Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

AliExpress

Дискусија во 'Мода и стил' започната од pamelche, 27 февруари 2013.

1. despin4e05

despin4e05 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 октомври 2013
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    14
    Да, и мене ме интересира процедурата за враќање на производ...

2. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    20.029
    Не би ви препорачала да враќате зошто поштарината е на ваш трошок.

3. magic.girl

magic.girl Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2014
    Пораки:
    542
    Допаѓања:
    204
    Вчера гледав едни торбички и ги гледам по 4$, 5$, некои и 7$ a на еден селер истата торбичка бесхе 2,86$ и сега која разликата?? зошто е толку евтина во споредба со другите да не се оштетени или имаат некоја фабричка грешка што мислите ??

4. raww

raww Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2014
    Пораки:
    1.036
    Допаѓања:
    5.914
    Кога има попусти на aliexspress по колку време траат?

5. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    20.029
    Некој селери се едноставно поевтини од другите :) Зирни ги коментарите под продуктот, провери го рејтингот на селерот и ако е се во ред, порачај си ја торбичката :)

Големите попусти на Али обично траат по 24 часа, но најавени се една недела унапред, лани памтам дека имаше нешто како летна распродажба :D при крајот на август. Исто така, и селерите цело време даваат попусти, понекогаш нешто може да се начека и за 50% поевтино и тие попусти може да траат од 3 дена до 3 недели :) Во овие ситуации виш листата е многу корисна - стига нотификација дека некој продукт е на намаление :)

6. Lilly8

Lilly8 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    306
    Допаѓања:
    288
    Пред три дена направив прва порачка од Али експрес.Денес сукњичката што ја порачав ми пишува дека е МК. Можно е за толку брзо време да ми стигна?
    Додека наочарите што ги порачав ми пишува дека сеуште ги немаат испратено.Да го контактирам селерот или ќе ги испрати?

7. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    20.029
    Извини што ќе те разочарам но премногу е рано да биде стигната кај нас. Веројатно Македонија ти се појавува во полето Destination, но тоа ја покажува конечната дестинација на пратката. Претпоставувам дека проверуваш на 17 трек, тоа што те интересира е во евентс :)

Некој селери побрзо ги праќаат порачките, некој поспоро. Ако не ти ги прати до истекот на времето, порачката автоматски ќе се поништи и ќе ти бидат вратени парите но штом порачката е направена пред само 3 дена, веројатно има уште време до истекот :)

8. Lilly8

Lilly8 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    306
    Допаѓања:
    288
    Да дестинацијата била МК,а локацијата ми ја покажува со бројки. Како и да е ќе си почекам,па кога сака нека стигне :) Фала ти

9. LadyFlame

LadyFlame Истакнат член

Се зачлени на:
    20 февруари 2012
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    339
    Феминки каде може да видам до каде ми е стигната порачката? :)

10. Mimi123

Mimi123 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    1.015
    Допаѓања:
    1.186
    ^ 17track.net

На LadyFlame му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Nita

Nita Истакнат член

Се зачлени на:
    19 декември 2009
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    37
    Здраво ова ми е прв пат да порацам од али ке Сака некоја да пи ја објасни целата процедура.И каква картица треба ,имам сметка и картица за банкомат мозе со тоа.фала и поЗ

На Meckicja му/ѝ се допаѓа ова.
  12. ElfLuna

ElfLuna Активен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2014
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    9
    Задоволна сум од Ali Express. Досега имам порачано три работи и трите ми стигнаа. Но сега на последната порачка ми излезе Frozen. Ова значи дека ќе ми ги вратат парите или како? :^)

13. Nita

Nita Истакнат член

Се зачлени на:
    19 декември 2009
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    37
    и да имам мастер од тутунска но сакам да порачам од картичката на мајка ми од стопанска знам дека има само дека има картичкаа за банкомат моzam со на д порачам или да отварам интермет картиЧка и знаете за колку време се отвара таа.

14. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    20.029
    Веројатно имало некој проблем со кредибилитетот на селерот и (претпоставувам) сите негови трансакции се замрзнати. Во некој случаи се е во ред и порачката ќе биде пратена а доколку се испостави дека вистина има проблеми, ќе ти биде рефундиран целиот износ. Пиши му на селерот што е работата и проверувај си го мејлот, ако дојде до рефундација ќе те известат преку мејл за тоа :)

15. ElfLuna

ElfLuna Активен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2014
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    9

Благодарам многу, а и навистина на маил сега туку што ми пристигна дека ќе ми бидат вратени парите. :D

16. magic.girl

magic.girl Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2014
    Пораки:
    542
    Допаѓања:
    204
    Девојки вие што сте порачувале или некој близок порачувал рачен саат дали сте задоволни дали имаат добар квалитет ??сакам да си нарачам но не сакам да ги фрлам за џабе парите :)

17. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.474
    Допаѓања:
    34.854
    Имам порачано еден фустан пред 10тина дена и еве секогаш кога проверувам на 17track.net исто толку време порачката стои на исто место (од 24.06 сеуште е некаде во Кина). Му пишав и на селерот, додуша оведнаш ми врати одговор дека пратката чека лет за Македонија. Додуша има фора уште 30тина дена но мене фустанот ми треба и се надевав дека ќе ми стигне исто толку брзо како и другите производи(чекав само 10-15 дена).
    Се случило ли ова на некоја од вас?

18. Talita

Talita Популарен член

Се зачлени на:
    14 ноември 2011
    Пораки:
    942
    Допаѓања:
    1.396
    Девојки да не знаете што е проблемов, пред една недела имам прекинато порачка , денес ми се вратени парите , меѓутоа излага вака :/

Прикачени фајлови:

• 854.JPG
      854.JPG
      Големина на фајлот:
      27,3 KB
      Прегледи:
      122
  19. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    20.029
    Се е во ред, нема причина за загриженост :) Некој пратки стигаат порано, некој подоцна, мене вообичаено порачките ми стигаат меѓу 30 и 40 дена, на прсти од една рака се бројат оние кои ми стигнале порано :)

Не знам од која банка е картицата, меѓутоа мене на интернет картицата од Стопанска рефундациите ми стигнаат расцепкани на помали суми во рок од неколку дена, веројатно нешто слично се случува и кај тебе и гарант за некој ден ќе ти се појави целата сума :)

На Meckicja и LaDyDoLl им се допаѓа ова.
  20. KatFem

KatFem Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2014
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    658
    Јас до сега имам порачано 3 фустани и сите ми стигнаа многу подоцна од останатите пратки... Не знам дали ова е само случајност, ама фустаните беа од различни продавачи и ги порачував во различни периоди. Првиот го чекав скоро 2 месеца, вториот и третиот месец ипол, додека останатите пратки ми стигнуваа/т отприлика за 25-35 дена...

На LaDyDoLl му/ѝ се допаѓа ова.