Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

AliExpress

Дискусија во 'Мода и стил' започната од pamelche, 27 февруари 2013.

1. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    2.984
    Допаѓања:
    67.823
    Ве молам, препорачајте ми проверен селер за козметика. :makeup:

2. magic.girl

magic.girl Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2014
    Пораки:
    542
    Допаѓања:
    204
    коземетика можеш да порачаш од оваа сттрана, козметиката е малку поевтина во споредба со алиекспрес ако порачуваш повеќе шминка ке ти се исплати. :)
    www.buyincoins.com

На SV1911 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. nate-natali

nate-natali Истакнат член

Се зачлени на:
    16 мај 2011
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    4
    Дали некој има порачувано од Aли со DHL?За колку време пристигнива порачката?

4. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    2.984
    Допаѓања:
    67.823
    Го разгледав саjтов и не налетав на ниту еден коментар кој што има помалку од 5 ѕвезди, што не е нормално секако. Побаравме со маж ми критики за BIC преку Google и имаше толку многу негативни коментари, во врска со работата на продавачите (комуникација и сето тоа), квалитетот на производите, почитувањето на правилата на сајтот и ред други работи, па се премислив и си нарачав од Aliexpress кај селери што имаат добар фидбек и реjтинг воопшто. На Aliexpress ако нешто не е ок, ќе ти вратат пола сума и производот може да си го оставиш, а на BIC треба да им jа вратиш нарачката па тек тогаш ќе ти ги вратат парите (читав еден куп коментари како се правеле наудрени и не им враќале пари на оштетените).

5. BelieberYeahh

BelieberYeahh Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2013
    Пораки:
    1.448
    Допаѓања:
    2.208
    Ај некој нека ми каже дали ќе и ги вратат парите на братучетка ми (дека за неа прашувам) ако кликнам Open Dispute? Дека нејзи и стигна една блуза ама не е задоволна и ме праша што да прави,ама дека јас појма си немам реков вас да ве прашам?

6. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    20.029
    BelieberYeahh, од што конкретно не е задоволна? Згрешен е бројот, бојата, моделот? Има видливи оштетувања на блузата, флеки, грешки? Погрешни мерки се наведени во табелата во однос на тоа што и има стигнато?
    Ако има основа за диспјут, може да бара да и бидат вратени парите или селерот да и ја препрати блузата но ако не е задоволна од тоа како и стои, тоа не е до селерот и нема причина да отвора диспјут.

На BelieberYeahh му/ѝ се допаѓа ова.
  7. BelieberYeahh

BelieberYeahh Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2013
    Пораки:
    1.448
    Допаѓања:
    2.208
    Оштетена беше,му прати слика и рече ќе и ги врати парите.Фала многу. :*

8. KatFem

KatFem Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2014
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    658
    Нема врска, сечие искуство е различно. Мене на пример странава ми е супер и најмногу од се ми се допаѓа што има опција купувачите да објават слика од производите, со што се добива подобра претстава за тоа реално каков е производот. А во врска со оштетените производи и невраќањето пари, не можам да коментирам бидејќи сум немала таков проблем :)

9. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    2.984
    Допаѓања:
    67.823
    Секако дека има разни искуства, дали на Али или во било која друга онлајн продавница, но конкретно на БФК не ми се допадна фактот дека ги бришат негативните коментари, па баш ради тоа не ни нарачав. Понатака можеби и ќе нарачам некоја ситница, па ќе напишам и лично искуство.

10. x-MajaEsposito-x

x-MajaEsposito-x Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2013
    Пораки:
    1.751
    Допаѓања:
    3.614
    Се извинувам за ОФФ топик

11. HoneyAxl

HoneyAxl Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2013
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    151
    Може некој да ми објасни како се порачува и што се треба,на кратко,бидејќи тотално се изгубив,ваљда дека никад не сум порачувала онлајн :doh: :yawn:

12. Shmizzla

Shmizzla Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2014
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    21
    и јас ве замолувам за истото :$

13. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    15.406
    Допаѓања:
    171.733
    Цела тем ти е за та не туку бидете готовани и да чекате се на тацна сврти некоја страна не ти паѓа круната ако разлисташ

На tanjabela и duffi им се допаѓа ова.
  14. HoneyAxl

HoneyAxl Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2013
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    151
    Убаво прашав,не ми се понашај или одговори ми или игнорирај,со ова ништо не ми помогна,а и да,мислиш дека не побарав,мислиш проста сум ја?цц :clap:

15. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    15.406
    Допаѓања:
    171.733
    пишав зошт преку едно прашање е тоа како се порачува ако си ралистала ке си видела
    стави си ја круната на главта и листај имаш тема и онлине порачки листај и таму

16. M.laDy

M.laDy Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2010
    Пораки:
    905
    Допаѓања:
    798
    Цела тема е за тоа, треба да се разгледа од прва до последна страна затоа што се има пишувано за тоа. нема да ни се одрони бисерот ако одговараме, но постојано има едни исти прашања прашања и здосадено ни е како папагали да го повторуваме истото.
    http://forum.femina.mk/moda-i-stil/aliexpress-t20692/1860.html#p2024863
    Повели тука имаш објаснето а имаше и уште некое објаснување на страните.

На Nausicaa и duffi им се допаѓа ова.
  17. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.744
    Допаѓања:
    145.184
    Само јас имам 100 пати објаснувано како се порачува, па и сликовито, а и една купа други феминки, така да не си порабарала изгледа ;)

На Nausicaa му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    20.029
    Мојата прва порачка од Али ја направив лани во август, сосема случајно налетав на страната, ме заинтересира, се запрепастив кога видов дека накитот кој го продаваат на фб за 300 ден, на Али не е ни 30 ден и морав да направам порачка но како? Имав куп прашања, никогаш дотогаш немав порачувано ништо, се распрашав по другарки ама и тие појма немаа, за среќа на Фемина ја најдов темата за онлајн шопинг (тогаш уште не бев ни зачленета), си сварив кафе и почнав да читам од првата страна, се што беше напишано за Али го простудирав и утредента отидов да аплицирам за интернет картичка.
    Си се израспишав ама муабетот ми е дека на секоја петта страна има на долго и на широко објаснување како се порачува, со што се порачува, дали се плаќа шипинг и царина, дали е безбедно итн. Треба да се одвои малку време и да се прочита па ако нешто не е јасно, тогаш да се праша конкретно што не е јасно а вака е навистина чекање на готово, кога се што треба е да се разлиста малку :)
    (се извинувам за офтопикот)

На ivancekitty, sanja.burgundy и duffi им се допаѓа ова.
  19. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Во иднина игнорирајте ги тие прашања, за да не се полни само за џабе темава со прашања и со одговори од типот на „ разлистај, разгледај, бла бла бла„. Ако некој толку многу сака да знае ќе се потруди, ни мене никој не ми кажа на готово. Треба само малку да си писмен да знаеш Англиски и ништо повеќе. Отвори ја алиекспрес страната и регистрирај се, толку е просто и едноставно, ама работата е што ве мрзи да прочитате малце. Затоа престанете да им ги одговарате прашањава и ако толку ги интересира нека се снајдат, нема сеа на секоја страна да се објаснува истото ко да се работи за атомска физика. |(

На ivancekitty и duffi им се допаѓа ова.
  20. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    2.984
    Допаѓања:
    67.823
    Нарачав во петокот и едната пратка пишува дека е испратена и има трак бројче. Чисто од радозналост проверив до каде е и во статус пишува Collection, а локацијата ја покажува во бројки. Ај ве молам просветлете ме што значи ваквиот статус и зошто локацијата на пратката е во бројки?