Онлајн шопинг Повеќето од темава плаќаме со интернет картичката од Стопанска банка. Бесплатна е, само треба да имаш сметка од Стопанска банка. За производите кај кои пиши Free shipping не се плаќа поштарина, плаќаш само онолку колку што чини производот. Обично, како што читам, производите стигаат за 20тина дена до МК. Кога ќе ти ја испратат нарачката, ти даваат и код за да ја следиш до кај е стигната... ама не знам колку е за верување тоа. Некои производи ти ги носат до врата, а за некои ти даваат картичка со која можеш да си ги подигнеш од пошта. За плаќањето - парите стојат кај алиекспрес се додека ти не потврдиш дека нарачката ти стигнала. Дури откако ќе потврдиш - се испраќаат на продавачот. Мислам дека тоа е тоа, прашувај ако те интересира и нешто друго.
Онлајн шопинг Види, пишав нешто накратко на претходната страна. Тука сум јас, прашај ме ако нешто не ти е јасно, за тоа што знам ќе помогнам.
Онлајн шопинг ^ Интернет картичката е од Стопанска скопска банка или од Стопанска битолска банка? Оти таму гледам дека можи и со visa, јас имам од Прокредит картичка,на неа пиши visa и зато прашвам И друго за плаќањето ме интересира... пошто цените се во долари, јас си рачунам во денари колку иди и така си плаќам? Ова со плаќањево некако не ми штима или па јас сум премногу смотана
Онлајн шопинг Можит со Виса,а цените па си сметаш во денари и толку пари требит да имаш на сметка,поедноставно амин
Онлајн шопинг кај сто ти пишува Order NO: 11... кликни на бројот и ке ти отвори нова страна, вака изгледа и таму на крај пишува
Онлајн шопинг Пак јас Наааајпосле ми покажа до кај ми е нарачката... само јас нешто не можам да се снајдам. Пишува: Status-Collection Што значи ова, дека е стигната? И пишува локација, и некои бројки... Некој да ми помогне, добив тоа што барав, ама сега не можам да дешифрирам што значи.
Онлајн шопинг Што е работата со zavvi.com не можам да го најдам делот со женска облека. Таман се намерачив да нарачам, ги снема
Онлајн шопинг И кај мене така пишуваше и бидејќи не ми стигна картонче отидов до пошта и ми викаат нема ништо. Мислам дека не е стигната. Локацијата треба да е Македонија кога ќе стигне. Ама не му верувај на тоа не е точно секогаш. Кај мене уште си стоеше истото, а мене нарачката ми стигна
Онлајн шопинг Па да отварам и така ама ја нема опцијата, незнам што е проблемот...еве слика од кај мене. Извини вака досаѓам знам ама ме интересира нешто погрешно да не сум направила
Онлајн шопинг незнам тогаш, почекај малку уште е рано можеби ке се појави по одреден период или пиши директно на овие од алиекспрес, не на продавачот, ако има можност, можеби ке ти кажат што е проблемот
Онлајн шопинг Значи одкакоке ти ја одобрат порачката не треба да отвараш Open Dispute туку треба да стиснеш на Confirn Order Recived кај што ти пишува за да ја потврдиш порачката и да ти ја испратат барем јас така мислам
Онлајн шопинг не не кога ке се појави ова значи дека порачката ти е испрата, кога ке ја добиеш кликаш на Confirn Order Recived за да потврдиш дека си ја добила и автоматски парите се префрлаат од али на продавачот, а ако не ти стигне порачката пред да измине периодот од 60 дена кликаш на Open Dispute за да си ги бараш парите назад
Онлајн шопинг Во Help пишува "You can open a dispute from the 6th days after the seller ships out your products up to the day the order is completed." Провери кога е пратена нарачката. И кај мене е така, кај постарите нарачки имам опција Open Dispute, кај последната немам. Не, со Confirn Order Recived потврдуваш дека си ја добила нарачката. Немој да кликаш тука се додека физички не ги поседуваш производите. А ако гледаш дека не ти стигаат, за секоја нарачка имаш одреден период во кој треба да пратиш Open Dispute. Туку мене и после 6 дена не ми ја пронаоѓа нарачката на страниве за следење. Вие после колку дена можевте да ја следите нарачката? Преку China Post е пратена.
Онлајн шопинг Мене ми ја покажа дури по една недела откако ми ја испратија, исто преку China Post. Не бери гајле, сигурно и тебе ќе ти ја покаже деновиве.
Онлајн шопинг Фала и од мене Мене ми е 7ми ден откако е одобрено, но ќе видиме можеби треба повеќе за некои нарачки.