AliExpress

Дискусија во 'Мода и стил' започната од pamelche, 27 февруари 2013.

1. sanja.burgundy

sanja.burgundy Популарен член

Се зачлени на:
    9 април 2013
    Пораки:
    977
    Допаѓања:
    9.188
    Лелеее, цел пакет :rofl: Не е дека не продаваат по еден прстен, ланче, сеедно (имам мноооогу пати порачувано), пр.кај оваа Fanhua Jewelry, која што не бара ни минимален износ како повеќето.
    Ама така ти се погодил селерот :) А и високата цена би требало да го 'издаде' дека е повеќе од едно парче. Затоа кога пребарувате, освен она Free Shiping, Штиклирајте го и 1 Piece Only и не треба да се појавуваат овие што продаваат на големо ;)

2. renata77

renata77 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2009
    Пораки:
    1.770
    Допаѓања:
    8.605
    Абе си пишува 50 или 100 pcs/a lot,така некако мислам дека беше и белки ќе ти текне зошто е толку цената висока,али ај... ;)

Инаку,и јас имам искуство со порачување на само ЕДЕН прстен или пар обетки и се си било во најдобар ред,а судејќи по коментариве има доста такви селери на Али,така да појневеројатни се вакви ситуации,како опишанава. :)

3. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.780
    Допаѓања:
    145.293
    И пак али крив,а ние неписмени... :x :D

На Dreams.678, KatFem, ALISA0000 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Fatalnata

Fatalnata Популарен член

Се зачлени на:
    29 јули 2014
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    8.673
    Колку време нарачките ви стојат во пек, мојата веке од 26.07 е таму , дали е во ред тоа или не?

5. Fatalnata

Fatalnata Популарен член

Се зачлени на:
    29 јули 2014
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    8.673
    И ако може некоја да ми каже што значи сето она кое е напишано

6. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.068
    пишува дека си потврдила дека ти е стигнала порачката.
    процесот е завршен.

7. Fatalnata

Fatalnata Популарен член

Се зачлени на:
    29 јули 2014
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    8.673

и ништо од порачката нема да ми стингни?

8. Kaley

Kaley Популарен член

Се зачлени на:
    2 јуни 2013
    Пораки:
    1.317
    Допаѓања:
    3.040
    Во ред е, обично повеќе се задржуваат може да стојат и до 20 дена нема некое правило :)

На 03.08 ти пишува дека е веќе испратена нема шанси да ти е стигната, а според ова на сликава ти ја имаш потврдено нарачката дека ти е пристигната имаш кликнато на confirm order received :?: :!: а тоа треба да го кликниш од кога ќе стигне кај тебе порачката ти имаш грешка направено...е сега незнам што да ти речам почекај можеби ќе си ја добиеш :^) :)

9. Fatalnata

Fatalnata Популарен член

Се зачлени на:
    29 јули 2014
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    8.673
    Прв пат нарачував и избрзав изгледа, по грешка сум притиснала, моја грешка, но дали ако веќе е во Пек како што пишува дека е има шанси дами пристигни?
    Јас му пишав на селеров да видам што ке врати.

10. Kaley

Kaley Популарен член

Се зачлени на:
    2 јуни 2013
    Пораки:
    1.317
    Допаѓања:
    3.040
    ^Епа требало прво да се информираш како работи странава, сега тоа е ништо друго не ти останува освен да почекаш кога веќе си потврдила дека е доби. Во меѓувреме проверувај следи ја на http://www.17track.net/index_en.shtml . Па да се надеваме дека ќе стигне :)

11. skinnylove

skinnylove Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    209
    Допаѓања:
    463
    Целта ми беше да напишам за тоа 1 piece only а јас free shiping. Скинилав дека ти е глава мори :D

12. pink13

pink13 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2014
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    109
    Со каква картичка плаќате на али-експрес?

На Meckicja му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Kaley

Kaley Популарен член

Се зачлени на:
    2 јуни 2013
    Пораки:
    1.317
    Допаѓања:
    3.040
    ^Имам пишувано и пред тоа, а и многу други феминки имат пишано во темава за тоа со која картичка порачуваат..да прочепкаше малку низ страниве ќе најдеше се што те интересира..пак ќе пишам, јас порачувам со интернет картичка на стопанска банка наменета е само за купување на интернет, еве и линк колку да се информираш за оваа картичка http://www.stb.com.mk/visa-internet-.nspx :)

14. Super-Mama

Super-Mama Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2014
    Пораки:
    144
    Допаѓања:
    14

Девојки нарачав производи од тука,но ми пристигна оваа порака

hi,my Dear Friend,
    first of all,please accept my sincerely apologize to you of this order.i was set wrong discount for our store,it is 5% discount,not 95%.i am so so so sorry again for this that made you any inconvenience.
    i am new here about two month,this is big teach for me in my first job,i will more more carefully in the futrue on job or in my life.i really don't know how to face my leader,may the store will block/freeze/punish by ailexpress becuase of me(13175 order).hope you can understanding it.
    could you please give me a big favor to cancel this order,and please choose other(not seller reason), if seller reason that also big affect our store.i am begging you be kindly please give me this chance of mistake,this is big help me,i will never forget and always pray for you.
    great appreciate your understanding this in advance.
    wait for your reply ASAP.
    Best Regards and God Bless you
    sue

-И сега што да правам,дали ке ми ги вратат парите,каде да се обратам??

15. Mimi123

Mimi123 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    1.015
    Допаѓања:
    1.186
    ^Ти вика да ја откажеш нарачката и да порачаш друга ако сакаш од кај него. Пиши му договорете се

16. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.452
    Допаѓања:
    20.085
    ^^Ќе ти ги вратат, и јас порачав од тој селер, цела среќна од големиот попуст :D За 60 ден порачав 3 маички и 2 ланчиња :) Мене веќе рефундацијата ми е во тек, на картица ќе ми се појават парите во рок од 7 -10 дена. Исто така, бидејќи нели селерот замоли (луѓе сме, се случуваат грешки), избрав дека кривицата е моја и како причина наведов I ordered the wrong product(s).

17. Super-Mama

Super-Mama Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2014
    Пораки:
    144
    Допаѓања:
    14
    Да,разбирам што сака да каже,туку мене ми е ако ја откажам нарачката и наведам дека е моја грешка како ке бидам сигурна дека ке ми бидат вратени парите,дали треба да пишам на некој од али(незнам дали постои грижа за корисници) тоа не ми е јасно бидејќи можи да ја откажам нарачката и парите да не ми бидат вратени,бидејки нарачав доста производи

18. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.452
    Допаѓања:
    20.085
    ^^Бидејќи порачката не е пратена, парите во секој случај ќе ти бидат вратени. И ништо да не направиш, порачката нема да ти биде пратена и парите автоматски ќе ти бидат префрлени назад на сметка. Со ова што моли да избреме дека ние ја откажуваме порачката, селерот само се обидува да ја минимализира штетата. Лично мислам дека не постои ризик, плус ете, мене ме рефундираа :)

19. japanize

japanize Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2013
    Пораки:
    198
    Допаѓања:
    103
    Феминки сакам да порачам кожено палто од али, но незнам која величина. По мерењата М ќе ми биде тамн, но сите викаат да си земам една величинка поголемо, затоа што биле мали. Незнам дали да порачам М или L???

20. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.452
    Допаѓања:
    20.085
    ^^Прочитај ги коментарите и раководи се според нив :)