@RedCinderella Ќе ти дадат тракинг број откако ќе ја испратат нарачката со кој можеш да ја следиш нарачката.
Девојки пред два дена порачав околу 9 артикли во вредност од 45е(патем мое прво искуство со алиекспрес) Артиклите беа на 70% попуст односно смешни цени од на пример јакна од 25е намалена на 7е, сукња од 12е на 2е... Откако се изврши успешно трансакцијата во тие 24часа по порачката ми стигна маил од алиекспрес (не од селерот) денес дека порачките се замрзнати,односно конкретната причина е:"To ensure safe transactions, your order has been frozen due to suspicious seller activities. The seller is required to provide evidence within 3 business days, if they do not, we will issue you with a full refund. In the event the seller does respond to the case within 3 business days, it could take about 15 business days for the case to be resolved." Денес кога кликнав на производите кои ги имав порачано, ми се појави дека страната не може да биде пронајдена...Имал ли некој вакво искуство и што треба да направам во овој случај? Да бидам пасивна овие 3 дена додека се реши дали сомнителниов продавач поседува докази за работење или да превземам нешто?
Најверојатно продавачот е нешто сомнителен , некој го пријавил и го проверуваат сега. Имаше добар рејтинг и фидбек доволно? Подобро што ја сопреле нарачката отколку да ти отидат така парите. Почекај неколку дена Со среќа
mene ova mi se sluci , znaci ke cekaat 15 dena da dostavi selerot nekakov dukument , nivni raboti tamu , dokolku ne dostavi dokument vo rok od 15 dena , parite direkno idat nazad kaj tebe vo rok od 3- 10 dena
Денес отворив на али(а немав отворено подолго време) и забележав наградна игра сите артикли се по доста ниски цени,некој е запознаен со наградната игра да објасни малку повеќе?
Добро што проверуваат од али, затоа и толку им е посетуван сајтот. Иако со онлајн купување мора и да се ризикува понекогаш. Јас па се мислам и за 5 долари по 20 страни листам, мислиш куќа купувам. хахаха
Да ама овде вели дека продавачот е должен да приложи доказ во рок од 3 работни дена, доколку не приложи , али експрес ЗА ТИЕ 3 дена го враќа целосниот износ. А доколку продавачот продавачот одговори во врска со случајот во рок од тие 3 работни дена, ќе им треба на али околу 15 работни дена за случајот да биде решен? Значи ако овој не достави доказ за работење во рок од 3 дена мене би ми ги вратиле парите за тие 3 дена од денот кога ме известиле за истото?
@Boobydyboop ќе ти ги вратат парите. Внимајте со овие селери без фидбек и со многу ниски цени. Гледам многу правите порачки од нив, па после чекате пари назад и 300 глупости. @Super-Mama играта можеш да ја играш во рок од 24 часа еднаш ,мислам дека има три обида, и се собираат поени кој потоа си ги петвараш во купуни. На денот на расродажбата можеш да ги искористиш купоните, си пишува кој купон за која сум важи,мислам дека се за суми над 20долара.
можеш да се пожалиш на тоа ева 24h ке си одбереш за што сакаш да разговараш со тие од али и онлајн ке си направиш муабет ке си ја кажеш маката и они ке ургираат кај селерот..ја така направив за нарачка што ја порачав на 09.08 а не ја добив и деновиве чекам парите на сметка да се вратат
Висок рејтинг на некој продавач не мора да значи дека е и сигурен. Јас лани порачав една јакна од 15 евра на ибеј и се си беше во ред позитивни коментари , многу голем рејтинг мислам дека бше и меѓу топ продавачите. И по 1 недела гледам почнува оддеднаш рејтингот да му опаѓа па вреѓања , и јас си викам оп јакнава нема да ми стигне. И така и се случи , не ми стигна и секако парите ми ги вратија. А еднаш порачав еден лак за нокти што неможев да го најдам никако и тој имаше многу мал рејтинг само што почнал да продава и лаков за 10 дена ситгна. Така да , се е ризик овде
Девојки сега добив емаил од администраторот на алиекспрес за машката јакна што ја нарачав од 5 евра, дека е замрзната таа нарачка, поради сомнителност да продавачот. Доколку не им достави истиот некои документи, тогаш ќе ми ги врата парите... Мислам дека имаше и тука некои девојки што ја нарачале истата јакна
http://www.aliexpress.com/item/2014...wear-male-slim-casual-cotton/32219869760.html за оваа јакна станува збор....
a што ми е потребно освен зелба за да извадам картичка од стопанска за интернет купување? и треба да одиш и да си префрлаш пари на неа или ако имаш сметка таму истите пари дирекно ги имаш и на неа? и колку се чека , ај плссс пишете искуство
Освен желба треба да пребараш низ последниве неколку страници и ќе дознаеш многу работи поврзани со онлајн купување. Него, друго сакав да напишам. Имам 3-4 нарачки кои што ми се испратени пред речиси 2 месеци и уште ги нема. На едната веќе втор пат му пишав на продавачот да ми го продолжи времето на достава... знаете што е работава? Во прашање се неколку долари, така да немам намера да отварам спор, само сакам нарачките да ми стигнат.
ПОМОШ!! НАРАЧАВ ОД ALIEXPRES ПРЕД 4 НЕДЕЛИ .ЛАНЧЕТО МИ СТИГНА ДЕНЕС НЕ Е КОЈЗНАЕ ШТО АМА ДОБРО Е ,НО ТАШНАТА МИ Е ВЕКЕ 10 ДЕНА ВО ПЕК НЕ Е МРДНАТА ОД ТАМУ.КОГА ЈА ПОРАЧАВ ПРОДАВАЧОТ ИМАЧЕ ВИСОК РЕЈТИНГ А И НЕ Е ЕВТИНА 16 ЕВРА .МОМЕНТАЛНО НА СТРАНАТА ЗА ПРЕБАРУВАЊЕ МИ ГО ПИШУВА ОВА Number (Registered) RH073...... Origin (Normal Tracking) China Destination (Not Found) Macedonia Status Transit Translate | Aim Language English ВЕ МОЛАМ ЗА СОВЕТ ДАЛИ ДА ПРИТИСНАM DISPUTE ИЛИ ДА ПОЧЕКАМ НЕШТО МИ Е СУМНИТЕЛНО БИДЕЈКИ СЕГА ПРОДАВАЧОТ НЕ МИ ГО ДАВА КАКО ДА НЕ ПОСТОИ ВЕ МОЛАМ ЗА ПОМОШ
10 дена во ПЕК не се ништо!! Последната порачка ми стоеше таму повеќе од 3 недели така да не се секирај, се е во ред
Истиот случај е со мене , мислам дека сме и кај ист продавач зашто само тој имаше некои нерационално ниски цени на облека меѓу кои забележав и машки јаки од 5 евра (мислам беше некако aobamobama(?!)) види погоре го изнесов и јас истиот проблем...патем , после порачката и истекот на распродажбата од 70% продавницата(и линкот до неа) не постои..