Ве молам за инфо околу пребарувањето! Ако најдам на пр.една кошула кај еден селер, како да видам дали и друг селер ја нуди истата кошула? Некако не ми успева-кај секој селер е под различно име...
Пак јас. Последниот ден ми ја прифати порачката селерот и сега ми го дава ова? Треба да стегнам Confirm goods received или?
^Koga ke ti dojde doma porackata toga ke stegnis Confirmir goods received da potvrdis deka si ja primila.
Порачката ти е пратена, кога ќе стигне дури тогаш ќе кликнеш на Confirm goods received. Бидејќи ако сега кликнеш, тоа значи дека си ја добила нарачката, и парите ќе бидат префрлени на селерот. Никако Ќе си вртиш низ страните и ќе бараш. Убаво кажа кај секој селер е различно име.
Znachi neznam kolku pati probav da pratam narachka i nesaka.Tochno vnesov se i mi pisuva deka nema pari na karticata, narachuvam so maestro.Majka mi beshe i vo banka prasha dali ima pari na karticata i rekle deka ima.Napraviv i nov akaunt i vnesov adresa i sve odpochetok i pak nesaka, celo vreme ova mi go pishuva.Shto e problemot?
Најверојатно не ја прифаќа картичката. И јас имам маестро, ама со неа неможам да правам порачки. Едит: Ете со оваа од тутунска имам плаќано, сум заборавила За другите незнам. Претходно имаш ли порчувано со неа?
Барем јас колку што имам приметено а плаќам со картичка на уни банка, секогаш имам 30-40 денари плус, е сега дали јас не пресметувам точно според курсот или стварно земаат провизија незнам. Имам приметено дека производите од 500-1000 денари земаат 20 денари а над 10000 денари по 30 денари провизија. Пак ќе речам дали правам гршка во пресметките незнам, но еднаш следев колку пари ми земаат од сметка и ова го приметив.
Најверојатно секоја банка си има различна политика, па затоа најдобро е да си прашаш таму, ама повеќе од 20-30 ден нема шанси да ти земе.
Nemam porachuvano predhodno,sega prvpat probuvam inaku taa e kartichkata na majka mi i so nea zima plata, isto i koleshkite nejzini, oni mozat da porachuvaat a od ovaa nejkje
Елеонора, мој најискрен совет би ти бил да си извадите интернет картица од Стопанска, мене ептен шубе би ми било да плаќам со картица преку која земам плата, не дај боже нешто да се деси...
Најверојатно е до али, им се има случувано на многу феминки, некогаш не ја прифаќа трансакцијата. Ама најсигурно е да си извадиш дебитна, за една недела ќе ти биде готова, а ќе ставаш пари на неа колку што ти е потребно.
Елеонора не е до картицата, бидејќи и јас денес пробував да порачам ама несака исто така и мене ми пишува, пробај подоцна или утре сигурно ќе може. Се случува понекогаш да неможе да се направи трансакција, проблемот е од Алиекспрес И како што веќе ти имаат кажано другите феминки и јас исто ќе ти кажам најдобро е да си извадиш интернет картичка за онлајн порачување, сепак посигурно е
Сакам да откажам една нарачка ама нема диспјут кај селеров. Неколку пати кликам дека сакам да ја откажам нарачката и како причина ја наведувам дека селерот не сака да ми ја испрати нарачката. Секој пат кога ќе отворам рокот за испраќање е продолжен за 40 дена. Па не ми се чека Има шанси да ми ги вратат парите или да заборавам?
Уште една ташна стигна оштетена... Му пишав на продавачот, се надевам дека ќе соработува. Ама за да не се зезне некоја од вас, еве ви линк: http://www.aliexpress.com/item/2014...-bag-small-women-s-bags-small/1625702526.html. Што се однесува до времето на доставување, до Македонија стигна за нешто повеќе од еден месец од денот на плаќање. Пакувањето е ужасно, ташната беше во тенко кесе (се гледа на една од сликите), замотана во црн најлон (како и повеќето нарачки од али). Квалитетот на материјалот е ок, пријатен на допир, не изгледа ефтино ко повеќето кинески ташни.
Задоволна сум до сега, ама алишта не нарачувам никако.. поради тоа што слушам дека се жалат заради бројчето или бојата, што било, не стигнало како што очекувале..
Што ви кажував за порачката еве што се дешава : Значи порачкава ми има некаде заглавено и е вратена од аеродромот во Кина,имам од 2-14 дена фора за да се смени тоа тука што го пишува. Е сега тоа треба да биде на 5 октомври тогаш прави 14 дена од денот на испорачување. Ем се изначекав,ем ништо не бидна.Кинеска работа Да си направам уште сега Диспјут?
Да не те разочарувам,ама има застој со порачките, кај мене од 14ти ништо нема мрднато. А чекам порачка уште од 20-ти август, а сеуште е во Кина. Ова се случува овој перид од годинава, кога почнуваат празници и поштите се оптеретени.
И нема шанси да стигне така? Пошто нели така пишува ако не стигнело за 14 дена,најубаво било да си се пожалам и да си ги вратам парите ?