Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

AliExpress

Дискусија во 'Мода и стил' започната од pamelche, 27 февруари 2013.

1. Snow-Star

Snow-Star Популарен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2014
    Пораки:
    3.516
    Допаѓања:
    17.536
    Девојки ве молам , можеби прашањето е глупаво но ве молам одговорете ми .

Јас сакам овие патики да си ги порачам : http://www.aliexpress.com/item/Free-Shi ... 70634.html . Ама ме интересира дали ќе одат на царина , и ако е така колку ќе ме чини тоа . Значи првпат сакам да нарачам нешто , ама не се снаоѓам баш најдобро . :tmi: :$ :$

И ако некоја од вас ги порачала овие патики ,ќе може да ми каже дали се квалитетни или нешто слично ?

2. SelinaKyle

SelinaKyle Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    254
    Допаѓања:
    2.149

ќе ти земат само 29.44, колку што и пишува. Не се плаќа ништо друго.

На Snow-Star му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    20.029
    Само за знаеш дека постои шанса, минимална ама сепак постои, да ти ги конфискуваат на царина како копија на бренд. Инаку, патичињата се преслатки :)

4. andarina

andarina Активен член

Се зачлени на:
    17 јули 2014
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    15

5. srcence1607

srcence1607 Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2012
    Пораки:
    2.366
    Допаѓања:
    2.475
    Девојки ај ве молам некој што ептен се разбира во онлајн шопингов и има доста купувано на овој начин да ми објасни детално како иде нарачка, плаќање, пратка, сигурност и слично од АлиЕкспрес, пошто сакам телефон да купам, меѓутоа прв пат ќе порачувам а не знам како. Ве читав и тука и во темата за AliExpres ама се збунив и ништо не разбрав :)

Ве молам за одговор :inlove:

Пишав и во темата за онлајн шопинг но не добив одговор а итно ми е :) Некооој??? :?:

6. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    20.029
    Ќе извадиш интернет картичка од Стопанска Банка и на неа ќе си префрлаш околку колку што планираш да потрошиш. Кај селерите е битно да имаат добар рејтинг, пожелно е да биде над 94 %, и секогаш читај ги коментарите за продуктот кој сакаш да го порачаш а и за селерот воопшто. Моментално најдобра страна за тракинг е http://www.17track.net/index_en.shtml

Конкретно за телефон имаше случај пред нова година, една феминка пиша, на царина и го имаат конфискувано, значи постои мал ризик и тебе да ти се случи тоа.

7. MIA-SK

MIA-SK Популарен член

Се зачлени на:
    18 октомври 2012
    Пораки:
    908
    Допаѓања:
    561

Како оди постапката за вадење на интернет картичка од Стопанска банка? Треба ли да имам отворено трансакциска сметка во Стопанска (платата да ми иде преку нив), се плаќа ли некаква провизија за користење на картичката и слично?
    Јас сакам да извадам картичка која ќе ја користам САМО за плаќање на интернет. Картичката би била празна, само би префрлала пари на неа кога ќе плаќам на интернет. Во Комерцијална и Тутунска прашав, бледо ме гледаа на шалтер, викаат немаат вакви картички. Некако ми е несигурно да плаќам со картичка на која имам редовни приливи, ми е страв да не ми ја хакнат, па да ми “отидат“ парите.

8. BeautyAndTheBeast

BeautyAndTheBeast Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    391
    Допаѓања:
    162

Во стопанска имаш таква картица,само за интернет порачување.Си ставаш на неа пари по потреба и само за нарачки можеш да ги искористиш.

9. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    20.029
    MIA-SK, повели http://www.stb.com.mk/visa-internet-.nspx :) Ти ја издаваат за два работни дена, треба да ја подигнеш од дирекцијата која им е на кат во Трговски :)

На MIA-SK му/ѝ се допаѓа ова.
  10. pink13

pink13 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2014
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    109
    Сакам да порачам стартки, па ако има некоја од вас порачано дали сте задоволни и за колку време ви стигнаа?

11. BelieberYeahh

BelieberYeahh Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2013
    Пораки:
    1.448
    Допаѓања:
    2.208
    Пак јас. :tmi:
    Имав кликнато Open dispute за еден производ и сеа ова ми го пишува,па ако може некој да ми објасни што значи...

Прикачени фајлови:

• Untitled.png
      Untitled.png
      Големина на фајлот:
      5,1 KB
      Прегледи:
      435
  12. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.744
    Допаѓања:
    145.184
    Селерот го прифатил диспјутот, провери си и на меил, може да ти стигне порака дека парите ќе ти бидат вратени во рок од 7-10 денови.

На BelieberYeahh му/ѝ се допаѓа ова.
  13. sweety15

sweety15 Нов член

Се зачлени на:
    22 јули 2014
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Здраво,
    Да прашам дали на некој му се има случено проблем како и мојот, неможам да ја следам нарачката му писав на продавачот не ми врака незнам што се случува..

14. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.744
    Допаѓања:
    145.184
    Ако има поминато повеќе од 10 дена од кога е пратена, а не се следи и селерот не одговара можеш слободно да отвориш диспјут.

15. sweety15

sweety15 Нов член

Се зачлени на:
    22 јули 2014
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Има поминато повеќе од 10 дена па си викам да почекам уште некој ден може ке се управи ама попаметно е да отворам диспјут :)

16. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    20.029
    ^На твое место би му пишала уште еднаш и би му се заканила дека ако не ти одговори, не ти останува ништо друго освен да отвориш диспјут.

17. esperansa777

esperansa777 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2012
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    1.858
    Времето на заштита на продуктот или како се викаше она што одбројува,ми помина а сеуште кошулата не ми е стигната,да му пишам на селерот или да почекам?

18. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    20.029
    esperansa777, штом поминале 60 дена а не ти стигнал продуктот, отвори диспјут. Евентуално ако тракингот ти покажува дека порачката е во Мк и е во прашање ден, два додека да ти го достават картончето, тогаш би почекала уште некој ден.

На esperansa777 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.655
    Допаѓања:
    106.721
    Од Алиекспрес ја порачав копијата на Naked Basics , ја порачав од селер што исто така порачала една јутјуберка што ја следам , на видеото ја споредува палетата со оригиналот и боите немаат воопшто разлика :) инаку гледав и едно друго видео дека зависи и колку среќа ќе имаш со овие фејк палетиве , некои копии не се и така добри.

http://www.aliexpress.com/item/retail-N ... 15669.html

https://www.youtube.com/watch?v=wKvBmdK ... rRdqeBzSzQ

20. esperansa777

esperansa777 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2012
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    1.858
    денес ја добив препрекрасна е :inlove: