замерам за неажурноста на поштата. На нивната страна за проверка на пратки ми го пишува ова 2/7/2014 1:04:00 PM MACEDONIA, THE FORMER YUGOSLAV REPUBLIC OF SKOPJE 1003 OFFICE OF EXCHANGE Send item to domestic location (Inb) а ни картонче ни ништо . Oва ми се случува по трет пат по 20 дена да ми стојат во Скопје пратките.
    Претпоследниот пат таа ми вели ама доставена тие дома ( и едвај го мрдна г... да провери)... ааа овде била ...ама несмееме вака да ти ја дадеме ке го чекаш картончето :punch: .

8. BeautyAndTheBeast

BeautyAndTheBeast Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    391
    Допаѓања:
    162
    Бидејки прв пат нарачувам,денес прв пат отворив следење на нарачка и кај локација ми пишува некои бројки,зашто? :)

9. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.447
    Допаѓања:
    20.077
    kolovoz, ај што пратките дремат по десет дена во пошта, туку тоа што ќе ти стигне картончето ден пред истекување на терминот :^) Се распрашав, една љубезна службеничка ми објасни дека пред да ги вратат пратките, кај нас ги чуваат уште минимум дваесет работни дена но ова е Македонија, може да се погоди тој/ таа што е на шалтер тој ден да е станат/а на лева нога и за инает да не сака да услужи.

BeautyAndTheBeast , некој локации се прикажани со бројки, немај гајле, се е во ред. Ако сакаш, пиши ги бројчето, ќе проверам до кај ти е пратката :)

10. magic.girl

magic.girl Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2014
    Пораки:
    542
    Допаѓања:
    204
    Сакам да прашам дали некоја феминка уплака со картичка од комерцијална банка и дали може да се праќа со дебитна од комерцијална ??

11. Foreveryoungiwannabe

Foreveryoungiwannabe Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2012
    Пораки:
    309
    Допаѓања:
    685
    Девојки да ве прашам нешто. Пред повеќе од месец ипол,брат ми порача од алиекспрес. На страната за следење на пратките одамна вика дека е стигната и пишува receivment confirmed. Пратката нит ја добивме,нит знаеме што се случува. Можно е да ја држат во пошта? И ако не се подигне, по колку време ја враќаат назад? :?:

12. Talita

Talita Популарен член

Се зачлени на:
    14 ноември 2011
    Пораки:
    942
    Допаѓања:
    1.396
    Девојки ова значи дека е стигната во Мк ил ??

Прикачени фајлови:

• qq.JPG
      qq.JPG
      Големина на фајлот:
      68,1 KB
      Прегледи:
      305
  13. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.447
    Допаѓања:
    20.077
    Talita, ако не ти е проблем, пастај го тракинг бројчето, ќе го проверам. Јас пратките си ги следам на 17 трек, и поинаку ми се покажува кога ми е стигната во Ск.

14. 3ckap3cka

3ckap3cka Активен член

Се зачлени на:
    5 декември 2013
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    7
    Не сеуште ти е во Кина :|

15. LifeLove

LifeLove Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    358
    Допаѓања:
    141
    Кога ја потврдувам порачката, кај state/province/region што треба да напишам?Пак ли градот, како во погорното поле? :?:

16. KatFem

KatFem Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2014
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    658
    Мене ми стои Macedonia во тоа поле :)

На LifeLove му/ѝ се допаѓа ова.
  17. esperansa777

esperansa777 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2012
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    1.858
    си порачав прстен 0.55 долари и сега продавачот ми пишува или да си порачам уште непшто за 5 долари или да платам 1.98 достава?

18. Madam-A

Madam-A Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2013
    Пораки:
    1.603
    Допаѓања:
    8.007
    eпа тоа значи дека продавачот има мин 5долари гранична нарачка за да не наплаќа шипинг, а ти пошто не ги исполнуваш условите за бесплатен шипинг треба да му кажеш дали прифаќаш или да ја откажеш нарачката.

19. victoria7

victoria7 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 февруари 2014
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    37
    Брат ми од алиекспрес порача глувче за компјутерот и на 17track пишува CAN, air, Macedonia, MK ..и сега пратката во Македонија е или :^)

20. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.766
    Допаѓања:
    145.268
    Не е во Мк , во КАН е, некаде Америка, потоа оди Швајцарија, па пристигнува кај нас.