Сакам да порачам кошулки, блузи од али експрес. Од различни селери секако а дали и покрај тоа со сума од над 45 долари ќе платам царина?
Ти благодарам Окцензи на прецизниот одговор. Во вторник ќе правам прв пат нарачка, до сега не сум порачувала на интернет. Се разубедив прибидејќи видов исти парчиња на али 400-500 денари а кај нас по 2000 до 2500 денари.
Здраво. Дали ќе сакате да ми кажете повеќе за овој производ, дали може да се нарача, и колку е цената со се сите трошоци, не сум порачувала до сега па незнам, и како се броевите... http://www.aliexpress.com/item/New-2014 ... 46616.html Ви благодарам.
42.92 USD = 2,035.77 MKD Внимавај со броевите, не се баш како нашите.. А и квалитетот на обувките е 0, внетре се како картон.
Девојки, како нарачувате прстени и слични ефтини ситници кога нарачката мора да е минимум 10 долари? Што ќе им правам на толку прстени кога само еден ми треба..
Нарачката треба да ти е од истата продавница-истиот селер, а немора да се прстени, може да е што било. Пример може да земеш прстен за 1 евро, часовник за 3 евра, марама за 2 евра итн.
Ми останаа уште 10 дена до пристигнувањето на еден производ, ама од него ни трага ни глас. Уште од почетокот не можев да го следам, а и продавачот не одговара на пораките. Знам дека единствено решение е Open dispute. Да го сторам тоа сега или да почекам уште некој ден? И што ако во меѓувреме ми пристигне порачката? Ќе ми објасни ли некоја што всушност е ова со диспјутов зашто досега сите порачки ми биле во ред и сум немала ваков проблем.
^Мое мислење е да отвориш диспјут додека не изминало времето, причина - поминале 50 дена а ти уште го немаш добиено производот, неможеш да го следиш, селерот не ти одговорил за сето тоа време на ниедна порака. Штом така, мислам и дека не е некој сигурен селер, најверојатно нема висок позитивен фидбек. Има ли? А прашањето за што е диспјут, тоа е доколку имаш проблеми со производот треба да го пријавиш, чим кликнеш на него може да си ја бараш назад целата сума, има и да избереш причина зошто отвораш диспјут, образложуваш и со зборови и парите ќе ти бидат вратени обично за недела дена.
Конечно и мене ми стасаа патиките, многу брзо за околу 2 недели, тие беа одлично спакувани за да не се оштетат, скроз се исти како на сликата, јас сум презадоволна
Отворив диспјут и во статус на производот ми стои fund processing. Тоа значи дека враќањето на парите е во тек или нешто друго? Можно ли е во меѓувреме да ми пристигне порачката?
Да, во меѓувреме провервај си го мејлот и сметката за да видиш кога ќе ти бидат пефрлени парите. Е ако стигне порачката никому ништо Мислам дека не. Зошто и јас првиот пат кога нарачував од Али пробував со картица на Комерцијална да платам, неможеше.
Се изначекав неколку работи веќе нз колку недели.Не дека не патуваат ама многу споро бе Имам едно прашање.Едно нешто што порачав пишува вака:2014-09-01 03:49, PEK, 交航, 马其顿, MK и веќе од 1ви таму е цело време не мрда бре!!!
^^ Ништо страшно, понекогаш и по 3 недели знае некоја пратка да ми подреме таму Инаку, Пек е аеродромот во Пекинг и од таму пратките летаат за Прага.