DulceChiquita, или поштарот ќе ти ја донесе дома или ќе ти стигне картонче со кое ќе може да ја подигнеш пратката од пошта Но имај предвид дека може да поминат неколку дека додека да ти стигне пратката/ картончето - мене вчера ми стигна картончето а пратката ми беше уште од 4 во Скопје
Дали може некој да ми каже, што значи кога во делот кај тракинг бројчето, има веднаш до него оддел remarks и под него стои P буквата? Значи нешто или апсолутно ништо? Пошто нарачката ми е од 10 Мај порачана, селерот се колни дека ја има пратено а мене сеуште не ми работи тракинг бројчето.
Порачката од 9ти јуни ми е во Прага, што значи за некој ден ќе ми стаса Сакав да кажам дека сум изненадена колку брзо стигна до Прага, за 14 дена, мислев ќе чекам месец и повеќе
извинете за глупото прашање ама тоа што се одбројува е времето за кое треба да ти стигне пратката ли?
Тоа време го одбројува периодот на нестигнување на пратката. Имено ако времето заврши а ти сеуште не си ја добила пратката, или пратката сеуште не е испратена од селерот автоматски ќе се затвори и парите ќе ти бидат вратени. П.С Пратката и од како ќе ти стигне, времето пак ќе се одбројува се додека ти не потврдиш дека си ја добила пратката.
Meне ми е уште од 2ри во Македонија и сеуште ништо. Морам да замерам за неажурноста на поштата. На нивната страна за проверка на пратки ми го пишува ова 2/7/2014 1:04:00 PM MACEDONIA, THE FORMER YUGOSLAV REPUBLIC OF SKOPJE 1003 OFFICE OF EXCHANGE Send item to domestic location (Inb) а ни картонче ни ништо . Oва ми се случува по трет пат по 20 дена да ми стојат во Скопје пратките. Претпоследниот пат таа ми вели ама доставена тие дома ( и едвај го мрдна г... да провери)... ааа овде била ...ама несмееме вака да ти ја дадеме ке го чекаш картончето .
Бидејки прв пат нарачувам,денес прв пат отворив следење на нарачка и кај локација ми пишува некои бројки,зашто?
kolovoz, ај што пратките дремат по десет дена во пошта, туку тоа што ќе ти стигне картончето ден пред истекување на терминот Се распрашав, една љубезна службеничка ми објасни дека пред да ги вратат пратките, кај нас ги чуваат уште минимум дваесет работни дена но ова е Македонија, може да се погоди тој/ таа што е на шалтер тој ден да е станат/а на лева нога и за инает да не сака да услужи. BeautyAndTheBeast , некој локации се прикажани со бројки, немај гајле, се е во ред. Ако сакаш, пиши ги бројчето, ќе проверам до кај ти е пратката
Сакам да прашам дали некоја феминка уплака со картичка од комерцијална банка и дали може да се праќа со дебитна од комерцијална ??
Девојки да ве прашам нешто. Пред повеќе од месец ипол,брат ми порача од алиекспрес. На страната за следење на пратките одамна вика дека е стигната и пишува receivment confirmed. Пратката нит ја добивме,нит знаеме што се случува. Можно е да ја држат во пошта? И ако не се подигне, по колку време ја враќаат назад?
Talita, ако не ти е проблем, пастај го тракинг бројчето, ќе го проверам. Јас пратките си ги следам на 17 трек, и поинаку ми се покажува кога ми е стигната во Ск.
Кога ја потврдувам порачката, кај state/province/region што треба да напишам?Пак ли градот, како во погорното поле?
си порачав прстен 0.55 долари и сега продавачот ми пишува или да си порачам уште непшто за 5 долари или да платам 1.98 достава?
eпа тоа значи дека продавачот има мин 5долари гранична нарачка за да не наплаќа шипинг, а ти пошто не ги исполнуваш условите за бесплатен шипинг треба да му кажеш дали прифаќаш или да ја откажеш нарачката.
Брат ми од алиекспрес порача глувче за компјутерот и на 17track пишува CAN, air, Macedonia, MK ..и сега пратката во Македонија е или