@okcenzi започнат е процесот за враќање на парите. Веројатно ти има стигнато и меил, но не мора да значи. За 3-10 денови ќе ти легнат на сметка.
Јас сакам да прашам кај треба да се обратам кога после диспутот парите сеуште и по 1дена не се вратени на сметката? Ми пишува дека диспутот е завршен а пари немам легнато на сметка.
@peperutkaa парите не легнуваат одма на сметка. некогаш треба да поминат и 10 денови. А се зависи и од таму, може да ти стојат о резервирани средства, па треба да пополниш нешто да ги ослободат.
Пишува на маил од 7 до 10 работни денови. Уф како ќе ми дојдат тие 30 евра за новите порачки ммм мераци.
Јас со ова попустов си порачав патики,го искористив купонот што е минус 7 долари.. Од 2500 негде на 2000..
хохохо ја убедив мајка ми денес да нарачаме пак друг, се надевам и се молам овој да ми стигне, а ако стигнат двата јухуууу :3
Многу ти благодарам, инаку не внесов ништо само така кликнав, картичката е на вујко ми а профилот од кај што ќе порачувам е на име на мајка ми, да не че може да има некој проблем?
Може некој убаво да ми објасни како се откажува нарачка? Нарачав кошула само што ја платив значи сеуште не е пратена. Ве молам објаснете убаво имам време додека не ми ја пратиле.
Штом само што си ја платила ќе мора да почекаш прво да се официјализира трансакцијата. Тоа трае 24 часа максимум. Кога статусот ќе ти биде awaiting shipment, кликни на опцијата cancel order. На следните линкови имаш повеќе информации. http://help.aliexpress.com/cancel_order.html http://help.aliexpress.com/topquestions/cancel_order.html
@decko46 пратката е во Пек, потоа ќе премине во Прага, па ќе стигне. Инаку НУЛЛ е некој неуспешен превод од кинески на англиски, па мислам дека нема никакво значење. Не се водете по тоа, доволна е локацијата. И следете ги пратките на www.17track.net. @Lacrimosa пишу му на селерот и извести го дека ќеја откажеш пратката, не секој селер се сложува со откажување на порачка.
Ја распродале таа количина што им била на попуст, па затоа сега стои оригиналната цена. Оваа алка често ја има на попуст кај овој продавач, за 3 и нешто долари, јас по таа цена ја земав мојата.
Дали некоја од вас нарачуваше вчера на распродажбава? Јас нарачував, ама еве поминаа 24 часа за верификација на плаќањето и уште не е почнат да се процесира ниту еден производ Претпоставувам дека не е никаков проблем и дека се само во гужва, бидејќи на мејл ми стигна дека е прифатено плаќањето уште вчера. А кај производите каде што е изминато времето стои - "For some reason, we still need some time to verify your order, up to no more than 6 hours. After verification, the supplier will begin to process your order. During this time, you are unable to do any operation on your order." Нема место за паника нели?