Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

AliExpress

Дискусија во 'Мода и стил' започната од pamelche, 27 февруари 2013.

1. Super-Mama

Super-Mama Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2014
    Пораки:
    144
    Допаѓања:
    13
    срц може слика да испратиш од штиклите да видам дали се убави :*

На Umbrella22 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.921
    Еве тука ставив слика :) :*
    Онлајн производи (искуства и критики)

На Super-Mama му/ѝ се допаѓа ова.
  3. OneDirection

OneDirection Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2012
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    238
    Страната 17track е некако изменета и неможам да се снајдам сега. Ако може некој да ми помогне?

4. KatFem

KatFem Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2014
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    658
    Самата страна ти дава инструкции кога ќе ја отвориш прв пат.
    Нејсе, прво кликаш на синиот правоаголник во средината (пишува: “Click here to track worldwide postal carrier shipment“). Потоа го внесуваш кодот за следење и кликаш на црвената Track лупа.
    На почетокот ти ги дава општите информации поврзани со пратката, а кога ќе отидеш надоле можеш да видиш кај ти е пратката.

^На пример праткава е испратена од Швајцарија наваму.
    Како што може да се види според датумите - последната информација за пратката се наоѓа најгоре.

Прикачени фајлови:

• Untitleddas.jpg
      Untitleddas.jpg
      Големина на фајлот:
      110,3 KB
      Прегледи:
      204
    На sanja.burgundy му/ѝ се допаѓа ова.
  5. sanja.burgundy

sanja.burgundy Популарен член

Се зачлени на:
    9 април 2013
    Пораки:
    974
    Допаѓања:
    9.167
    Само што го правев истото, чекор по чекор :) Сега е дури и полесно за снаоѓање :)

Прикачени фајлови:

• track 1.JPG
      track 1.JPG
      Големина на фајлот:
      66,1 KB
      Прегледи:
      194
    • track 2.JPG
      track 2.JPG
      Големина на фајлот:
      56,3 KB
      Прегледи:
      193
    • track 3.JPG
      track 3.JPG
      Големина на фајлот:
      64,2 KB
      Прегледи:
      193
    • track 4.JPG
      track 4.JPG
      Големина на фајлот:
      40,2 KB
      Прегледи:
      193
    На realGirl, Nausicaa и KatFem им се допаѓа ова.
  6. anakonda88

anakonda88 Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    4.506
    zdravo
    Vaka pred 20 dena poracav patiki od aliekspres , i na trak17 gi sledev , i non stop se vo transit , i denes mu otvoriv dispute !! kako moze 20 dena i seuste da e vo kina ???

7. Super-Mama

Super-Mama Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2014
    Пораки:
    144
    Допаѓања:
    13
    Значи магнет сум за несериозни продавачи :lol: Реков повеќе дека не нарачувам и ајде уште сега да нарачам и пак проблем.Нарачав еден производ пред точно две недели и сеуште не ми е испратен,на производот ми пишува Awaiting Shipment,а преостануваат уште 14 дена за испраќање.
    Му пишав на продавачот,а сеуште немам одговор.Можи некој да ми објасни дали производот ќе ми биде испратен или..?

8. sanja.burgundy

Се зачлени на:
    9 април 2013
    Пораки:
    974
    Допаѓања:
    9.167
    И мене ми се случува ова моментално. Пред 7 дена порачав, остануваат уште толку, а уште не е испратен производот :(
    Ми се случило и претходно, но откако ќе сум напишела на продавачот, ми одговарал - soon и за 2-3 дена ќе ја пушти.
    Сум забележала дека ова се случува кај продавачи кои што имаат долго време на процесирање на производите и не знам зошто е тоа така. Колку подолго време имаат - толку подоцна ги испраќаат.
    Оние што имаат само 5-6 дена, веднаш следниот ден или после тој, ги испраќаат.
    Не знам зошто е тоа така, дали имаат многу работа, дали имаат многу производи, они си знаат :|

9. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    20.029
    Мене па ова ми се случи со последните два селера - пишува дека работите ги испраќаат за (трескам) 10 дена, правам порачка и кај Awaiting Shipment имам 20 па и 30 дена рок на праќање.

anakonda88, 20 дена не се ништо :D Штом може да си следиш се е во ред :)

10. Vodolijata

Vodolijata Популарен член

Се зачлени на:
    14 јули 2010
    Пораки:
    160
    Допаѓања:
    683
    Не се мислете девојки во врска со порачките,ке ви ги испратат најверојатно утре,бидејки цела недела имаат празник нешто како национален ден на Кина барем така пишуваше кај еден од селерите па цела недела не работат со испракање на пратки се до денес...

11. anakonda88

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    4.506
    kako ne bile nisto 20 dena , kako mozi 20 dena i uste da e vo kina , a selerov da mi vika imaj trpenie ????

12. sanja.burgundy

Се зачлени на:
    9 април 2013
    Пораки:
    974
    Допаѓања:
    9.167
    ^ Се случувало и претходно, не си ни прва ни последна :) Јас мислам дека продавачот не е виновен, тој откако ќе ја остави пратката во пошта - веќе е надвор од негова надлежност. Работа е на поштата или кој и да ја пренесува - да го направи тоа. Нормално дека кога се гужви, еве нека кажат и другиве членки, сме чекале и чекале...
    Пишувањето кај продавачот да ја убрза работата е непотребно, затоа што тој лично не ја пренесува. Еве да те утешам, не се случило да не ми стигне пратка, дали 25 дена или 35, стигнува кога-тогаш ;)

На duffi и Nausicaa им се допаѓа ова.
  13. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    20.029
    anakonda88, убаво ти рекол селерот- трпение, спасение! :D Порачување од Алиекспрес е игра на чекање, буквално! Пратката има фора од 60 дена додека да стигне кај тебе, 20 дена да помине во Кина е стандард. Од моите 20 + порачувања досега, можам да ти кажам дека пратките најмногу време ми поминувале во Кина, во Прага многу малку ми имаат седено, во принцип штом ќе видам дека ми дава Чешка знам дека кај и да е, ќе дојде и кај нас :)

Биди си мирна, се е во ред со порачката :)

14. anakonda88

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    4.506
    аа јас веќе му отворив диспут , нека му ја мислат тие , што било тоа 20 дена да не биле сеуште пуштени , а пари од прва земаат за тоа им текнува !!

15. sanja.burgundy

Се зачлени на:
    9 април 2013
    Пораки:
    974
    Допаѓања:
    9.167
    ^ Јас колку што знам пари не се исплаќаат на продавачот додека не потврдиш дека ти стигнал производот (Confirm Order Received). Во случај да НЕ стигне производот, тогаш се отвара Dispute, а парите ти ги враќаат тебе. Тебе парите ти се повлечени од сметка, но не одат кај продавачот додека не ти стигне производот ;)
    Не сум имала потреба за отварање Dispute, не знам како оди тој процес. Не ја гледам потребата зошто си избрзала да го отвориш кога пратката ти е во транзит :?:
    Секој продавач има различно време за процесирање и испраќање на пратката, некому му е 7 дена, некому 30 дена за испраќање.

16. Anastasija2012

Anastasija2012 Нов член

Се зачлени на:
    26 септември 2014
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    2
    Vo vrska so zastojot na poracki i kaj mene imase zastoj cela nedela bil nekoj praznik nacionalen golem. Od vcera pocnaa da mrdaat narackite. Kako rece edna clenka trpenie spasenie....Sepak e online ne vo zivo odma da go kupis proizvodot

17. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    20.029
    Залудно си отварала диспјут, нема да биде решен во твоја полза - немаш основа за него! Еве јас имам порачка која е пратена пред 25 дена и е уште во Кина, што е сосем нормално :) Од 1 си седи на ПЕК, може таму ќе седи уште една недела (ама од друга страна, станува збор за старки а какво е времево, воопшто не се брзам да ги добијам :lol: Да беа чизми ќе беше друга приказната :D ) Како што пиша Сања, кога еднаш селерот ќе ја однесе порачката во пошта, тој веќе нема никакво внијание врз неа. Ти можеш да му пишеш да замолиш тој да провери до каде е или да му пишеш дека можеби предолго стои некаде, да ја провери дали е се во ред чисто за ти да си бидеш мирна (мене ми се има случено 2,3 пати пратка да ми заглави некаде и после испадна дека имале некој празници и поради тоа имало застој)

Да си планираш, после средината на демември настанува хаос во поштите низ светот и има многу застои, тие што лани во тој период си ги чекаа порачките си знаат...Јас баш во првата половина на јануари имам неколку родендени и порачката со накит (те со поклоните) веќе ми е пратена, кај и да е ќе стигне до декември, да не се нервирам после :)

На duffi му/ѝ се допаѓа ова.
  18. The.Minnie

The.Minnie Истакнат член

Се зачлени на:
    14 септември 2014
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    4

Здраво, дали некој може да ме информира дали за порачка на http://www.aliexpress.com мора да имаме сметка во банка или може да платам кога ке го добијам производот?

19. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.493
    Допаѓања:
    97.043

Не е :) , 43$ со шипинг.

20. M.laDy

M.laDy Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2010
    Пораки:
    905
    Допаѓања:
    798

Он лине шопингот од вакви страни функциорира така што прво мора да се плати за да ти ја испратат порачката. Така да мора да имаш картичка.

На The.Minnie му/ѝ се допаѓа ова.