Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

AliExpress

Дискусија во 'Мода и стил' започната од pamelche, 27 февруари 2013.

1. Perina

Perina Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    321
    Онлајн шопинг

Конечно едната нарачка стигна во државава :party: (барем така пишува на http://www.17track.net/index_en.shtml) :lol: значи за некој ден чичко поштар ќе ме израдува :D :dance:

2. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    757
    Онлајн шопинг

ај помогнете ми за уште нешто
    некои производи од алиекспрес ми се бендисаа ама не ги земав него си стоеа во кошничата кај мене и времето се одбројуваше откако помина времето јас не платив и порачката мислам дека се откажа баремтака ми дојде на е маилот дека порачката е откажана
    е сега прашањето ми е ако порачката ми е откажана зошто се уште ми ја има во моите порачки стои како завршена дали е можно самите продавачи да си повлечат пари од мене и да ја пратат ?
    и друго сите порачки се испратени до кај 10 јуни а кај сите стои дека се во пек :o тоа значи дека сеуште не се пуштени на брод а веке се поминати 2 недели најмалку

3. Ivy18

Ivy18 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 септември 2012
    Пораки:
    204
    Допаѓања:
    76
    Онлајн шопинг

Здраво :)
    Сакам да порачам од алиекспрес само ме буни нешто. Која е цената од овие двеве по која се плаќа ??
    Price:
    US $25.50 / piece
    Approximately € 19,42 / piece

http://www.aliexpress.com/item/Free-shi ... 32254.html

4. passion.for.fashion

passion.for.fashion Истакнат член

Се зачлени на:
    24 мај 2010
    Пораки:
    396
    Допаѓања:
    87
    Онлајн шопинг

Поминаа 21 ден од коа нарачав и уште не ми е стигната нарачката, дали треба да бидам загрижена? :?:
    И точно ли покажува ова на www.17track.net??

5. psanje

psanje Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    9
    Онлајн шопинг

I kaj mene se pominati 21 den... treba isto i da gi dobieme :)

6. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.630
    Допаѓања:
    106.631
    Онлајн шопинг

Може ли да ми кажеш како гледаш преку овој сајт до каде е порачката? :) Треба некој број да пишам внатре? Инаку јас порачувам од Ибеј

7. Simplicity

Simplicity Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2013
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    534
    Онлајн шопинг

Треба да имаш Tracking number. На алиекспрес, откако ќе ти ја испратат нарачката, го добиваш и тој потребен број. Провери си ја нарачката откако ќе ти ја испратат, мора да пишува таков број и кај тебе. Тој бројот го пишуваш после во таа страната, и ти покажува до кај е стигната. :)

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  8. passion.for.fashion

passion.for.fashion Истакнат член

Се зачлени на:
    24 мај 2010
    Пораки:
    396
    Допаѓања:
    87
    Онлајн шопинг

Мене едната нарачка од алиекспрес на ова www.17track.net ми покажува дека не се мрднала уште од 13.06, а втората нарачка од 22.06. Повеќе ме загрижува оваа од 13.06 зашо уште не мрднала. Затоа прашувам дали да им верувам на овие 17track.net, да не испадне дека веќе ми е стигната, ама не ми стигнало никакво картонче. :worried:

9. najubava2010

najubava2010 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    1.619
    Допаѓања:
    4.653
    Онлајн шопинг

Колку што знам точен е тракингот на 17track, но штом пратките влезат на територија на Европа можете да ги пратите и на овој линк од нашава пошта http://www.posta.mk/sledenje_pratki_stranstvo.html .
    Некогаш тракингот знае да заебава но во никој случај не би требало пратката да стигне а вас поштар да не ви го донесе предметот или картонче. Во секој случај и да се десило некаква грешка со испораката т.е. поштаров на овој линков од мак.пошта мене секогаш ми јавуваше каде точно се пратките и когс стигнале кај нас, па најчесто ден-два потоа доаѓаше поштарот.

На passion.for.fashion и JenniferLove им се допаѓа ова.
  10. ivinakit

ivinakit Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2012
    Пораки:
    829
    Допаѓања:
    577
    Онлајн шопинг

:@ му пишав тогаш што пишав не ми врати, на 24 му пишав пак порака и пак не врати, денес земав и му направив open dispute и за 15 минути ми стигна порака од продавачот и бара да го откажам диспутот, дека потоа можам пак да го активирам амо има потреба.
    На хелп ми се покажа ваков одговор

Please note that you can reopen a dispute for the order within the due date if you have cancelled the dispute.
    If your order is under mediation, I am afraid that you are unable to file a claim for the order again.

дали ова значи дека ке можам пак да го отворам до истекување на денот што ми е даден кога е пуштена нарачката или ке ми дадат друг рок за повторно отворање.

еве ја пораката од продавачот
    Hi Ivana, we have to ask the logistic company tomorrow because we didn't have any customer from Fiji. It will be impossible to make mistake with Fuji. If it is United States or Russia, I would believe it. But Fiji, definitely no. I will check it for you, please don't worry about it. We can figure out a way to resolve this problem. Could you kindly close the dispute for two days, and you can open it any time later. Thanks so much in advance. :)

му одговорив дека ке го откажам диспутот откако ке го реши проблемот.

сега незнам дали од алиекспрес се вмешуваат веднаш по 3 дена или само ако побарам modify во рок од 3 дена.

11. Perina

Perina Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    321
    Онлајн шопинг

Еве и јас конечно да споделам искуство! :party:
    Пратката ми стигна за 20дена. Се беше така како што изгледаше на сликата и + кинезот беше многу фин и љубезен, одма одговара на пораки. Се на се пак ќе нарачам од него! :)

И еве го херојот на приказната http://www.aliexpress.com/store/900687 :D

12. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    757
    Онлајн шопинг

наубава ти благодарам за споделениот линк на македонски пошти :*
    инаку кај мене ми пишува дека денес пратката е во македонија за колку дена да го очекувам чичко поштар?
    инаку пратена е на 13,06 а денес на 26,06 е веке во македонија по што сметам дека е прилично брзо спроведена само уште до дома да дојде :D :D :D ама ке биде и тоа па ке ве известам

13. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.421
    Онлајн шопинг

Мене ми стигнале и двете пратки едната за точно 20 дена, другата за помалку, за 17 дена, ми стигна ливче со двата броја од две пратки, така да се погоди со едно идење се да подигнам :D
    Се изненадив, баш и проверив и на тракнгот и кинескиов и нашиот вика дека се стигнати уште од 20 кај нас, само ептен ги држат на царина очигледно.
    Последниве двајца ептен брзи експресни дури!

На LilBaby му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Perina

Perina Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    321
    Онлајн шопинг

Можно е UV ламбица (за нокти) да царинат во МК, иако е помалку од 45еур? :?:

15. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    757
    Онлајн шопинг

кај мене ми стигна првата нарачка
    порачана на 13,06 стигна денес 27,06 кај мене прилично брзо
    сега ке ги почекам и другите него зборот ми е немаше картонче него поштарот ми ја донесе до дома порачката е од овој селер
    http://www.aliexpress.com/store/917573
    само да се редактирам 2 порачки се пристигнати исти како на сликите за неполни 15 дена ептен сум задоволна

16. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.920
  17. ivinakit

ivinakit Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2012
    Пораки:
    829
    Допаѓања:
    577
    Онлајн шопинг

неможе да се купи едно или неколку парчиња, обично си имаат минимална порачка од 50, 100 ... парчиња

девојкава има попус уште 3 дена + промотивно дава 2 долара попус за секоја нарачка над 12 долара, исто важи уште 3 дена, јас порачав од неа пред некој ден, веднаш ги прати.
    http://www.aliexpress.com/store/712812

18. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.421
    Онлајн шопинг

И јас ја препорачувам уште еднаш утопијата, нема да се разочараш за поалку од 20 дена ми стигна што пријатно ме изнанади после последото фијаско што ми се случи со претходната нарачка.
    Мене сите ми се свијаат, се што нарачав мене поише од топ, исти како на сликите и повеќе од одличен квалитет за ич пари.
    Мене не ми се пресмета неговиот попуст од -2 автоматски и одма му пишав и одма ми врати и ми понуди да си избрам нешто по мој избор до 2 долари и тоа ми го пратил заедно со другите, ептен поштен продавач, а се сомневав дека и тоа ќе ми го прати и ме изненади најпријатно.
    Сега следно ми се ташни и маски за телефонот.

И од овој продавач можам да кажам дека е ептен, ептен добар, како беа завиткани мајко моја одвај ги извадив, али па нема шанси нешто да се оштети.
    http://www.aliexpress.com/store/100751
    Само не дава подарок, али па секако и последните подароци ми беа катастрофални!

19. plavusaa

plavusaa Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    3
    Онлајн шопинг

Дали како што стојат работите на сликите ми се порачани работите и ако не се дали знаете каде ми е проблемот во порачките?

Прикачени фајлови:

• Untitled.png
      Untitled.png
      Големина на фајлот:
      65,1 KB
      Прегледи:
      178
  20. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.421
    Онлајн шопинг

Плавуша, порачани ти се ама нема да ти ги испрати зашто минимална сума е 15 долари а ти немаш ни 2 долари вкупна нарачка.
    Треба да нараш од кај него само работи во вредност од 15 долари вкупна сума, за да ти ги прати.
    Сега ќе ја откаже нарачката и нема да ти ги земат парите од сметка.