И јас сакав да прашам истово. Многу убава јакна-мантилче. Исто ли е како на сликата? Која боја ја порачавте вие, и да ли е иста и боја ко на сликата?
Нарачавме црна, мајка ми си зема еден број поголема зошто сепак есен/зима облекуваме повеќе алишта и покомфорно да биде.Иста е како на сликата, крзното се вади и кога е потопло може да се носи само како мантилче, мајка ми лани цела зима ја помина со нејзе и ептен е задоволна
Пратката е пуштена преку singapore post,и неможе да се следат пратките преку сингапур..ама,кај нарачката ми беше даден линк каде што може да се следи преку сингапур,и ова ми дава: Да не знае некој што значи ова?
Се следи, т.е пратена е. Ама нема да можеш да гледаш до кај е стигната мислам. Ќе ти напише само кога ќе стигне кај нас.
бидејќи прв пат нарачувам од алиекспрес, ке сака ли некој да ми објасни каде треба да кликнам за да ја следам наралката донкаде е? ви благодарам однапред
Една пратка уште од 06.10 ми покажува дека е на Macedonian Airoport а уште не ми е стигната. Може некаде да се провери?
Ѕирни го одличниот пост на sanja.burgundy од 5 Октомври, мислам дека се ќе ти се разјасни moda-i-stil/sledenje-na-pratki-t20698/300.html Запиши си го тракинг бројчето, отиди до пошта и прашај дали ти е стигната порачката
Пробав да порачам јакна, ама ми пишеше дека немам пари на картичката а имам Сега ми пишит дека ми стојт во мои порачки . Дали мојт да ми земет некогаш пари и дали мојт да се избришит сега да не ми стојт во мои порачки ? Иначе имам картичка од комерцијална банка маестро Позз
На се што ќе кликнеш Buy Now, ќе ти стои во порачки, баз разлика дали си го платила. Инаку не, не можат да ти земат пари, се додека ти не платиш.
Нова сум во ова па како поискусни ќе замолам да ме упатите... Направив порачка од AliExpres е сега ме интересира тоа што го порачав ќе ми стигне на домашната адреса така? Aj ве молам просветлете ме
Прв пат вака ми дава дека ја пратил пратката и треба да ја следам. Чаре? This shipping method used by your seller is to ensure a more efficient shipping service. You can track your order here Seller's Shipping Method. For more information, please contact the seller
И јас имав таква нарачка. Тракинг бројот ти е најверојатно само бројки а не како стандарните кои можат да се следат преку 17track. You can track your order here Seller's Shipping Method, ова HERE би требало да ти е како линк и кога ќе кликнеш на него излегува некоја друга страна за следење
Продавачот не се слага со диспутот и ми пратил порака да му ја вратам блузата тогаш ке ми ги врател парите Мене не ми офговара дека блузата е со грешка има линија црна на јаката и сега сто да правам како да го продолзам спорот ги имам следниве опции accept modify cancel disput dispute eskalante
Здраво живо феминки најтазе сум на форумов и до сега се воздржував од коментари,ама ептен сум фрустрирана и морав да споделам,а воедно и за се исконсултирам Пред едно 4 месеци порачав за ќерка ми "најк" патичиња,она ептен ги бендиса и ефтинки 20тина$, арно ама не внимавав на buyer protection time, и тоа во меѓувреме да ти истекло,а патиките нигде. Диспјут не може да се отвори, го контактирав продавачов,вели се загубила пратката па ќе ми прател нова,ама ни од тоа ништо.Му праќам пораки, никаде го нема....Ајде советувајте што да правам, каде може да се жалам..не се многу пари,ама стварно ми е криво, не сакам да сум преварена, ме фаќа инает зашто ме игнорираат, и не сакам ова да го оставам така нерешено Поздравче
anuskae, прво да ти посакам добредојде на форумов, се надевам ќе се дружиме уште долго време и ќе си пишуваме за подобри работи Жал ми е што првото искуство со купување од Алиекспрес ти било негативно но конкретно за твојот проблем, мислам дека освен да им пишеш на тие од Али директно*, немаш други опции освен да се помириш со тоа дека си 20 долари мањак. Си требала да ја следиш пратката и веднаш да реагираш ако приметиш дека нешто не е во ред. За среќа не се многу пари во прашање па ќе си знаеш за нареден пат. *Се сомневам дека ќе се реши во твоја полза, бидејќи ти не си отворила диспјут на време и законски селерот повеќе нема никаква обврска спрема тебе. Ако реши да ти ги врати парите или да ти прати нови патичиња, тоа ќе биде поради негова добра воља а не бидејќи е приморан на тоа. Најискрено, да сум на твое место, би ги прежалила парите .
Женски знам дека е глупо прашањето ама ме интересира како оди ова сето. Ако порачам производи од различни селери во еден ден, ќе ми стигнат во исто време, или секој производ во различен ден?
на трак17 , ми пишуваше вака Arrival at inward office of exchange, што значи ова ????? А преходно ми пишеше дека е во пекинг