Форумџика на годината

AliExpress

Дискусија во 'Мода и стил' започната од pamelche, 27 февруари 2013.

1. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.745
    Допаѓања:
    145.187
    @Sky-butterfly можеш ли да ја следиш нарачката да видиш до коде е стигната.
    Ако воопшто не се следи отвори диспјут, па и тебе не ти е во корист да чекаш по три месеци.
    Нормално е секој да си ги бара своите права.

Инаку за овие "нови" селери и дупло и тордупло поефтини работи, да не ве разочарувам, ама скоро е и невозможно да ви стигнат.
    Пример четките, кај др селери се над 12, овде 2 или 3. Па никој не е луд да работи со загуби или палтото..
    Сепак се работи за Кина, ама овие се нереални цени.
    А нерви ќе искинете чекајки ги парите и расправајки се со селери.
    Иако во овој случај, најчесто не одговараат, па на крај диспјутот се затвара во ваша корист.

2. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.398
    Допаѓања:
    60.835
    @duffi можам да ја следам, ама скоро три месеци не е мрдната од Кина, нели е тоа сувише?
    Тој сака повторно да ми продолжи рокот, ама што е многу- многу е мислам.

На duffi му/ѝ се допаѓа ова.
  3. slimsblue

slimsblue Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2014
    Пораки:
    158
    Допаѓања:
    102
    луге селерот треба да ми врати пари на картица и ми вика кажи ми го Card Account Number? кој бр. од картицата треба да му го кажам?

4. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.398
    Допаѓања:
    60.835
    @slimsblue од кој сајт порачуваш? Прв пат слушам некој да бара така бројот на картичка.
    На Али се е автоматски, како си платила така и парите ќе се враќат.

5. slimsblue

slimsblue Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2014
    Пораки:
    158
    Допаѓања:
    102
    од али нарачав ама истече времето за кое требаше да ми стигне производот парите не ми се вратија а со селерот се договоривме да ми го препрати пак и пак не ми стигна..сеа сакам парите да ми ги врати ми вика имаш ли пајпал ако немаш прати ми Card Account Number да ти ги вратам парите на картица

6. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.745
    Допаѓања:
    145.187
    @Sky-butterfly отвори диспјут и ич да не ти чуе.
    Не е можно толку време да е во Кина, стигната е барем до Пек или Кан?

@slimsblue селерот нема врска со парите, али ги враќа нив.
    Баш чудно што ти бара број на картица...:^)

На Sky-butterfly му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Dr.Strangelove

Dr.Strangelove Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2014
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    151
    Револтирана скопјанка: Нарачав палто од „Али-експрес“, погледнете што добив! (ФОТО)

Извор: http://republika.mk/?p=339608

8. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.745
    Допаѓања:
    145.187
    @Dr.Strangelove затоа велам читајте коментари и искуства.
    А и за некој си 15 тина $ не можеш да очекуваш бог знае штo. А и колку што се гледа на сликата единствено материјалот не е исти.
    Ова го дискутиравме и со невестинскиот фустан. Колку пари толку музика.

На koritsaki и realGirl им се допаѓа ова.
  9. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    20.029
    Во врска со купување од нов селер

Пред месец дена ја порачав оваа јакна http://www.aliexpress.com/item/2014...emale-Raccoon-Fur-Collar-Down/2046927608.html од нов селер, регистриран во август годинава. Цената и беше US $15.19 и имаше над 1000 порачки но 0 коментари. Неколку дена откако ја порачав (и во меѓувреме порачките се накачија над 2000), селерот не само што престана да ја продава туку кога ќе ја отворев страната, ми даваше page not found. Поминаа повеќе од десет дена откако ми ја прати но не можев да ја следам, му пишав, ми се извини и ми даде друго тракинг бројче и од вчера јакната е во ПЕК. Селерот е многу љубезен, одговара на секое прашање но јас бев спремна на се и сешто во моментот кога ја порачав. Муабетот ми беше, сметав дека вреди да ризикувам со нов селер зошто ако е се во ред, ќе си имам нова (и многу евтина) јакна а ако има проблем, парите во секој случај ќе ми бидат пратени но Дафи е сосема во право, не знаеш на кого ќе налеташ - со `докажан` селер може да излезат проблеми а не па со нов кој уште се учи што-како (или е, не дај боже, преварант)

На realGirl, Sky-butterfly и duffi им се допаѓа ова.
  10. olence86

olence86 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    287
    Допаѓања:
    91
    Вчера ги контактив од али за една нарачка уште од август, но не добив никаква повратна информација???
    Што да правам? Дали д аим пишам пак??

11. LadyyGaga

LadyyGaga Истакнат член

Се зачлени на:
    7 мај 2012
    Пораки:
    235
    Допаѓања:
    146
    Здраво женски, сакам да си порачам еден од овие капути(се мислам и за двата) некако ми се многу ефтини, ама се двоумам дали воопшто ке ми стигнат. Да не има некој искуство со овој селер?http://www.aliexpress.com/item/2014...ool-Coat-long-Winter-Jackets/32214145180.html
    http://www.aliexpress.com/item/2014...g-wool-jacket-coat-women-fur/32214141489.html

12. slimsblue

slimsblue Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2014
    Пораки:
    158
    Допаѓања:
    102
    @LadyyGaga ја колку што гледам во продавницава нема store categoris значи нема ништо за продавање сите производи ги тргнал селерот..моe мислење ти е да не нарачуваш од овој селер

Последна измена: 5 ноември 2014
  13. minnie.m

minnie.m Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2014
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    372
    Зошто се залажувате со олку евтини производи?? Ако нема селерот ни еден единствен фидбек и цената е смешна ( во споредба со исти артикли кај други селери ) значи не најверојатно него навистина нема шанси ништо да ви стигне. А тоа нема гајле после ке ми вратат парите и не е толку едноставно секогаш. Само што ке си направите главоболки за ништо. Јас имав проблем со половично стигната нарачка од доволно добар селер. Отворив диспут и ми се јавуваа од Кина во 4 сабајле неколку вечери по ред:o Нека кажи некој ако му се има случено нешто вакво. Мислам да ти досадува во никое време за твои пари :x.Иначе секогаш нарачувам од Ебау ептен ретко од Али, го избегнувам колку можам. Затоа не влегувајте свесно во такви ситуации.

14. LadyyGaga

LadyyGaga Истакнат член

Се зачлени на:
    7 мај 2012
    Пораки:
    235
    Допаѓања:
    146
    Сум нарачала досега неколку производи и сите ми стигнале. Сега ги читам вашите коментари и затоа се предомислувам. Затоа и прашав дали некој има искуство и дали на некој му има стигнато јакна или капут доколку има нарачано за пониска цена. Изгледаат фино на сликата. Во секој случај ти благодарам за одговорот.

15. slimsblue

slimsblue Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2014
    Пораки:
    158
    Допаѓања:
    102

и ја порачав од добар селер со висок рејтинг не ми стигна производот и веке 2 недели се расправам со селерот да ми ги врати парите иии да ако отвориш спор против него и не му вракаш на пораки ти се јавува на телефон,тоа и ми се случи и мене вчера..толку сум барана дури од Кина ми се јавуваат :rofl:

16. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.745
    Допаѓања:
    145.187
    @olence86 имаш ли уште шанси да отвориш диспјут?
    Ако не поминале предвидените денови, отвори спор.

А ако нема, парите се веќе кај селерот и освен даму пишеш и да пробаш да се разбереш, друго решение нема.

Девојки внимавајте со селерите, измамници има на сите страни.
    Иако јас немам некое негативно искуство.

17. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    20.029
    Сите селери имаат почнато со 0 рејтинг и 0 фидбек, нека не ве обесхрабрува тоа толку многу. Ако има проблем, парите во секој случај ќе ви бидат вратени.
    Кога станува збор за стандард цена која варира за долар од селер до селер секако дека најдобро е да се порача од оној кој има најдобар рејтинг но штом можеш да начекаш нешто за два или три пати поевтино, зошто да не ризикуваш? А така евтино пуштаат на почетокот за да привлечат купувачи, вратете се кај истите тие селери за недела или две па ќе видите дека цените ќе ми бидат исти како кај останатите продавачи :)

На okcenzi, anakonda88 и sweet-cherry им се допаѓа ова.
  18. olence86

olence86 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    287
    Допаѓања:
    91
    неможам да отворам диспјут, бидејќи е прифатена нарачка уште во средината на август.
    Ќе ве прашам,,,,, како се отвара спор????
    Му пишав неколку пораки на селерот не ми одговара.Потоа прашав друг селер за таа нарачка и он ми кажа дека него го уапсила полиција и сета роба му е запленета!

19. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.745
    Допаѓања:
    145.187
    @olence86 за жал ништо не може да се стори,процесот е завршен:|
    Инаку спор се отвара на Open Dispute кој што се наоѓа во Order list веднаш до нарачката.

20. RedCinderella

RedCinderella Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2013
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    41
    До сега немам порачувано од али, ме интересира како мозам да ја следам порачката и како да се уверам дека истата ми е пратена?