Ми стигна ташната што jа нарачав пред некоjа недела. Квалитетот на материjалот е така-така. На етикетата пишува Манго и искрено се надевав дека ќе биде така квалитетна, ама не баш. Цената беше речиси 14$, испораката и доставата фатиjа 2 ипол недели, плус ми земаа царина нешто ситно. Долгата рачка пристигна зарѓана, нема шанси да jа носам така, па мислев да му пишам на селерот или краj краева да отворам dispute. Дали е во ред вака да направам? Еве слика од зарѓаниот дел.
^ Дефинитивно пиши му, ташнава како да им стоела во подрум, нека ти ги вратат парите или ќе му дадеш негативна оцена.
Селерот од којшто порачав блуза ми пиша дека ја пратил по Холандска пошта, а не преку Кинеска. Е сега пак ли ќе поминам со 20 денари кога ќе ја земам од пошта или пак ќе имам дополнителни трошоци на царина или в пошта?
Мене една работа не ми е јасна. Од некои ми има стигнато порака дека минималното им било не знам ти колку долари, па да сум платела за шипинг додатно, бла, бла. А горе во статус ми стои дека ја имаат ко демек пратено порачката. Е сега, пратена е, ќе ми стигне или да зеам да откажувам, зш не ми се плаќа додатно?
Онлајн производи (искуства и критики) http://www.aliexpress.com/item-img/Flor ... 2880.html# ги има пробано некој ? како се ?
Здраво девојки Прв пат порачувам од Алиекспрес и имам мало прашање. За продуктот што го порачав ми пишува дека Estimated Delivery Time:5-15 Days Processing Time:10 Days ....дали тоа значи дека порачката ќе стигне за 5 до 15 дена, за 10 дена или за 25 дена ? Фала однапред
10 дена има селерот да ти ја прати , а од кога ќе ти ја прати за 5-15 треба да ти стигне , за некаде околу 20 дена би требало да ти стигне, секако доколку селерот ти ја прати што побргу
Вчера му пишав, ама се уште нема одговор. Испадна дека не еден зарѓан дел има ташнава, а седум, плус на две места материjалот е малку оштетен од рѓата. Имам слики од сите оштетени места, му пратив и на продавачот неколку, па ако не ми одговори деновиве ќе отворам dispute. Ташнава е пропадната инвестициjа.
Девојки дај бидете љубезни кажете ми што се дешават со наоачариве мој што ги порачав неколку дена вќее стојат вака,а има веќе 3 недели кај што ги порачав Имат надеж дека воопшто ќе дојдат? Прв пат порачувам и се надевам дека ќе ми биде и последен Ај ве молам кажете ми што е,кај се воопшто ?
Ана, пиши му на селерот, кажи му дека и после 3 недели неможеш да ја следиш пратката и побарај тој да провери што се случува. Не знам која цена ти биле наочарите ама знам дека некој селери за помали суми не даваат бесплатен тракинг, може тоа да е во прашање.
Никогаш не практикувам да нарачам кондури преку интернет се додека не си пробам....Но овој пат ептен ми се свигаа и ги нарачав се надевам исправни и тамам че стигнат
Кога порачувам од али експрес секогаш сум гледала фидбек (тие жолтите звездички да ги има),ама сега најдов едни хеланки од еден селер и немаше ич фидбек,ги побарав истите хеланки кај друг селер ги имаше аама нигде нема фидбек..незнам шо да правам,и незнам дали е сигурно..што да правам?
Онлајн производи (искуства и критики) Значи не ми се верува! Само што ја земав интернет картичката од Стопанска банка и си реков најпрво одма ќе си се почастам едни старки (нема да сурфам, одма од овој селер ќе нарачам), кога вика: Sorry, this item is no longer available! Ако некоја купила, ве молам дајте ми проверени линкови за старки што личат на оригиналот!
Онлајн производи (искуства и критики) ^Провери ги повторно за ден, два - може селерот да им ја менува цена или да прави некоја промена во продавницата, тогаш исто се појавува тоа дека повеќе не се достапни.
Му пишав на селерот 10 пораки што се случува зашто неможам да ја следам нарачката до кај е пишуваше дека неможе да се лоцира . што значи ова Confirm Good Received
Со тоа се потврдува дека нарачката ти е стигната, но немој да го кликаш додека не ти стигне за да може селерот да ти ги врати парите во случај да не стигне.