Ова е одговорот кој го добив од селерот, што мислите што е попаметно, дали да го прифатам неговиот предлог или сепак да отворам диспјут? i am so sorry for that ,my friend . what about we will $3 for you as a compensation ,ok ? please understand .
И јас имам порачао една кошула од али и преостанати се уште 22часа за да стигни ама тоа мн тешко. Шо треба да направам сега? Да отворам дуспјут? Пред некој ден му пишав на селерот а тој ми врати дека треба да имам повеке трпение (дури и кинезиве почнаја да ми го кажуваат тоа ). Порачката можам да ја следам на http://www.cnzexpress.com/ а таму последно што стои е 2014-11-08 CN PVG Ready to depart. И сега чаре?
@Katty-Lolly, можеш да побараш од селерот да го продолжи рокот или да му отвориш диспјут. Прогуглав малку и тоа CN PVG е најверојатно кратенка за аеродром во Шангај што би значело дека таа пратка нема да стигне во Мк уште дооолго време.
Аааа женскиии видете ја понудава. http://www.aliexpress.com/item/Deta...or-UV-Gel-Nail-Art-Tool-Kits/32221825255.html Кој знае и кој си се занимава со маникир еве му одлицна понуда за негде 1000 денари плус шипинг со ДХЛ за 21 цент, штета што немам таков талент иначе сигг ќе си ја купев
Feedback нула...коментари такоџе Се сполетале 300 нарачки му направиле па ќе видиме што ќе им стигне...преку ДХЛ 21цент? Теорија нема...
@viki-dete имаш право на диспјут, зависи од тебе дали сметаш дека е доволно само 3 долари да ти врати. Ако планираш да ја носиш оваа што ја доби, јас би се согласила. Ако не ти е убава и ја плати за да бере прашина тогаш побарај си повеќе или да ти ја испрати и таа што си требала да ја добиеш (за ова второто не сум сигурна дали ќе се согласи ама пробај си).
Зенски го порачав оваа за вујко ми и процесот за испраќање е 1 ден, јас го порачав на 11ноември.Дали оваа значи дека е испратена нарачката и зошто нема тракинг бројче или подоцна го даваат? И кое бројче да го пишам за да ја следам нарачката во Кина, бидејќи долу пишува дека можам да ја следам преку овој линк China Post Air Mail Website ?
Вака, дали има некој искуство да си ги побара парите назад а производот да стигне откако ќе бидат вратени парите?
Да ви кажам мене што ми се случи Денеска ми беше замрзната порачката поради сомнителен продавач имал ли некој вакво искуство, кога ги враќаат парите? ми пишаа дека ако продавачот не обезбеди докази за 3 дена ја враќаат сумата
Е а тек мене да видите што ми се случи направиви порачка пред 2месеци патувасе некако и стигна до царина на мк е од 16,10 е таму и нема испаднато од царина му отборив диспут на селерот се натегавме па чекај уште имало време до 90 дена за дастигне производт и реков не сакам да цекам сакам пари назад се натегавем двајцта и акрај диспутот отиди дирекно кај цицко али е сега на диспутото миписе дека е затворен и информации за диспутот на диспуте информатион е кај да го најдам тоа јас ????? според пишаното тука најверојатно ми одобриле да ми ги врати парите ама сепак кај да го најдам тоа диспуте информации и друго цело врем еми пише дека имам едн апорака коа ке кликнамна неа ми писе дека нема пораки ???????? чаре дуфиииииии
Зашто бе и мене цело време ми стои дека имам една непрочитана порака, а кога ќе отворам нема ништо ??