1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

AliExpress

Дискусија во 'Мода и стил' започната од pamelche, 27 февруари 2013.

1. Super-Mama

Super-Mama Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2014
    Пораки:
    144
    Допаѓања:
    14
    Производот изнесува 25 долари не е баш ситно затоа и прашувам дали да ја откажам нарачката,за да не ми пропаднат парите.

2. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.445
    Допаѓања:
    20.072
    ^^ Отвори диспјут, пиши дека не ти одговара на пораките и дека си ги бараш парите назад.

3. anichka94

anichka94 Популарен член

Се зачлени на:
    18 мај 2012
    Пораки:
    1.822
    Допаѓања:
    7.045
    Има некој искуство со палта,џакетчина...
    Како оди големината како кај нас ?
    Оти имам слушнато дека ако порачаш L ќе ти стаса мало колку S

4. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.766
    Допаѓања:
    145.268
    Наусице порачката воопшто не е пратена, не може да отвори диспјут. :)

Мама, откажи ја нарачката ако не ти се чека, селерот ако решил да ја прати ќе ти ја прати, бидејќи и тој треба да потврди за откажување.
    А ако не сака да ја прати, веднаш ќе го прифати откажувањето.

Парите секако ќе ти бидат вратени. :)

На Nausicaa му/ѝ се допаѓа ова.
  5. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.871
    Допаѓања:
    107.756

Јас имам порачувано палто (летно). За големината треба да се внимава или ќе си се измериш или еден бр поголем , јас според мерките секогаш еден бр поголем од мојот порачувам и никогаш не сум згрешила :) ако носиш М ќе порачаш L или XL ако носиш С ќепорачаш М и така

На anichka94 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.445
    Допаѓања:
    20.072
    Даааа, cancel order беше ако сакаш да ја откажеш пред да ја прати, тогаш немаш опција за диспјут :)

На duffi му/ѝ се допаѓа ова.
  7. sanja.burgundy

sanja.burgundy Популарен член

Се зачлени на:
    9 април 2013
    Пораки:
    976
    Допаѓања:
    9.186
    Зависи за кои и за какви палтенца. Јас обично сè што порачувам го земам бројче поголемо. Меѓутоа, конкретно за овие палта, имам читано и во темата за Онлајн критики - дека се исти со стандардните броеви, што го споредив и со тоа што го имам нарачано.
    На пр.должината на палтото со големина М е 65цм, а толку е и на стандардното М што јас го купувам, според дадените мерки токму тука.
    Дури и прочитав дека стигале со етикета од Зара, ама не сум сигурна, јас немам порачано, а баш заради големината и се мислам толку време.

Од овој модел има и поевтина варијанта, меѓутоа мерките немаат никаква врска со овие, тотално се различни, па се мислам дали да ризикувам да платам 5 долари повеќе за точно бројче или поевтино, а да ризикувам за бројката.

http://www.aliexpress.com/item/2013-Za- ... 11183.html - поскапата варијанта

http://www.aliexpress.com/item/Fashion- ... 01287.html - поевтината варијанта

На koritsaki и Nausicaa им се допаѓа ова.
  8. butterfly33

butterfly33 Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    1.252
    Допаѓања:
    1.100
    Првпат порачувам од оваа страна. Што точно значи ова? :?:

Прикачени фајлови:

• y65y6.JPG
      y65y6.JPG
      Големина на фајлот:
      38,9 KB
      Прегледи:
      106
  9. Kaley

Kaley Популарен член

Се зачлени на:
    2 јуни 2013
    Пораки:
    1.316
    Допаѓања:
    3.040
    ^Тоа awaiting shipment значи дека се чека селерот да ти ја испорача пратката :)

10. OneDirection

OneDirection Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2012
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    238
    Значи имам порачано нешто пред околу 30 дена и сеуште неможам да го следам. Му пишувам на селерот но не ми одговара на пораките. Пишува дека тоа Purchase Protection ќе истече уште 13 дена. Што да правам?

11. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.445
    Допаѓања:
    20.072
    Јас на твое место би почекала да поминат тие 13 дена и тогаш би отворила диспјут (причина за диспјутот - не ми стигна порачката). Меѓутоа, штом не можеш да ја следиш порачката месец дена а селерот не одговара на пораки, веројатно не ти ја има ни испратено и ако уште денес му отвориш диспјут, сигурно ќе се согласи да ти ги врати парите.

12. OneDirection

Се зачлени на:
    4 април 2012
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    238
    А ако отворам диспјут кај селерот стига некоја порака ? Треба ли тој да го прифати диспјутот или.. како одат тие работи?

13. OneDirection

Се зачлени на:
    4 април 2012
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    238
    И уште нешто да прашам. Имам картичка Маестро од ХалкБанка, преку неа порачувам од Али. Може ли на интернет да проверам состојба на сметката?

14. Kaley

Kaley Популарен член

Се зачлени на:
    2 јуни 2013
    Пораки:
    1.316
    Допаѓања:
    3.040
    Имам порачувано кожни палта, капутче, исто и од тие кратките палтенца за на зима бундичките и сите сум ги порачувала еден број поголем од тоа што носам, и ми се таман. Но сепак ќе си ги гледаш и мерките во табелата за да се ориентираш и според нив.
    Ама да знаеш капутчињата се многу танки. Лани го зедов и си ми остана зимата не облечено, ич не топли :/

Иначе sanja.burgundy имам и од тие сакоа две нарачано од овде http://www.aliexpress.com/snapshot/6129038637.html пишував и во онлајн искуства темата. Ама сега гледам дека ги нема повеќе, а баш беа евтини тука :drunk: но можеш да ја видиш табелата, е тие мерки се исти со стандардните броеви, па да си ги споредиш со мерките кај другите селери ако порачуваш од овие палтенца :) Јас ги нарачав исто со бројчето што си го носам, а НЕ број поголемо. Иначе точно е тоа дека стигаат со етикета на Зара :lol:

На sanja.burgundy му/ѝ се допаѓа ова.
  15. tanjabela

tanjabela Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2012
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    138
    Јас имам порачано од поефтината варијанта но од друг селер, тој првично ми даде тракинг па се воспостави дека не е точен тој број и ми се изгуби нарачката, ми испрати второ сако по брза пратка на негов трошок и сакото ми стигна за една недела, инаку броевите се приближно како нашите јас си порачав L а носам М и ми е таман, плус точно е тоа што кажа пишува зара на етикетата :)

На sanja.burgundy му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.445
    Допаѓања:
    20.072
    Стига, бидејќи и тој треба да се согласи на решението на диспјутот. Во случај да не одговори во рок од 5 дена, автоматски диспјутот се решава во твоја полза. Најголемиот дел од селерите се коректни и кога има причина за диспјут, не прават проблеми и веднаш се согласуваат на твоите барања но има и безобразни селери кои ќе те лажат, ќе те маткаат, ќе ти ветуваат дека бесплатно ќе ти го пратат продуктот, ќе ти ветуваат поклони ако се откажеш од диспјутот во нивна полза и после ќе ги снема затоа до крај биди си истрајна и не попуштај.

17. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.091
    Допаѓања:
    177.445
    Си направив порачка една блуза ,си стигна за некои 30-35 дена ама со грешка на неа една црна линија баш на јаката напред и ај носи ја
    отворив диспут едвај па сега ке видиме му ја побарав цела сума ,пола да ја врати добро ке биде

Прикачени фајлови:

• 006.jpg
      006.jpg
      Големина на фајлот:
      203,9 KB
      Прегледи:
      192
  18. Barbie20

Barbie20 Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    676
    Допаѓања:
    10.722
    Онлајн производи (искуства и критики)

http://www.aliexpress.com/store/536511

Дали некој има искуство со овој селер? :?:
    Сакам да си порачам јакна, но бидејќи ова ќе ми биде прв пат да порачувам, малку сум скептична и се плашам да не не ми стигне.

19. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.445
    Допаѓања:
    20.072

Продавницата има само 2 `медаљи` а постои веќе година дена но јас во секој случај би си порачала, бидејќи навистина има евтини работи а и да има некој проблем, ќе си ги добиеш парите назад :)

Јас си ставив во виш листа една сукњичка, за 200 ден таква не наоѓам тука па не знам на каков попуст да ја начекам :D

На Barbie20 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.871
    Допаѓања:
    107.756

Онлајн купувањето е на ризик секако , може селерот да е лажен , може да не ти стигне производот итн ама на крај секогаш ти ги враќаат парите барем за ибеј и алиекспрес зборувам :)

На Barbie20 му/ѝ се допаѓа ова.