PEK, Macedonia-MK, navigation 2014-10-24 19:12 Beijing International, Macedonia-MK, general contracting of export letters issued, Departure from outward Office of Exchange 2014-10-24 15:40 Beijing International, Macedonia-MK, export turnkey fengkai split each other, Opening 2014-10-19 09:27 Shanghai International, Macedonia-MK, exports total letters sent to each other, and Dispatching 2014-10-18 21:12 Shanghai International, Macedonia-MK, export turnkey fengkai split each other, Opening 2014-10-16 12:17 Wide international small package-MK Macedonia, receiving and sending receiving and sending, Collection ОВА ШТО ЗНАЧИ??? ДЕКА НАРЕДНА ДЕСТИНАЦИЈА Е МК ИЛИ???
Не, од ПЕК ќе лета за Прага па Скопје. Што се однесува до селерот- може да ја има затворено продавницата или моментално да му е замрзната. Ако има проблем со порачката, секогаш може да отвориш диспјут. Не сум имала искуство со диспјут со таков селер но знаејќи го правилото на Али, дека ако селерот не одговори во рок од 5 дена диспјутот се решава во полза на купувачот, претпоставувам дека истото ќе се примени и во твојот случај (ако нели дојде до тоа)
Точно така. Два поскапи производи имам предходно порачано од нов селер со 0 фидбек и двата стигнаа за 16 и 23 дена, па после мене гледам имаше многу нарачки.
офффф јас две порачав од кај овој и уште еден куп др глупости за околу 30 е еве што ми пишува на сите негови производи Frozen Orders
Точно е дека поефтини цени имаат на почеток ,ама не се лажето по вакви нереални цени, едноставно не е можно да е толку ефтино. Не е можно селерите да одат со толку мала заработувачка,скоро никаква, па колку и да сакат да се пробијат на али пазарот. Многу пати сум пишувала на темава,ама очигледно нема ефекти.. Знам колку нерви се губи чекајќи ги парите, па додека да легнат на сметка, ко да чекаш некои милионски суми. Знаете дека имам направено многу порачки и сум немала некој големи проблеми,секогаш внимавам со селерите. Затоа внимавајте девојки, не е али крив верувајте,точно дека има и селери со кои тешко се излегува на крај,ама поголем дел од нив си го штитат рејтингот. Пред да порачате побарајте реална слика од производот, проучете ја убаво страната,видете како функционира и барем минимално познавање на англискиот. Толку од мене!
Девојки имам порачано јакна и го пишувам бројчето за следење на http://intmail.183.com.cn/icc-itemtraceen.jsp и постојано ми дава нов код да внесам, не можам да влезам да видам до кај е нарачката има некој искуство со ова?
@Chokoholic25 кодот е за верификација и го имаш скоро секаде. Ова е политика на веб страаната. Веќе се среќаа скоро секаде. Следи ја на www.17track.net. Далеку по прегледно е.
Ти благодарам, а откако ќе стигне во Скопје и не е доставено во мојот град, дали можам да ги исконтактирам ако ми е итно и да ми го пратат по брза постапка или не?
И уште едно ,во листата на порачки ми е порачано последно, има шанса да го задржат повеќе во Скопје? Или да стаса дури после две недели?
Прв пат отворам диспјут на два производи бидејќи времето на стигање ми беше при крај, им пишав и на селерите, е сега тие ми го продолжија времето за уште 45 дена, но јас не сакам да чекам уште и не сакам да го повлечам диспјутот. Од друга страна ми го пишува ова Awaiting your acceptance of seller's solution и You can view the seller's proposal in your dispute information. You can continue to negotiate a solution until8 calendar days 10 hour 15 minute 47 second. Што сега треба да направам? Да чекам да помине времето и после колку време ќе ми бидат вратени парите?
Кога ќе стигне во Скопје, ведаш следниот ден го праќаат во твојот град, некогаш и истиот ден зависи. Колку што разбрав во Ск повеќе чекаат да им ги однесат нарачките, додека во помалите градови уште следниот ден. Барем кај мене е така. За второто не разбирам баш, што има врска кој производ е на листата со пристигнуањето, имам порачки последни нарачани, односно најгоре на листата ,а први стасале Во Скопје да ја држат две недели е скоро невозможно. @viki-dete се следат ли нарачките, каде се?
@viki-dete се следат ли нарачките, каде се?[/QUOTE] Не, станува збор за производи со мала цена и без бројче. Имено, за часовник и педометар.
Женски, колку најдолго сте чекале да ви стигне пратка? Јас еве уште чекам една, нарачана крај на септември, абер немам кај е, последно што пишува на тракинг е departure from outward office of exchange. Така стои од средина на октомври. Па на Марс да беше, ќе стигнеше до сега... другиве што ми се преку Хонг Конг си пишува уредно до кај се, дури и на страната на мк пошта може да ги следам, а пратките преку China Air Mail, или како и да беше, никаде ги нема. Да отворам диспјут?
@Annath ми се случи да чекам пратка повеќе од 2 месеци. Беше заглавена во Кан, ама си чекав и ја дочекав Туку, ако ти е нешто сомнително отвори диспјут, или контактирај го селерот. А со пратките од ХК е многу лесно, стигнуваат брзо и ретко има проблеми со нив.
Ај ќе му пишам да го прашам, обично одма ми враќаше кога му пишував порано. Имам уште 15тина дена рок за диспјут, многу некако ми се виде чекањево. Може дека тоа ми е прва порачка, многу сум нестрплива