Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

AliExpress

Дискусија во 'Мода и стил' започната од pamelche, 27 февруари 2013.

1. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    20.029
    Ако е во пошта, и по име и презиме ќе го најдат ама ти носи си го и тракинг бројчето, за секој случај. :)

2. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.659
    Допаѓања:
    106.736
    женски што значи ова Fund Processing на Алиекспрес? Откажав еден производ и ова значи дека парите ќе ми ги вратат?

3. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    20.029
    ^ Да, процесот на враќање веќе е во тек, проверувај си ја сметката, во рок од недела дека би требало да ти се појават парите :)

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Mrzlivata993

Mrzlivata993 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 март 2012
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    0
    Девојки планирам да порачам најк патики од алиекспрес, но нивната цена изнесува 55 $.. Дали за овај износ се плаќат царина?

5. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.561
    да

6. BelieberYeahh

BelieberYeahh Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2013
    Пораки:
    1.448
    Допаѓања:
    2.208
    Дали некој има порачано телефон од алиекспрес, и што мислите дали е безбедно да се нарача?
    http://www.aliexpress.com/item/HDC-S5-I ... 60830.html овој конкретно би го нарачала ако се одлучам. :^)

7. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    20.029
    Најискрено, кога веќе си спремна да дадеш 2 500 ден за патики, подобро да побараш да видиш што има по продавнициве кај нас. Сепак не знаеш што ќе ти стигне а 55 долари не се малку пари за лесно да ги прежалиш. Како и да свртиш, секогаш постои некој мал ризик кога купуваш онлајн, особено кога купуваш обувки на `непробано`.

BelieberYeahh, можно е на царина да ти го конфискуваат ако е бренд (те да го прогласат за нелегална копија) и тогаш немаш право за диспјут. Од друга страна, ѕирни го постот на Kaley moda-i-stil/onlajn-proizvodi-iskustva-i-kritiki-t20081/270.html :)

На BelieberYeahh му/ѝ се допаѓа ова.
  8. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.745
    Допаѓања:
    145.185
    Се во ред, ама кога патиките тука чинат 100евра, а на али 55долари па и не е баш исто :D

Јас имам порачувано патики од 60стина долари, ништо до сега не ми е царинето, никогаш не ја пишува точната сума на пакетот, секогаш е околу 20, ништо повеќе.

Дуре еднаш по грешка наместо да ги ставам во 2 пакета,сум порачала заедно патики за мене и сестра ми од по 35долари, значи вкупно 70, а на пакетот имаше некоја смешна цена.
    И си стигна на врата , коректно, не платив ни денар.

На Nausicaa му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    20.029
    Апсолутно се согласувам за разликата во цена, дефинитивно заштедуваш со Али но јас лично не би дала толку пари, еве зошто- со секоја порачка свесна сум дека можеби нема да бидам задоволна од продуктот (пример блузата ќе ми стигне сосем во ред и идентична со описот од селерот но мене нема да ми се допаѓа како ми стои или ќе ми биде тесна на рацете или на градите и нема да ја носам а немам основа за диспјут) и од старт ми се прежалени парите. Според мене, секое купување на невидено и непробано со себе носи ризик а јас, со мојот буџет, не можам да ризикувам со повеќе од 500, 600 ден. Минатата есен порачав палто за некој 15 долари но од старт бев помирена со тоа дека може воопшто да не ми се свиѓа како ќе ми стои, дека може ќе личам на Миле Паника во него ама па, во споредба со цените на палтата во Манго и Зара, ми се исплатеше да ризикувам (700 ден наспроти минимум 4000 ден) и имав среќа, палтото ептен ми се погоди. Исто планирам да порачам старки, ама и покрај сите мерења, читање на критики околу бројчето и досаѓање по лп на феминки од форумов, јас во моментот кога ќе ги префрлам парите на картица ќе бидам помирена со тоа дека можеби џабе сум ги дала.
    Муабетот ми беше, ако ги дадеш тие 2500 денари за патики(или фустан, блуза, јакна итн) кои може нема да ти се погодат, дали ќе имаш уште пари за повторно да си купиш патики? Ако можеш да ризикуваш, дефинитивно порачај си :)

На duffi и Mimi123 им се допаѓа ова.
  10. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.745
    Допаѓања:
    145.185
    Баш така , ама јас сум па оптимист :lol: , главно се ми се има погодено, се надевам така ќе биде и во иднина.

Инаку, за старки, ич да не се секираш, јас имам нарачено за кој ли не, другарки, братучеди, уште никој се нема пожалено, бројчето е по мерка, а и квалитетот ,за таа цена е супер :)
    Ги споредувавме со оригиналот и не забележавме никаква разлика.

11. Anna-Banana

Anna-Banana Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    3.895
    Допаѓања:
    4.902
    Значи аман,знам дека сум нестрплива.... 8) :$ :rofl: :
    Ама порачакава од 23 август порачана уште во Кина си седит,шо е ова не одговорност? :rofl: :rofl: :devil: :devil: :devil: :envy: :envy:

12. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.745
    Допаѓања:
    145.185
    До 30-ти ќе ти биде на врата. ;) :D

На Anna-Banana му/ѝ се допаѓа ова.
  13. JoVaSt

JoVaSt Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јули 2014
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    233
    Луѓе ви се случува и на вас или само кај мене нешто не е во ред?
    Веќе 3-4 дена кога ќе отворам http://www.aliexpress.com јазикот ми е наместен на англиски, ама само на почетната страна додека стојам. Кога ќе изберам категорија јазикот ми се менува автоматски. На пример, кога одам Apparel & accessories на шпански ми се променува, кога изберам home & garden ми се менува во индонезиски (http://id.aliexpress.com/category/20300 ... decor.html ) итн. Само ми отвара со ид , а без ид не ја отвара страната.
    Али или јас сум збркана? Ако знае некој нека ме просветли?

14. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.561
    Кај мене се е во ред, сега проверив.

15. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    20.029
    Кај мене исто има проблем. А и минатите неколку дена, место автоматски да ми отвори на почетната страна, ми даваше рендом срч на некаква облека :)

Прикачени фајлови:

• Untitled.png
      Untitled.png
      Големина на фајлот:
      290,9 KB
      Прегледи:
      268
  16. Elena69221

Elena69221 Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2011
    Пораки:
    2.352
    Допаѓања:
    3.519
    Некој да не сретнал вакво ланче на али?

17. Kala22

Kala22 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2014
    Пораки:
    890
    Допаѓања:
    1.111
    Може некој да ми објасни како иде купувањето и плаќањето преку алиекспрес :)

18. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.745
    Допаѓања:
    145.185
    Цитирам, оти нема смисла да се пишува се едно исто.
    Само напишете во пребарувачот што ви треба, не мора да барате низ страните.. ;)

На Nausicaa, okcenzi и MIA-SK им се допаѓа ова.
  19. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.561
    duffi џабе е толку долг и добар пост кога пак за 2-3 страни ќе прашаат истото и наместо да пишуваме за производите, се пишува се едно исто.

На duffi му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Bojana.20

Bojana.20 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2014
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    77
    Абе, ја неписмена сум. Знам.
    Сакам да нарачам старки (convrese), но како? Хелп? :tmi: