Ако крајниот ден е 60, мене баш тогаш мора да ми стигне пратката. Никогаш не сум ја добила порано. Претера ‘селеров‘. Кажете ми убав продавач на стартки, сакам да земам едни, а најмногу стравувам дали ќе погодам број и сл.
А Вие сакате експресно да ви пристигаат пратките , епа платете си ДХЛ Незнам кај си прочитала дека пратките пристигнуваат за 20 дена, или дека за 2 дена треба пратката да излезе од Кина. Како прво проблемот е додека пратката излезе од Кина, поминува низ многу пошти и таму се задржува минимум 20 дена, кога ќе дојде до Чешка или Швајцарија, веќе се гледа крајот. А баш поради отварањето на диспјутот за глупости, од луѓе кои чекаат ,а незнаат што и до кога, до скоро немавна Пејпал. Демек ние имаме право, продавачот нема, плативме, па мора се експресно да биде кај нас. Како што рече и Наусица, тешто дека ќе ти биде прифатен спорот, оти не си воопшто во право. Ако не ти се чека , па не порачувај. Пак ќе кажам онлајн шопингот не е за секој.
Da ve izvestam cekav 20 dena da mi gi pusti selerot patikite i uste bea vo transit , mu kliknav dispute , i se soglasi selerot odma da mi gi vrati parite t.e. za 7- 10 denovi ! Spored mene 20 dena ako ne se prateni od Kina odma klikajte dispute , ocigledno nesto ne e vo red !!! Prijaten den
Ако не се пратени е друго, ама ако се пратени и уште се во Кина е сосема нешто друго. Објаснете убаво што ве мачи и пишувај кирилица анаконда.
се извинувам за што пишував латиница , е сега како е друго кога велевте дека било нормално да седат во кина 20 дена ???? Штом за 20 дена е во Кина значи нешто не е во ред !!
Во просек на производите им треба 30 дена додека да пристигнат во Македонија, од кои 20 и нешто дена се низ поштите во Кина а кога ќе излезат оттаму отприлика 10 дена додека да ни стигнат до дома. Единствено тие преку Хонг Конг може да се случи да стигнат за 20 дена. Ние што го зборуваме ова имаме со по 20 и плус порачки и сме ги чекале работите по 30-60 дена.
^^Анаконда ти неубаво се изјаснуваш, едно е селерот да е нема пуштено пратката, а друго е да не е излезена од Кина. Ти си можела да ја следиш, значи е пратена, пратката била во транзит, немало потреба да отвораш диспјут. Па што ако поминале 20 дена, ќе си почекаш, Кина не е колку Македонија па да излезе за ден два од таму, се задржува во повеќе пошти затоа е и чекањето, ти имаш избрзано. И овде ќе те цитирам Штом ова го мислиш значи сеуште не знаеш како функционира онлајн шопингот.. :geek:
погрешно ме разбравте , јас цело време контактирав со селерот , тој ми велеше дека пратката е испратена да бидам трпелива , но на трак17 ми пишуваше дека во трансит , и после 20 дена му отворив диспут и одма тој го прифати , без никако да ми рече да почекам ни ништо , одма си прифати и ги чекам сега парите на картичка , значи ако била во поштите ке ми речел дека ке стигне и немаше да го прифати спорот !!! ДА НАПОМЕНАМ уште после 3 ден ми велешше дека ја испратил пратката и да сум ја очекувала ! ШТОМ БИЛО ТАКА ЗОШТО ВО РОК ОД 5 ЧАСА ГО ПРИФАТИ СПОРОТ ???
Анаконда, јас сум сигурна дека ќе ти стигне пратката, ама си налетала на добар селер, па се согласил да ти ги врати парите. Бидејќи има селери, кои за да го задржат високиот рејтинг, гледат да му угодат на продавачот. Туку сама си одговараш дека пратката е во транзит и зошто го отвори диспјутот? Многу пати потенциравме дека просек е 35 денови. Твојта пратка претпоставувам е веќе во ПЕК.
видете јас не сакам да се расправам , ако ми била пратката во пек и ке ми стигнела а селеров ке ми ги врати парите , што значи без пари ке ми ги даде патиките ????? едноставно штом прифати диспут значи стварно не е нешто во ред , немаше никакво договарање помеѓу мене и селерот околу спорот , а затоа што бил мн добар па заради тоа ми го прифатил диспутот е најглупавото нешто што сум го слушнала !
Прво не знаеш да се изјасниш и убаво да ја објасниш ситуацијата. Второ бараш помош и кога ќе ти одговорат враќаш со: Трето, не порачувај доколку не си трпелива и доволно информирана за начинот на кој функционира онлајн шопингот, поштеди не и нас и продавачите. И убаво кажа Дафи- токму поради оваквите случаи Македонија беше ставена на црната листа на пејпал
Убаво ти пиша Дафи дека ќе стигне пратката и зошто, ама добро "да, да така е како што велиш ти" не ќе се објаснуваме насекое ко нескаш да разбереш што ти се вели, аее А ти ако си фер како што во случајот е продавачот би требало да му платиш пак ако ги добиеш патиките.
Анаконда, јас не разбрав (признавам, плава сум) дали тебе селерот ти ја има пратено порачката ( ти стои Goods Awaiting Acceptance) или уште не ти ја има пратено ( Awaiting Shipment). Ако ти ја има пратено и од тогаш имаат поминато 20 дена и ти не можеш да ја следиш, да, веројатно не ти ја има пратено. Во иднина, те молам објасни појасно Јас имам едно прашање - другарка моја конечно се накани да порача од Али и порачката и е пратена преку Seller`s Shipping Method. Досега мене сите порачки ми биле пратени преку China Post Air Mail и првпат гледам вакво нешто. Дали вас ви се има случено нешто вакво и има ли причина за загриженост? Бидејќи и е прва порачка би сакала се да биде во ред и да и стигне без проблеми Јас порачав од овој селер http://www.aliexpress.com/item/The-most ... 00328.html, за да бидам 100 % сигурна за бројчето се одмкнав до Артурс за да пробам и нашата 39 одговара на 6. Уште не ми се стигнати така да не можам да ти кажам дали ми се погодил бројот
I jas cekam naracka preku seller shiping method i mnogu e ponepregledna za pratenje od china air post. Odnosno pisuva veke 13 dena deka e vo Makedonija a vo posta velat nema nisto.... izgleda nikoj drug nemal takov slucaj so ovaa posta
Досега 4 пратки ми беа преку Seller`s Shipping Method,од нив 3 часовници од кои еден не дојде ,ама ми ги вратија парите и 1 ланче и се тоа вредност под 5$. Проблем е кога пратката ќе дојде во Македонија,зошто само пишува дека е стигната и не може да се следи во нашиве пошти ,но јас бев упорна и секој ден в пошта проверував,па така и ги добив.Мислам дека не би требало да постои загриженост,aко нe тука е open dispute...
Нa кoј oснoв ви јa нaјдoa прaткaтa вo пoштa или чекaвте кaртoнче. Бидејки без трaкинг кoд немoже дa се нaјде дo кaде е пoрaчкaтa и вo пoштa нa шaлтер бр.1 oбaвезнo сo кaртoнче зa пoдигaње нaрaчкa.
Од град во внатрешноста сум,така да во нашата ,,маалска пошта ,,каде поштарот скоро сите не знае...само по име и презиме ,без картонче само проверување и ,,досаѓање,, секој ден....
И јас имам нарачка за која што пишува дека е во Македонија, повеќе од 10 дена веќе. Тракинг бројчето започнува со WD, не е типично RC, RB и слично и ја следам преку Seller's shipping method. Не пишува точна локација, само Македонија, а уште не е стигнато во пошта Тоа малку ме мачи, затоа што знам дека откако ќе стигне тука на аеродром, најчесто следниот ден ги пуштаат во локалната пошта. Прв пат олку време да ми стои дека е во МК, а ја нема