Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

AliExpress

Дискусија во 'Мода и стил' започната од pamelche, 27 февруари 2013.

1. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    20.029
    DulceChiquita, или поштарот ќе ти ја донесе дома или ќе ти стигне картонче со кое ќе може да ја подигнеш пратката од пошта :) Но имај предвид дека може да поминат неколку дека додека да ти стигне пратката/ картончето - мене вчера ми стигна картончето а пратката ми беше уште од 4 во Скопје :)

На DulceChiquita му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Leeloo

Leeloo Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2010
    Пораки:
    645
    Допаѓања:
    290
    Дали може некој да ми каже, што значи кога во делот кај тракинг бројчето, има веднаш до него оддел remarks и под него стои P буквата?

Значи нешто или апсолутно ништо?
    Пошто нарачката ми е од 10 Мај порачана, селерот се колни дека ја има пратено а мене сеуште не ми работи тракинг бројчето.

3. Nati.P

Nati.P Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2011
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    856
    Порачката од 9ти јуни ми е во Прага, што значи за некој ден ќе ми стаса :clap: Сакав да кажам дека сум изненадена колку брзо стигна до Прага, за 14 дена, мислев ќе чекам месец и повеќе :D

4. Amazing

Amazing Истакнат член

Се зачлени на:
    14 ноември 2012
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    33
    за колку време стигнуваат нарачките од Цирих?

5. esperansa777

esperansa777 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2012
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    1.858
    извинете за глупото прашање ама тоа што се одбројува е времето за кое треба да ти стигне пратката ли?

6. viki-dete

viki-dete Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2013
    Пораки:
    686
    Допаѓања:
    765
    Тоа време го одбројува периодот на нестигнување на пратката. Имено ако времето заврши а ти сеуште не си ја добила пратката, или пратката сеуште не е испратена од селерот автоматски ќе се затвори и парите ќе ти бидат вратени.
    П.С Пратката и од како ќе ти стигне, времето пак ќе се одбројува се додека ти не потврдиш дека си ја добила пратката.

На esperansa777 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. kolovoz

kolovoz Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2011
    Пораки:
    1.667
    Допаѓања:
    6.231
    Meне ми е уште од 2ри во Македонија и сеуште ништо. Морам да замерам за неажурноста на поштата. На нивната страна за проверка на пратки ми го пишува ова 2/7/2014 1:04:00 PM MACEDONIA, THE FORMER YUGOSLAV REPUBLIC OF SKOPJE 1003 OFFICE OF EXCHANGE Send item to domestic location (Inb) а ни картонче ни ништо . Oва ми се случува по трет пат по 20 дена да ми стојат во Скопје пратките.
    Претпоследниот пат таа ми вели ама доставена тие дома ( и едвај го мрдна г... да провери)... ааа овде била ...ама несмееме вака да ти ја дадеме ке го чекаш картончето :punch: .

8. BeautyAndTheBeast

BeautyAndTheBeast Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    391
    Допаѓања:
    162
    Бидејки прв пат нарачувам,денес прв пат отворив следење на нарачка и кај локација ми пишува некои бројки,зашто? :)

9. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    20.029
    kolovoz, ај што пратките дремат по десет дена во пошта, туку тоа што ќе ти стигне картончето ден пред истекување на терминот :^) Се распрашав, една љубезна службеничка ми објасни дека пред да ги вратат пратките, кај нас ги чуваат уште минимум дваесет работни дена но ова е Македонија, може да се погоди тој/ таа што е на шалтер тој ден да е станат/а на лева нога и за инает да не сака да услужи.

BeautyAndTheBeast , некој локации се прикажани со бројки, немај гајле, се е во ред. Ако сакаш, пиши ги бројчето, ќе проверам до кај ти е пратката :)

10. magic.girl

magic.girl Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2014
    Пораки:
    542
    Допаѓања:
    204
    Сакам да прашам дали некоја феминка уплака со картичка од комерцијална банка и дали може да се праќа со дебитна од комерцијална ??

11. Foreveryoungiwannabe

Foreveryoungiwannabe Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2012
    Пораки:
    309
    Допаѓања:
    685
    Девојки да ве прашам нешто. Пред повеќе од месец ипол,брат ми порача од алиекспрес. На страната за следење на пратките одамна вика дека е стигната и пишува receivment confirmed. Пратката нит ја добивме,нит знаеме што се случува. Можно е да ја држат во пошта? И ако не се подигне, по колку време ја враќаат назад? :?:

12. Talita

Talita Популарен член

Се зачлени на:
    14 ноември 2011
    Пораки:
    942
    Допаѓања:
    1.396
    Девојки ова значи дека е стигната во Мк ил ??

Прикачени фајлови:

• qq.JPG
      qq.JPG
      Големина на фајлот:
      68,1 KB
      Прегледи:
      305
  13. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    20.029
    Talita, ако не ти е проблем, пастај го тракинг бројчето, ќе го проверам. Јас пратките си ги следам на 17 трек, и поинаку ми се покажува кога ми е стигната во Ск.

14. 3ckap3cka

3ckap3cka Активен член

Се зачлени на:
    5 декември 2013
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    7
    Не сеуште ти е во Кина :|

15. LifeLove

LifeLove Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    358
    Допаѓања:
    141
    Кога ја потврдувам порачката, кај state/province/region што треба да напишам?Пак ли градот, како во погорното поле? :?:

16. KatFem

KatFem Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2014
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    658
    Мене ми стои Macedonia во тоа поле :)

На LifeLove му/ѝ се допаѓа ова.
  17. esperansa777

esperansa777 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2012
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    1.858
    си порачав прстен 0.55 долари и сега продавачот ми пишува или да си порачам уште непшто за 5 долари или да платам 1.98 достава?

18. Madam-A

Madam-A Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2013
    Пораки:
    1.603
    Допаѓања:
    8.006
    eпа тоа значи дека продавачот има мин 5долари гранична нарачка за да не наплаќа шипинг, а ти пошто не ги исполнуваш условите за бесплатен шипинг треба да му кажеш дали прифаќаш или да ја откажеш нарачката.

19. victoria7

victoria7 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 февруари 2014
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    37
    Брат ми од алиекспрес порача глувче за компјутерот и на 17track пишува CAN, air, Macedonia, MK ..и сега пратката во Македонија е или :^)

20. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.744
    Допаѓања:
    145.180
    Не е во Мк , во КАН е, некаде Америка, потоа оди Швајцарија, па пристигнува кај нас.